Invitationer:  Hvidt struktureret karton med et pink afrevet håndlavet papir med teksten “Invitation” samt et hjerte i ståltråd med perler på. Indeni et gennemsigtigt rosa papir, hvorpå selve invitationen stod.
Kirken:  Frederikshavn Kirke. Brudeparret var dog allerede blevet gift på rådhuset i november.
Salmer:  “Den signede dag”, “Nu titte til hinanden”, “I blev skabt som mand og kvinde” samt “Jeg ved en blomst”
Transport fra kirken:  En veteranbil fra 1920’erne kørte brud, brudens far og brudepiger til kirken samt brud og brudgom til fotografen og feststedet. En “bekendt” har bilen.
Fotografering:  Den dygtige og erfarne fotograf Lone Brandt fra Nordjylland
Reception:  Parret holdt ikke reception.
Feststedet:  Knivholt Hovedgaard i Frederikshavn – en gammel gård som er blevet restaureret med fine selskabslokaler, og en skøn have med en lille sø med hvide broer.
Menuen:  Velkomstdrinks
Forret: Fiskeanretning m/brød og smør. Vin: Chateau Los Boldos Sauvignon Blanc 2000
Hovedret: Farseret kalvemørbrad med sauce calvados, svampe, spinatsoufflé og smørristede kartofler. Vin: Chateau Blaignan Medoc Cru Bourgrois 1999
Dessert: Hjemmelavet islagkage. Vin: Portvin
Kaffe med bryllupskage samt kransekage, petit fours og chokolade
Natmad: Røget rensdyrkølle med tilbehør samt osteanretning.
For 51½ gæster betalte parret 21.000 kroner for mad, opdækning, servering, oprydning samt diverse små ting. Vinen, 24 flasker hvidvin, 60 flasker rødvin, samt 12 flasker champagne stod Niels’ forældre for. Marias forældre stod for øl, vand og bryllupskage samt en masse “småting”.
Antal gæster:  51
Bordplan:  Rektangulære borde med 8 personer ved hvert bord, dog sad der kun 6 personer ved hovedbordet.
Brudens tøj:  Corsagetop og nederdel med perlebroderier købt hos Panayotis i Vejle til ½ pris + langt slør, skørt med ringe tilretninger, undertøj fra Abecita en gave fra brudens søster, selvsiddende strømper fra Dim, brudesko købt i Magasin. 
Frisure & make-up:  Creative Looks satte brudens og brudepigernes hår, pris i alt med kørsel fra Randers til Frederikshavn. Bruden skriver: “De er kanon dygtigt og går meget op i detaljerne. Hun tilpasser hår og make-up efter brudens personlighed.”
Gommens tøj:  Kjole og hvidt købt i Salling i Aalborg, Lloyd sko.
Brudepiger:  De to brudepiger, parrets datter Nivé og Marias kusine, Alice, skulle gå bag bruden og hendes far i kirken. 
Brudepigekjoler fra Panayotis i Vejle champagnefarvede med lidt mørkere overdel, købt af brudens mor. Skoene havde brudens moster købt i Italien, de var i champagnefarvet satin med palietter og perler på.
Forlover:  Forlover er en ven gennem hele livet “ringbærer” (Ringenes Herre).
Ringene:  Brede matpolerede guldringe, i Marias ring er der tre diamanter, der sidder forskudt, lavet hos guldsmed Birgitte Munch i Frederikhavn. (parret kom selv med guld og diamanter).
Buketten:  Brudebuketten, brudepigebukettern,  knaphulsblomster samt små blomster til brudepigernes hår (gratis) blev lavet hos Marguerite i Frederikshavn, som også stod for bordekorationerog kirkeoppyntning (alterbuketter, tylranke med rosenblade ved knæfaldet samt 2 store krukker med blomster). De er flere gange blevet Danmarksmester i div. konkurrencer og kåret til Danmarks bedste “Interflora” forretning. 
Borddækning:  Hvide duge, servietter og lys. Servietringe i ståltråd og perler, menukort i samme designsom invitationerne, dog uden hjerte, små risposer som matchede servietringene. Borddekorationerne matchede brudebuketten i farverne. Materialer til risposer, menukort og servietringe.
Musikken:  Jukebox, lejede parret gennem cateringfirmaet.
Toastmaster:  Valget faldt på en fælles ven fra studietiden i Århus, Mads, da han er meget veltalende og går op i sine opgaver med liv og sjæl. Han sørgede for at samle folk inden talerne, og det gjorde han rigtig godt. Han holdt også selv en tale.
Parrets taler / sange:  Taler: brudens far, gommen (en smuk tale til hele familien og derefter til bruden), gommens mor, forloveren (Mugge fortalte om deres fælles barndom i Nuuk), bruden (overvandt sin taleskræk denne ene aften, og holdt en meget smuk tale, det overvældede gommen og resten af selskabet meget), toastmasteren, brudens storesøster, gommens lillesøster, gommens fætter og kusine fra faderens side, gommens tante fra moderens side. 
Sang: brudens forældre. 
Quiz: fælles venner fra studietiden i Århus havde lavet en quiz, der hed “Gift for livet” (Lidt a la “Venner for livet”), der var 5 spørgsmål og 3 svarmuligheder til hvert spørgsmål. Bruden & Gommen havde så hver især fået 3 bogstaver (A, B og C), og skulle så se om de svarede det samme. De sad ryg mod ryg, så de ikke kunne snyde. Og parret bestod – de svarede ens på ALLE spørgsmålene, så de er klar til at være gift for livet.
Bryllupskagen:  Marias mor og hendes mostre lavede en kage efter opskrift på nettet Bryllupskage med friske jordbær og chokoladecreme, den blev overtrukket med sugar paste og pyntet med glasurbroderier og friske lyserøde roser.
Overnatning:  Brudesuiten på SAS Radisson i Frederikshavn, hvilket var en gave fra Gommens’ forældre. Parrets søstre havde lagt en sti af roser og guldkarameller, lagt plyshåndjern og en lup på sengen samt sørget for en frugtskål. Gommens’ chef og kone havde sørget for drinks, mere frugt og indrammet nogle citater og digte. Der var 2 badeværelser, det ene med brusebad og det andet med jacuzzi. Parret skriver: “Vi har ikke fortrudt at vi sov ude, tværtimod, det var noget af en oplevelse, at bo i en suite for en nat.”
Morgengaven:  Bruden til gommen: et nyt ur – det gamle, som han ikke ville af med, var for træls at se på. Desuden en morgenbakke til sengen med et løfte om morgenmad og en frisk avis hver søndag, da bruden endelig har fået kørekort.
Gommen til bruden: en halskæde i narhvalstand, lavet som en perlekæde med “perler” i forskellige størrelser, en ting som hun har ønsket sig i mange år, samt et billede fra yndlings galleriet i Frederikshavn Ramme Galleriet, som parret har boet over.
Brunch:  Dagen efter holdt parret brunch for de gæster, som havde lyst. Der kom cirka 25 gæster. Parret skriver: “Det var rigtig hyggeligt, at se gæsterne igen og få snakket dagen i gennem og få gæsternes respons på dagens forløb.”
Bryllupsrejsen:  Ingen… Parrets ferier ligger lidt forskudt, også skal de have ny bil.
Pyntning af hjemmet:  Intet hærværk heldigvis. Bruden & Gommen havde to vennepar, som overnattede i vores hjem.
Slotsbryllup → Find slotte og herregårde til bryllup her

Læs også: