Valg af fotograf

Hvordan vælger man sin bryllupsfotograf?
Start

Bryllupsfotograf vælges med hjertet

Når man skal vælge sin fotograf til brylluppet, så handler det om at vælge fotografen med hjertet. Kig godt og grundigt i fotografens portfolio og sikrer jer at i vælger den bryllupsfotograf i kan mærke hvis fotografiske stil mest passer til jeres ønsker og behov. På den måde går i aldrig helt galt i byen ved valg af den ansvarlige for jeres livs store minde.

Tid til foto

Det tager ca. 60 min

valg af fotograf til bryllup

Hvordan vælger vi den rette bryllupsfotograf?

Hvis i laver en søgning på Google, vil i med garanti finde flere 100.000 forslag til hvem, der gerne vil være jeres bryllupsfotograf. I bør nok starte med at kigge på jeres bryllupsbudget afsat til fotograf. Nogle vil hellere have en kæmpe brudekjole eller flotte vielsesringe og sparer derfor på de minder fotografen skal levere og hyrer en amatørfotograf. Det siger sig selv at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Der SKAL være forskel på om man betaler 3.000kr eller 15.000 kr for en heldagsfotograf til brylluppet. Brug god tid på fotografenes hjemmesider før i vælger. Det er i sidste ende minder for livet i står med.

HVORDAN VÆLGER VI DEN RETTE BRYLLUPSFOTOGRAF?

Skal vores fotograf være amatør eller professionel fotograf?

Mange kan idag enten selv bygge deres hjemmeside eller få et webbureau til det. Det gør også at flere og flere bryllupsfotografers hjemmesider ser mere professionenelle ud, end de måske i realiteten er. Men hvordan finder vi så ud af forskellen på fotograferne?

1. Start med at undersøge om fotografen i lurer på har sit eget CVR. NR. Hvis det ikke står på siden, så bed om det før i booker fotografen. CVR fortæller også noget om hvor længe virksmoheden har eksisteret og derfor også at fotografen har klaret sig godt i flere år.

2. Spørg indtil jeres fotograf: Hvor mange bryllupper har du fotograferet? Har du erfaring med den type bryllupstema i ønsker og bryllupslokation i har valgt.

3. Sikrer jer i ser hele fotoserier fra mere end ét bryllup. Hvis fotografen er dygtig og erfaren, kan denne sagtens vise sin portfolio frem af mere end ét “Real wedding”.

SKAL VORES FOTOGRAF VÆRE AMATØR ELLER PROFESSIONEL FOTOGRAF?

Hvordan får vi det færdige produkt leveret?

De fleste bryllupsfotografer idag tilbyder at levere nogle digitale filer med fra brylluppet, så i selv kan gå ud og få lavet print, forstørrelser, indramninger og tryk på lærred eller fotobøger. Andre fotografer holder på de digitale filer og i skal derfor betale en merpris for at få printet billederne ud eller få lavet en fotobog. Ofte er fotografen, der IKKE leverer de digitale filer med, billigere end de fotografer, der gør. Men i sidste ende, ender det ofte med at brudepar må betale langt større summer for det antal billeder de ønsker ved fotografen, der tager en merpris for print og ikke udleverer filerne. Det er selvfølgelig en af de ting i bør være meget opmærksomme på når i vælger jeres fotograf til bryllupsbillederne.

fotobog

Hvor længe skal fotografen være med ved brylluppet?

Inden i finder og booker fotografen, bør i overveje hvor længe i ønsker fotografen skal deltage. Det siger sig selv at jo længere fotografen skal være tilstede på bryllupsdagen, des højere vil prisen være. Derfor tilbyder flere og flere fotografer bryllupspakker i deres priser. Vælger i at have fotografen med fra brudens forberedelse helt frem til midnat ved brudevalsen, så er der tale om 12-14 timers arbejde på selve dagen og en mindst ligeså lang billedbehandlingsproces efterfølgende. I bør derfor finde ud af inden i kontakter jeres bryllupsfotograf, hvor længe han eller hun skal deltage.

HVOR LÆNGE SKAL FOTOGRAFEN VÆRE MED VED BRYLLUPPET?

Hvor længe skal vi afsætte til fotografering på bryllupsdagen?

Igen afhænger det meget af hvad og hvor længe fotografen skal være med. Har i booket fotografen til at fotografere ved receptionen, så får de fleste brudepar også lavet parfotos af gæsterne og det store kongefoto. Afhængigt af hvor mange bryllupsgæster i har inviteret vil det selvfølgelig betyde at tiden strækkes jo flere gæster, der skal foran kameraet. Selve portrætterne af jer, som brudepar tager ofte ca. 60 min. Det kan dog forlænges hvis vind og vejr er dårlige på dagen. Vi anbefaler derfor at jo flere forskellige ting i ønsker fotograferet på den store dag, des tidligere bør i lægge jeres vielsestidspunkt. Jo mere tid des flere billeder. Læs vores FAQ

HVOR LÆNGE SKAL VI AFSÆTTE TIL FOTOGRAFERING PÅ BRYLLUPSDAGEN?

Husk at nyde dagen!