Fokus på bryllup

Bryllup

I denne artikel sætter vi Fokus på bryllup. Et bryllup er uden tvivl et af de største begivenheder i Danmark. Det er en stor dag, der ikke kun fejres af brudeparret, men hele familien og alle vennerne er med og nyder dagen sammen med brudeparret. Et bryllup starter ofte allerede med forberedelsen om morgenen hvor bruden ofte er sammen med sine nærmeste venner eller nærmeste familie. Det samme gælder for gommen. Når i skal igang med jeres bryllupsplanlægning vil i opleve hvor mange elementer der er koblet på et bryllup. Alt fra indbydelser, bordpynt, vielsesringe, brudekjolen, bryllupsfesten, gæster, præsten og kirken og meget mere.

Bryllup

Kjole til bryllup

At vælge sin Kjole til bryllup er for de fleste brude noget af det sværeste at vælge. Det store øjeblik hvor døren til kirkerummet går op og du sammen med din far bevæger dig op mod alteret hvor præsten og din udkårne venter på dig. Imens kigger alle jeres bryllupsgæster til når du langsomt, men sikkert bevæger dig fremad i din smukke brudekjole. I Danmark er der mange bryllupsleverandører, der tilbyder kjoler til bryllup. Valg af brudekjole er for mange et stort og besværligt valg. Brug derfor god på nettet til at kigge efter den type brudekjole du bedst kan lide. Og ta så ud og prøv kjoler når du er klar til det.

kjole til bryllup

Takkekort til bryllup

Takkekort til bryllup har altid været super populære og det vil de også være mange år endnu. Flere og flere vælger at lave dem digitalt idag. Men mange brudepar holder ved den traditionelle tilgang og får printet en lille fotoserie fra den store dag af både dem selv og ofte også et foto af den eller de takkekortet sendes til. Du kan selv lave dine takkekort og bordkort på en flot og professionel måde med programmet: Canva. Der er findes også masser af inspiration til takkekort til bryllupper på nettet. Lav en Google søgning på takkekort bryllup og se hvad der dukker op.

Festkjoler til bryllup

Det er ikke kun bruden, der skal have hovedbrud. Men også veninderne. At vælge festkjoler til bryllup kan godt være en større opgave for mange. Derfor er der også flere og flere kvinder, der vælger at medbringe mere end én kjole til brylluppet. Så kan de skifte kjolen efter kirken og receptionen til en mere elegant sag de kan have på under selve bryllupsfesten. Ved Caroline Wozniacki brylluppet var der også super mange skønne festkjoler under brylluppet på de mange kendte ansigter.

bryllupsfoto_dk

Bordkort bryllup

Det lyder måske lettere banalt når man nævner bordkort til brylluppet. Men ikke desto mindre er det faktisk en større opgave at vælge bordkort, der matcher det tema eller farve i har valgt til jeres store dag. Mange brude vælger også selv at lave en omgang DIY bordkort. Det kan jo arrangeres så man inviterer nogle veninder over på en flaske rødvin og sammen lave nogle flotte bordkort til brylluppet.

bryllupsfotografering

Talerække bryllup

En talerække ved et bryllup er i Danmark ofte ret traditionel. Den starter med brudens far og derefter er det gommens tur. Derefter er det forloverens tur. Så går turen til brudgommens far og derefter er det brudens tur til at sige nogle ord til både sin mand og gæster og familie. En anden af de sjove indslag ved et dansk bryllup sker når enten gommen eller bruden forlader lokalet for feks at gå på toilettet, så stormer pigerne op for at kysse gommen og mændende ved selskabet op for at kysse bruden.

Til bryllupsfest på Kokkedal Slot

Bordplan bryllup

Det er vigtigt at i placerer jeres gæster rigtigt. Skab balance og harmoni ved festen. Sæt ikke bedstemor lige op af livemusikken. Sæt ikke døve farfar ved bordet hvor der tales mest. Sørg for at kombinere jeres bryllupsgæster, så alle føler de får den bryllupsfest de kom efter. Der er ofte flere generationer samlet. Nogle generationer er “gamle” af sind og andre unge. Skab en god dynamik ved bordene, så alle borde har lidt af hvert. De helt gamle kan ofte have svært ved at høre og derfor bør i af hensyn til talerne ikke lade dem sidde for langt fra brudeparret. Flere og flere brudepar vælger at flytte forældrene og bedsteforældrene væk fra hovedbordet for at give plads til de nærmeste venner og veninder da, der ofte skabes en mere sjov aften.

Læs også: Lav en bordplan for alle

festsalen på Kokkedal slot

Underholdning til bryllup

Idag ser man flere og flere bryllupper, hvor gæsterne arrangerer en form for Underholdning til bryllup. Det er ofte i form af musikere, der kommer og synger sange for brudeparret. Eller en stand-up komiker, der kommer forbi og laver sjov med brudeparret. Der er også personer i branchen, der specialiserer sig i at tage ud og underholde med forskellige karakterer og laver gas med både brudepar og bryllupsgæster. Bambino Booking er en af dem hvor man kan booke en til at komme og underholde ved festen.

Bryllupsfotograf der er kreativ, stilfuld og personlig.

Gæstebog bryllup

Idag er markedet for gæstebøger ved bryllupper stedet markant. De kommer i mange forskellige designs og har ligeså mange sider man ønsker. En gæstebog ved et bryllup er en god måde for en bryllupsgæst at give brudeparret sin egen personlige hilsen som parret efter brylluppet kan sidde og nyde og gennemlæse over et glas rødvin når brylluppet forlængst er slut.

Salmer til bryllup

Hvis i holder et traditionelt bryllup i kirken vil i ofte i samråd med præsten skulle vælge nogle salmer i gerne vil have bliver sunget før, under og efter vielsen. Mange brudepar har ofte ikke nogen holdning til salmerne og lader ofte præsten stå for valg af salmerne og rækkefølgen. En af de salmer, der ofte går igen i kirkerne ved et bryllup, er samle nr. 703: “Det er så yndigt at følges ad”. Andre brudepar spørger deres forældre eller bedsteforældre hvilke samler de gerne vil høre i kirken. En god måde at involvere den ældre generation i brylluppets planlægning.

Bryllupslokaler til bryllup nær Herning, Ikast & Brande

Bryllup citater

Der er rigtig mange bryllupsgæster, der gerne vil gøre sig anstrengelser for at sikre brudeparret får en god bryllupsdag. Derfor er der mange der bruger bryllup citater i enten de kort de vedlægger bryllupsgaven. Eller når de skal skrive en sød besked i gæstebogen. Andre vælger også at lave citaterne i tryk form på bøger, plader, træ og meget andet. En toastmaster sørger ofte også for at lade et par bryllup citater glide ind under sin præsentationer af talerækken i løbet af aftenen. Et bryllup citat er meget populært og der er rigeligt at tage af hvis du søger på nettet.

“Rigtigt gift er kun den mand, der forstår hvert et ord, hans kone ikke har sagt” – Alfred Hitchcock

Læs mere fra os her:

brudens forberedelse Kokkedal slot