Gode råd til valg af vielsesring – Vores ultimative guide til køb af ring vil hjælpe dig med at vælge en vielsesring, du er vild med
Efter du har fået forlovelsesringen (hvilket naturligvis krævede nogle hentydninger), er det på tide at udvælge en vielsesring, der passer til den – det kan vi hjælpe dig med. Læs vores guide med alle de vigtige faktorer, du skal overveje, før du siger ja til den perfekte vielsesring.
1. Du skal afgrænse valgmulighederne for vielsesringen
Diamanter eller ædelsten, platin eller guld? Det kan virke overvældende at få afgrænset valgmulighederne for din ring – men bare rolig. Tag et skridt af gangen. Begynd med stilvalget: Ser du en simpel ring eller en med udsmykning for dig? Skal vielsesringen være af det samme metal som din forlovelsesring? Skal din ring og din partners ring passe til hinanden? Gennemgå denne type spørgsmål på forhånd, så du kan indstille dit fokus, før du går på udkig efter en ring.
2. Overvej at købe din forlovelsesring og jeres vielsesringe samtidig
Hvis forlovelsesringen skal være en overraskelse, er dette måske ikke en mulighed. Det kan dog hjælpe din beslutning på vej, hvis du ved, hvilke vielsesringe, der passer til forlovelsesringen. Hvis din forlovelsesring er unik, kan det give mening at have en enkel vielsesring. En enkel forlovelsesring kan derimod sættes sammen med en glitrende diamantvielsesring. Overvej endvidere hvordan ringene passer sammen. Planlægger du at gå med både forlovelsesringen og vielsesringen konstant, skal du lede efter en vielsesring med et udseende, der kan flettes sammen med forlovelsesringen, så de passer sammen. Planlægger du udelukkende at gå med vielsesringen, er det formentlig en fordel med en mere kompliceret eller avanceret stil, som ser skøn ud både med og uden din forlovelsesring. Aftal med guldsmeden, hvordan I udformer en vielsesring, som går godt til forlovelsesringen (nogen kan skabe begge dele på samme tid).
3. Begynd at lede efter din ring i god tid
Lige så snart du har en grundlæggende idé om, hvilken type vielsesring du ønsker, begynder det sjove: At prøve ringe! Begynd på indkøbet af ringen mindst to til tre måneder før brylluppet. Du har brug for så lang tid til at se dig om, undersøge priser og vende tilbage til de ringe, som har fanget din opmærksomhed. Hvis du ønsker en specialfremstillet ring, har du sandsynligvis brug for endnu mere tid. Vær opmærksom på, at indgravering eller anden tilpasning kan tage op til en måned.
4. Bland den
Det er intet problem, at du kan lide platin, mens din partner kan lide guld. Der er ingen regler om, at I skal vælge det samme metal eller den samme stil. I kan mødes på midten med flettede ringe, som blander de to metaller, eller I kan vælge noget helt andet. Hvis I vælger vielsesringe, som afspejler begge jeres foretrukne stilarter, vil I begge være vilde med resultatet.
5. Læg et budget
Gå ud fra, at 3% af det samlede bryllupsbudget skal bruges på vielsesringene. Afhængigt af guldsmeden vil en enkel ring i 14 karat guld eller en simpel platinring koste omtrent kr. 7000. Udsmykning som diamanter eller indgravering øger hurtigt prisen. Hvis I ønsker at gøre ringene mere personlige på denne måde, skal det derfor lægges i budgettet. Prisen for indgravering afhænger som oftest af antal typer, skrifttypen og om indgraveringen udføres af en maskine eller er håndlavet (håndlavet indgravering er ofte dyrere).
6. Tag din livsstil i betragtning
Husk, at du kommer til at gå med denne ring hver dag. Dit mål skal være at vælge noget, som passer ind i dit liv. Hvis du dyrker sport eller spiller på et instrument, giver det sikkert mest mening at vælge en nogenlunde tynd, afrundet ring (kaldes meget rammende en ”behagelig form”). Hvis du udfører manuelt arbejde, er det formentlig bedst at lede efter en enkel, stærk metalring og undgå både ædelsten, der kan falde af, og fordybninger, hvor snavs kan sætte sig fast. Er du meget aktiv, skal du vælge platin, som er meget holdbart (ridser du det, flytter metallet sig; det slides ikke).
7. Prøv noget andet
Måske er du på forhånd vild med tanken om en flettet rødguldsring eller en diamantevighedsring. Når du er i guldsmedebutikken, skal du dog sørge for også at prøve nogle ringe, du ikke har overvejet. Tal med guldsmeden og få forslag derfra baseret på, hvad du kan lide. Udeluk intet på forhånd. Ganske som det er tilfældet med brudekjoler, kan du ende med at være vild med noget, du ikke havde forestillet dig. Gå rundt i butikken med ringen på et par minutter og find ud af, om den er behagelig, mens du hhv. skriver og SMS´er.
8. Tænk langsigtet
Du skal ikke være bange for at være moderigtig – men sørg alligevel for, at du vælger en stilart, du vil gå med de næste ca. 40 år. Du skal dog ikke føle dig for presset: Det er ikke ringen, du gifter dig med. Den kan ændres, hvis du sidenhen ønsker at isætte diamanter eller ønsker platin i stedet for hvidguld for at markere en særlig mærkedag.
9. Overvej behovet for vedligehold
For at holde en vielsesring med ædelsten ren og glitrende skal du vaske den i varmt sæbevand. Derefter skal den nænsomt børstes med en blød tandbørste eller øjenbrynsbørste (trykker du for hårdt, kan ædelstenene løsne sig fra deres fatning). Skyl ringen og dup den tør med en blød, fnugfri klud. Lyder det som for meget vedligehold? Du kan i stedet vælge en guld- eller platinring, som kræver mindre vedligehold. Gnub den bare med en blød fnugfri klud (vaskeskind er også egnet), så er den klar igen.
10. Vælg den rigtige størrelse
Mange tager kun sjældent deres vielsesring af. De har den på sommeren igennem, om vinteren, til træning og i hele graviditeten. Fingrene kan hæve eller mindskes grundet varme, kulde, vand i kroppen eller vægtøgning. For at finde den rette størrelse, som kan håndtere alle de nævnte ændringer, skal du planlægge at prøve ringen for sidste gang på et tidspunkt, hvor du er rolig, og din kropstemperatur er normal. Det vil sige, du ikke skal prøve ringen tidligt på dagen (der kan stadig være vand i kroppen fra forrige nat), lige efter træning (fingrene kan være hævede) eller mens du er ekstremt varm eller kold (det kan forstørre eller mindske dine hænder).
11. Du skal forvisse dig om kvaliteten
Alle ringe kvalitetskontrolleres – ikke kun vielsesringe. Sørg for, at ringen har to mærker indvendigt: Fremstillerens varemærke (det beviser, de står ved deres arbejde) og et kvalitetsmærke som 24K eller lignende (det beviser, metallet er af den kvalitet, guldsmeden siger, det er).
Læs mere:
Trackbacks/Pingbacks