Gør som italienerne

Når italienerne holder bryllup, er det ikk bare brudeparret, om begraves i gaver. Ethvert brudepar med respekt for sig selv sørger også for, at alle gæsterne får en gave eller en såkaldt “bomboniere” med sig hjem som minde om dagen. Gaverne til gæsterne bliver som regel båret mellem middagen og desserten og får gerne et par ord med på vejen fra brudgommen. Han vil typisk fortælle, hvor glad han og hans ægteviede er for, at så mange dejlige mennesker ville være med til at gøre dagen ekstra festlig. Derfor skal de også have en smuk ting med hjem fra festen.

Brudepar-Danmark

Gæsterne vil derefter pakke gaven op og med masser af oh-la-la la’er glæde sig over en ny lille vase, et fad, et askebæger, en fotoramme eller en anden fin lille pyntegen- stand til hjemmet. Typisk til en pris på mellem 50 og 100 kroner, men valgt med stor omhu af brudeparret inden brylluppet. Gaven til gæsterne imødeses nemlig altid led spænding. “Hvordan var bombonieren”, er et af de typiske spørgsmål, som gæsterne vil møde fra nysgerrige ikke-invite- rede efter brylluppet. 

Sikrer jeres minder med en dygtig fotograf

Slik i steder for ris

Med til gaven hører også en lille pose eller boks med chokolade og konfekt. De søc’s sager symbolisere lykken, og derfor miyu et italiensk brudepar heller ikke af en byge af ris, når de træder ud af kirken, men en mild regn af chokolade og konfekt. Særlige firmaer har specialiseret sig i købe gaverne til gæsterne og sørge for d rette indpakning, men de fleste italiens isenkræmmere er også i stand til at varetc denne vigtige opgave. “Som om det ikke er dyrt nok at holde br lup i forvejen.

Skal vi nu også give gaver!” Sådan vil mange sikkert reagere på tant om at indføre den hyggelige italienske skik. Men helt ærligt. Så stor en ekstraudgift er det nu da heller ikke, når vi kigger på den storc sammenhæng. At være med til et bryllup er altid en dejlig og livsbekræfteni oplevelse. Men den bliver bestemt ikke mindre af, at man også bagefter dagligt k, glæde sig over et varigt minde fra de nyg te. Og det kan altså alle italienerne. 

Læs mere: