Sådan fastlægger I jeres bryllupsmenu – Før gildet rigtigt stikker af, kan I med fordel forsyne jeres gæster med et solidt bryllupsmåltid. Det er vigtigt, at jeres fest byder på de lækreste retter, så her får I et par huskeråd.

Er I klar til at fastlægge jeres bryllupsmenu? Før I skal danse, kaste brudebuketten og drikke, skal der fyldes lidt brændstof på både jer og jeres gæster. At fastlægge bryllupsmenuen er en anelse mere omfattende end at fortælle køkkenet, hvad jeres livretter er. I skal både overholde jeres budget og tage hensyn til jeres gæsters evt. særlige kostbehov. Hvis det er svært at finde på de perfekte forretter og desserter, har vi her et par tips til jer.

https://www.bryllupsmagi.dk/snack-match/

Budget

Først bør I skele til jeres budget, som jo generelt er afgørende for hele jeres bryllupsplanlægning. Mad kan være dyrt, så I skal fastsætte loftet for denne udgift, før I giver jer til at vælge forretter og hovedretter til jeres bryllupsmenu. Tip: I kan holde styr på alle detaljerne med vores praktiske budgetværktøj.

Antal gæster

Ud over budgettet er længden af jeres gæsteliste med til at diktere, hvordan I skal vælge jeres bryllupsmenu. Jo flere gæster, jo flere munde er der at mætte. Vil I spare lidt, skal I gå efter en lavere kuvertpris. Er der luft i budgettet, har I mulighed for at flotte jer og tilbyde de mest udsøgte retter. 

Serveringsstil

Køkkenets serveringsstil har betydning for, hvilke typer mad I kan have på bryllupsmenuen. Hvis I har et stramt budget, kan I vælge at servere miniburgere, grøntsagsspyd og brødstænger. Den anden ende af skalaen er den traditionelle – men dyre – portionsanrettede middag. Der er et nærmest ubegrænset antal muligheder, I kan overveje. Blandt disse muligheder er jeres ideelle bryllupsmenu.

Bed køkkenet om råd

Køkkenet kan rådgive jer, hvis det er stressende og overhovedet ikke sjovt at udarbejde jeres menu. De har højst sandsynligt dusinvis af retter at foreslå til jeres menu, og de kender alle trends inden for bryllupsbespisning. Måske kan de oven i købet hjælpe med at spare penge ved at tilbyde økonomivenlige løsninger. For at blive klogere på, hvad I skal spørge om, kan I gennemgå disse tips.

Bryllupstemaet

Selv om det ikke er en nødvendighed, kan I med fordel vælge en bryllupsmenu, som passer til brylluppets tema. Holder I et rustikt, landligt bryllup, kan I overveje at vælge en buffet eller familievenlige retter som stegte, nye kartofler, pasta (mac n´cheese), salater og stegte, grønne tomater. Ligger I en anelse højere på eleganceskalaen, kan I vælge et mere raffineret, portionsanrettet måltid. Hovedretten kan for eksempel være tunbøffer med årstidens grøntsager. 

Måltidet skal passe til jeres forhold

Det er også en mulighed at gøre måltidet mere følelsesladet ved at lade jeres retter understrege vigtige aspekter af jeres forhold. Hvis I sætter stor pris på morgenmad, kan I lade en müslibar indgå i menuen (de er på mode for tiden). Blev I forlovet i Italien, kan pizzaer, pasta og risotto være en del af jeres bryllupsbuffet. Hvis I bare undgår at blande for mange smagsnuancer, kan I sagtens være kreative mht. menuen.

Årstidens råvarer

I Danmark er vi så heldige at have fire forskellige årstider, og hver af dem har sit udbud af frugter og grøntsager i forskellige prislejer. Gifter man sig om vinteren, har man let adgang til rodfrugter og squash, mens sommerbryllupper kan byde på et væld af frugter og bladgrønt. Ved at inddrage lokale råvarer fra den pågældende årstid gør I oven i købet brylluppet mere økovenligt!

Bryllup i København? Forslag til bryllupslokationer

Kostbehov/begrænsninger

Det er højst sandsynligt, at en eller flere af jeres gæster har særlige kostbehov. En nøddeallergi i udbrud eller en veganer, som bliver budt på lutter kødretter, er i den grad uønskede situationer ved jeres bryllup. Derfor skal I så hurtigt som muligt finde ud af, hvilke behov jeres gæster har. Som oftest kan køkkenet tackle udfordringen og tilbyde egnede retter til disse gæster, men de skal varsles på forhånd for at kunne have de rette råvarer til rådighed. Hvis I ikke vil tage rundt og spørge alle gæsterne direkte, kan I sætte plads af på svarkortet til bryllupsinvitationen til at anføre særlige kostbehov.

Jo flere jo bedre – Sådan fastlægger I jeres bryllupsmenu

I kan sagtens bestille et par ekstra retter uden at komme til at stå med en overdrevet mængde mad. Det er ikke til at vide, hvor sultne gæsterne bliver, så det er tvingende nødvendigt at have madmæssige reserver. Ingen skal gå i baren på tom mave eller forlade festen i sulten tilstand. Her er et professionelt tip: Gæsternes blodsukker kan holdes højt ud på de små timer med denne natmad.

Glem ikke drikkevarerne

Hvad angår den åbne bar, skal I sikre jer, I ligeledes har et stort udvalgt af drikkevarer. I skal overveje, om I vil udarbejde cocktails med et personligt præg, og har I nu lov at udskænke alkohol?