Spejlreflekskameraet giver masser af muligheder for spændende fotografering

Analog eller digitalt?

Hvorvidt man skal vælge et analog eller digitalt spejlreflekskamera kommer an på en lang række ting, i nedenstående kan du læse om hver enkelt kamera, og herved komme nærmere en beslutning om hvilket form for spejlreflekskamera der passer til dig og dine behov. Overordnet kan man sige, at det digitale spejlrefleks har den fordel, at billederne kommer direkte ind i computeren, hvor eventuel efterredigering finder sted, og at det er hurtigere og mere behændigt end et analog, hvorimod det analoge har en gammeldags og hel særlig charme over sig, men altså generelt er mere besværligt og omstændigt, med fremkaldning og så videre.

Se også: De officielle bryllupsbilleder

Det analoge spejlreflekskamera

Det analoge spejlrefleks er kameraet af den gamle skole. Et analog spejlrefleks bruger film som man kommer i kameraet og efterfølgende fremkalder, som man normalt gjorde med alle kameraer får de digitale kom på markedet. Der er en vis charme over analoge spejlreflekskameraer, og billederne der kommer ud af et analog ser anderledes ud end de digitale.

Det er umiddelbart svært at forklare hvad forskellen er, men de fleste mennesker vil umiddelbart kunne se det. Foretrækker man de farver og teksturer der er i billeder fra analoge spejlreflekskameraer eller fremkalder man selv sine fotografier i mørkekammer, er det analoge kamera det foretrukne valg. Det er dog et mere omstændigt kamera end det digitale, og hele processen med at fotografere, fremkalde og redigere bliver ligeledes mere omstændig og længere.

Prisen kan også være en årsag til, at man vælger et analog frem for et digitalt spejlrefleks. I disse dage skifter rigtig mange professionelle og hobbyfotografer til det digitale medie, og der er derfor masser af gode tilbud på rigtig gode analoge spejlreflekskameraer at finde rundt omkring på nettet og i tilbudsaviser, loppemarkeder etc.

Det digitale spejlreflekskamera

Det digitale spejlreflekskamera er uden tvivl denne tidsalders kamera. Med det digitale medie, er foto blevet mere udbredt, hvilket mange af de online kommunikationsformer også har bidraget til. I dag behøver man ikke at være fotograf for at have et spejlreflekskamera, da det er blevet noget let tilgængeligt som mange kan lide at lege med. Der er rigtig mange fordele ved et digitalt spejlreflekskamera frem for et analog. Det digitale kamera tillader fotografen at tage lige så mange billeder han vil (man sletter jo bare de dårlige), hurtigt ligger man dem ind på computeren hvor man kan se dem i stor størrelse, redigere i dem, og eventuelt efterfølgende dele dem med sine venner og familie.

Flere artikler: