Der er nærmest ingen grænser for, hvor mange og hvor forskellige billeder der kan blive taget i løbet af et bryllup. Inden dagen er omme, har der i de fleste tilfælde været en række begivenheder, som alle sammen fortjener at blive foreviget. 

Men så er der jo de såkaldte officielle bryllupsbilleder. Det er de billeder, som kommer til at hænge på væggen eller stå på reolen. Nydeligt placeret og i glas og ramme. De billeder er noget helt særligt. Det er derfor, at de i høj grad fortjener at blive lavet af en professionel bryllupsfotograf.

Læs også: Find din professionelle bryllupsfotograf her

vielsesringe sjælland
bryllup i skoven - Herthadalen

Hvorfor er de officielle bryllupsbilleder noget helt særligt?

Der er flere grunde til, at netop de officielle bryllupsbilleder er noget helt særligt. Først og fremmest er det jo fordi, det er et billede af to mennesker, der er blevet gift og dermed har givet hinanden et meget stort løfte. Et brudepar har valgt hinanden af stor kærlighed, og brylluppet præsenterer både noget højtideligt og noget lykkeligt. Det er alt det, som det officielle bryllupsbillede er så vigtigt.

Det er det billede, som parret selv kan se tilbage på og mindes den store dag. De kan mindes, hvor glade og forventningsfulde – og nok også nervøse – de var lige på den dag. De kan huske, hvordan de havde det lige i det øjeblik, billedet blev taget. Det er ret stort.

Parrets børn kan også se på billedet og omtale det som forældrenes bryllupsbillede. Det var den dag, de blev gift. Parrets respektive forældre kan have billedet stående eller hængende fremme og kigge på det med glæde og ømhed i mange år fremover.

Det er alt det, som det officielle bryllupsbillede kan – og skal kunne bære. Derfor har det bare at være et godt billede. 

Antikt, smukt og romantisk beskriver kort Laden Sonnerupgaard Gods
viet på det smukke Hvedholm Slot i Faaborg

Hvad er et godt bryllupsbillede:

Et godt bryllupsbillede er højtideligt – uden at være stift. Man må gerne kunne se på begge parter, hvordan de har det. Glade, overvældede og lidt nervøse. Det er en meget stor beslutning, de har truffet, så der kan være mange blandede følelser forbundet med et bryllup.

Typisk bliver de officielle bryllupsbilleder taget umiddelbart efter, at vielsen har fundet sted. Dermed er nervøsiteten for, hvordan det skal gå i kirken vel overstået. Det skal også gerne kunne ses som en lettelse hos brudeparret.

Læs også artiklen: Se godt ud på dine bryllupsbilleder

Bryllupsbilledet skal også gerne være så naturligt som muligt. Det er fotografens opgave at få det til at lykkes. Den dygtige bryllupsfotograf kan godt få alt det med i et billede.

bryllupsfotograf tilbud
Vil I gerne holde jeres bryllup i København?

Hvor kan et officielt bryllupsbillede blive taget?

Der er mange baggrunde og lokationer, der egner sig godt til at få taget bryllupsbilleder på. Det har parret og fotografen aftalt på forhånd. Mange vælger at stå et sted ude i naturen eller foran et særligt sted eller en bygning, som parret har en særlig tilknytning til. Skal billederne tages ude i det fri, er det somme tider nødvendigt at have en plan B klar – eller at have en alternativ dato at tage dem på. Hvis det nu regner, og vejret generelt er kedeligt, så kan det være svært at få taget de skønne bryllupsbilleder.

De gør sig ikke så godt i regn – og tøjet og makeuppen… Det går ikke. Med mindre parre synes, at det skal være så naturligt som muligt. Alt er muligt. Det er bare at beslutte det.

Kontakt din lokale bryllupsfotograf og få lavet en god aftale om, hvor de officielle bryllupsbilleder skal tages henne.

De officielle bryllupsbilleder