Når suset fra og glæden på jeres bryllupsdag er blevet til et fjernt minde, har I jeres bryllupsfotos til at minde jer om den lykkeligste dag i jeres liv. De bliver en del af jeres liv som ægtepar, hænger eller står fremme i jeres hjem og bliver fundet frem til bryllupsdage samt familiefester. Fremtidige generationer vil bruge dem i deres søgen efter en forbindelse til deres fortid. Bryllupsfotos bliver skattede arvestykker, derfor er det virkelig vigtigt, I får de bedst mulige.

Der er tre grundlæggende stilarter inden for bryllupsfoto, og hver af dem bibringer noget særligt. Læs videre for at blive klogere på hvilken stil, der passer til jer.

Læs også: Valg af bryllupsfotograf

bedste bryllupsfotograf

Fotojournalistisk stil

Hvad er det?

Dette er en meget ”naturtro” tilgang til bryllupsfotografering. Denne stilart har mere til fælles med fotojournalistik og reportagestil end med de traditionelle portrætfotos. Fotografen vil fokusere på at forevige spontane, autentiske øjeblikke, som formidler glæden og inderligheden på dagen, i stedet for at bede jer posere på jeres billeder.

Fordele

I vil stå tilbage med nogle fotografiske perler/pletskud, som fanger et særligt udtryk eller et lykkeligt øjeblik. Eftersom I ikke behøver bekymre jer om at posere på billederne, kan I slappe af og være jer selv på jeres store dag. Denne stilart er især velegnet til ”bohemebryllupper” og mindre bryllupper.

Ulemper

Der er en større risiko for at få utydelige billeder, fordi mange af billederne vil indeholde bevægelse (f.eks. gæster i samtale, på dansegulvet eller i færd med at kaste konfetti). I bliver derfor nødt til at sikre jer, at jeres fotograf er specialiseret inden for denne stilart og har det rette udstyr hertil.

Uden opstillede billeder risikerer I, at nogen af gæsterne ikke kommer med i jeres fotoalbum. På den baggrund er det formentlig bedst at kombinere den fotojournalistiske stil med nogle få traditionelle billeder. Disse kan I planlægge på forhånd for at sikre, alle bliver udødeliggjort på jeres fotos.

Læs også: Den fotojournalistiske bryllupsfotograf

brudehår

Traditionel stil

Hvad er det?

Det er klassisk, opstillet bryllupsfotostil. Jeres fotograf vil gennemgå de forskellige fotomuligheder med jer. Som hovedregel indbefatter det et ”uden for kirken”-billede, et ”brud og gom”-billede, et ”bryllupsgæst”-billede og et ”familie”-billede.

Fordele

Dette er stilen, jeres forældre og bedsteforældre anvendte. Der er noget traditionel og nærmest royalt over det. I ved akkurat, hvad I kan vente jer af disse bryllupsfotos.

I kan før brylluppet forsyne fotografen med en liste over centrale billeder, så de er forberedt. I kan endvidere pege på udvalgte gæster (forældre, gudforældre, barndomsvenner osv.) som skal figurere på bestemte billeder.

Ulemper

Denne stil tillader ingen spontanitet. Som udgangspunkt vil I sidde eller stå og smile med ansigtet vendt mod kameraet. Opstillede fotos kan være frustrerende og tage en masse tid, idet store grupper af mennesker skal arrangeres, hvoraf nogen kan være små børn.

Neder Kjærsholm Hovedgaard

Den moderne dokumentariske stil

Hvad er det?

Dette er en kunstnerisk tilgang til de traditionelle bryllupsfotos – den slags fotos, man ville forvente at se i modeblade/dameblade. Fotografen kan have sin egen, unikke stil, eller de kan vælge at eksperimentere med eksponering, filtre og vinkler.

Fordele

I kan stå tilbage med bryllupsfotos, som er kunstværker. Hvis jeres bryllup offentliggøres på en blog eller i et tidsskrift, er det disse billeder, I ønsker at have. Jeres bryllupsalbum vil være forskelligt fra alle andres.

Ulemper

Hvis stil vægtes over indhold risikerer I, at de endelige fotos mangler inderlighed. Jeres stil kan virke uaktuel efter få år. Hvis fotografens stil dominerer jeres fotos, kan det mindske fornemmelsen af jeres store dag.

Besøg de anerkendte internationale bryllupsfotografer her

DERFOR SKAL MAN PRIORITERE BRYLLUPSFOTOGRAFEN

Læs mere her: