Skuffende bryllupsfotografi er noget, brudeparret ærgrer sig meget over efter deres store dag. Bryllupsfotos er et synligt og varigt minde fra jeres bryllup. Er de mislykkede, står I tilbage med billeder fra jeres bryllup, I hverken har lyst til at kigge på eller have stående fremme.

Her er 7 gode råd, som hjælper jer med at finde den perfekte bryllupsfotograf:

1. Undlad at vælge en ven til jobbet

Hold venner og bryllupsleverandører adskilt. Jeres bryllupsfotos er det eneste, I har tilbage efter brylluppet. De foreviger øjeblikke, som ikke kan genskabes. Bryllupsfotos er en varig fortælling om forhold, som ofte nedarves fra den ene generation til den næste. At bede en amatør forevige magien på jeres bryllupsdag er dømt til at mislykkes. I risikerer at modtage en utilfredsstillende samling billeder, som ikke støtter jeres minder, og jeres venskab vil være ødelagt. Der er ingen genveje, når det gælder bryllupsfotografi. Hvis I forsøger at finde en, får I, hvad I betaler for, og ikke andet. 

Professionel og uddannet bryllupsfotograf i Nordjylland

Kokkedal Slot bryllup | Bryllup, Bryllupsbilleder og Smukke ...

2. Reservér i god tid

En god bryllupsfotograf har en fuld kalender flere år frem. Når I har bryllupsdatoen og stedet på plads, er reservation af jeres fotograf det næste punkt på dagsordenen.

3. Hvad skal I vælge? Læg jer fast på en stil.

Ønsker I elegante, formelle kunstværker til at forevige jeres bryllupsdag? Ønsker I billederne taget så diskret, I knap bemærker fotografens tilstedeværelse, mens jeres bryllupsdags smukke reportagebilleder tages? Søger I dokumentariske fotos taget med en gammeldags filmrulle frem for med digitalkamera? Der er uendeligt mange muligheder.

Det er vigtigt, I vælger en bryllupsfotograf, der passer til jer som par. Hvis I er fint tilpas med at posere, vil I formentlig nyde den kreative planlægning af fotografiske kunstværker. Hvis i stedet føler, fotografering er påtrængende, vil I hellere være fri for at koncentrere jer om en kameralinse på jeres bryllupsdag. Måske ønsker I en fotograf, som kan give jer det bedste fra begge verdener, således I får et smukt bryllupsalbum, som til fulde dokumenterer ethvert aspekt af jeres store dag.

Kreative og unikke bryllupsfotos fra Aarhus

Bryllup på Kokkedal Slot. Bryllup Hørsholm Kirke og Kokkedal Slot

4. Hvem skal I vælge?

Anbefalinger fra venner, fra stedet, fra websites og bryllupsblogs kan alle gavne jer i eftersøgningen efter egnede kandidater til jobbet som jeres bryllupsfotograf. Bryllupsblogs er et glimrende udstillingsvindue for bryllupsfotos. Dem kan I gennemse for at få en fornemmelse af de forskellige muligheder mht. stil og efterbehandling.

5. Se på deres tidligere arbejde

Ved det første møde med en fotograf skal I bede om at se hele fotoalbummet fra hver af mindst tre forskellige bryllupper. Vær opmærksom på, om I kun får fremvist et udvalg bestående af de bedste pletskud – de fortæller nemlig kun en del af historien. Hvert bryllupsalbum, I ser, bør være noget særligt. Billederne i det bør give jer en fornemmelse af netop dette par og deres bryllupsfest. Hvis alle albums fra den pågældende fotograf ligner hinanden, er det et tegn på mangel på kreativitet. Det viser ydermere, at fotografen ikke har engageret sig i at fortælle parrets historie på deres egen måde.

Smukke og personlige bryllupsfotos fra Silkeborg

bryllupstransport Kokkedal slot

6. Forhør jer om bryllupspakker

Er fotografens udgifter og moms inkluderet i prisen? Hvor længe vil fotografen være til stede på jeres bryllupsdag? Vil der være en ekstrafotograf med til at hjælpe med at forevige hele jeres bryllupshistorie? Find ud af, hvor mange billeder, der vil blive taget, hvilke muligheder I har for at påvirke redigeringen af dem og hvordan I kan tilgå jeres billeder efter jeres bryllup. Undersøg, hvordan jeres bryllupsbilleder bliver præsenteret (online, i et album, alle prøvebilleder eller bare et udvalg?) og hvor lang tid efter brylluppet, I kan få dem at se for første gang. 

brudens forberedelse på Kokkedal slot

7. Passer deres personlighed godt til jer?

Det er ikke afgørende, om jeres konditor er en usympatisk person. Bare jeres bryllupskage er tiptop, behøver I ikke bekymre jer om personen bag kagen. Med en fotograf er det helt modsat. Denne leverandør af ydelser er med, hvor det gælder, og alle jeres bryllupsgæster vil blive udsat for vedkommende. Det er vigtigt, I føler jer godt tilpas med jeres bryllupsfotograf, og at I har tillid til den ydelse, vedkommende kan levere. Bryllupsfotografer skal have en god forståelse for andre mennesker. De skal være selvsikre nok til at indgå i et samspil med jeres gæster uden at være for påtrængende. Det er altafgørende, I undgår at hyre en fotograf, som irriterer jer og jeres gæster dagen igennem.

Dygtig og unik fotograf til bryllup i Vestjylland

Jeres bryllupsfotos er de eneste synlige minder fra jeres bryllupsdag, som I kan have stående fremme i jeres hjem konstant (med mindre I har en videosløjfe kørende, hvilket ville være ret sært). Det klare budskab med hensyn til bryllupsfotografi er, at I skal afsætte så meget som muligt af budgettet til det. Det vil I ikke fortryde.

Læs også: