Bryllupsfotograferne er idag opdelte

Vi ser mere og mere en opdeling af bryllupsfotografer i Danmark. Der findes groft sagt 2 slags bryllupsfotografer i dagens Danmark. Der er de “gamle” bryllupsfotografer, der som altid leverer deres bryllupsbilleder i den gamle velkendte sepia/bruntonede billedstil, med meget softnet look. Og så har du de nye og mere moderne bryllupsfotografer, der eksperimenterer med de mere rå og vintage agtige bryllupsfotos.

Forskellen på de 2 slags bryllupsfotografer, er selvfølgelig til at få øje på. Den “gamle” stil appelere nok mere og mere til det ældre publikum, hvor imod de helt unge brudepar vil have bryllupsfotos der er mere “provokerende”, frække, skæve og ikke for opstillede.

Bryllupsfotograferne er idag opdelte

Den klassiske bryllupsfotograf

Når den klassiske bryllupsfotograf arbejder, så vil hans eller hendes bryllupsbilleder, som ved reklamefotografen, bære præg af opstillede og klassiske billeder, hvor brudeparret placeres pænt under et træ og der bruges så lang effektiv fototid på at lægge kjolen pænt, stille parret så det passer til fotografens indre billede. Denne slags bryllupsbilleder, kan ofte godt se ens ud og virke lidt monotome at kigge på i længden.

Den klassiske bryllupsfotograf

Den moderne bryllupsfotograf

Den moderne bryllupsfotograf, arbejder ofte med billeder i en lang fotoreportage stil, hvor billederne indgår i en kronologisk sammenhængende billedserie. Bryllupsportrætterne, er ikke opstillede på samme måde som hos den klassiske bryllupsfotograf, eller ihvertfald, så ser de ikke sådan ud. For i sidste ende er alle bryllupsportrætter i en eller anden grad “staged”. Fotografen iscenesætter bare brudeparret og aktiverer dem, således at de på billedet ser ud, som om de er i fuld bevægelse og billederne får derfor ikke det alt for “opstillede” look.

Opdeling af bryllupsfotografer
Opdeling af bryllupsfotografer

Gode artikler om bryllupper: