Det er de ikke, kan vi starte med at slå fast. En god bryllupsfotograf er hver en øre værd.

Et bryllup kan være et meget dyrt arrangement. Stedet, kagerne, maden og fotograferingen giver alle udgifter. I blev sikkert helt chokerede, da I begyndte at se på hjemmesider for bryllupsfotografer og fandt prislisten. Der findes et stort antal bryllupsfotografer, og priserne spænder vidt. Nogen koster kr. 3.000, andre koster kr. 15.000.

I mange af livets forhold gælder det, at man får, hvad man betaler for. Jeres udgift til bryllupsfotografi bør fastlægges ud fra, hvor vigtig fotograferingen er for jer. Der er en grund til, at en fotograf tilbyder sine ydelser til kr. 3.000. Han er næppe professionel men bare en FMK. Fyr Med Kamera.

Nedenfor er det uddybet, hvad en typisk bryllupsfotograf virksomhed med professionel service indebærer.

En god bryllupsfotograf

Tidsforbruget

Fotografens dag fortsætter længe efter, I har placeret jer med jordbærcocktails i solen på en eksotisk strand. 

Et typisk bryllup begynder, mens bruden gør sig klar og slutter, når I danser den første dans. Det giver hurtigt 8 timers arbejde til fotografen. Dertil kommer 1 til 2 timers transporttid og alle forberedelserne i form af besøg på stedet, i kirken og alt andet, der skal organiseres, før dagen starter. 

Når bryllupsdagen er omme, bruger fotografen yderligere 16 timer på behandling af jeres billeder. Gennemgang af billeder, farvetilpasning til print, billedbehandling, sammensætning af et billedgalleri, lagring af billeder, forberedelse af en DVD og sammensætning af jeres slide shows samt album. Dermed bliver en dags fotografering hurtigt til 3 – 4 dages arbejde. En bryllupsfotografs tid bliver mere dyrebar, hvis man tager i betragtning, hvor mange weekender per år der kan bruges på arbejde. Ikke mange!

SÅDAN FINDER MAN DEN PERFEKTE BRYLLUPSFOTOGRAF

Bryllupsfotografassistenter

Hvis jeres fotograf har en assistent, betaler I allerede en ekstra omkostning, fordi fotografen skal betale assistenten, der arbejder sammen med ham. Til gengæld får I flere billeder og en bedre dækning af jeres dag.

Evner og kunnen

Som hovedregel kræver bedre fotografer en større betaling. I betaler for deres erfaring. Evnen til at tage gode billeder, forudse øjeblikke, bevare overblikket over bryllupsfesten foruden billedbehandlingen, som sørger for, I får billeder, der udmærker sig i forhold til dem, andre bryllupsfotografer leverer. Dette er utvivlsomt grunden til, I overhovedet valgte en bestemt fotograf. Det tager tid og kræver engagement at opnå denne kunnen. Hyrer I en advokat for en dag, koster de bedste advokater mest, fordi I betaler for deres erfaring. 

Erfaring er lig tid, og tid er penge.

Smukke Bryllupsbilleder lige fra Vielse til Brudevals

Bryllupsfotografens udstyr og forsikring

Professionelle kameraer og linser er dyre. Et pålideligt kamera, der fungerer i alskens situationer, koster omtrent kr. 20.000. Prisen på professionelle linser starter ved kr. 10.000. En bryllupsfotograf har som regel mindst 2 kameraer og mindst 2 linser, hvis det kan gøre det. Disse skal alle forsikres for det tilfælde, at tante Olga giver sig i kast med breakdance og sparker kameraet ud af fotografens hænder undervejs i sin vejrmølle – ellers bliver det dyrt. En fotograf har derfor brug for en vidtrækkende forsikring. Bryllupsfotografer tegner endvidere forsikringer mod eventuelle skader, de forårsager. 

Computerudstyr er heller ikke billigt. Der skal en ordentlig processor til at behandle billeder – det er endnu en omkostning. Har fotografen ikke det, koster det hurtigt 10 ekstra timers arbejde at vente på, den lille, grønne bjælke når 100% for hvert eneste billede, der åbnes eller gemmes.

Billeder af bryllup kokkedal slot

Hjemmeside og markedsføring

Enhver virksomhed har brug for markedsføring. Det gælder også bryllupsfotografvirksomheder. Ugebladsreklamer, synlighed for søgemaskiner og bryllupsmesser er alle udgifter. Og jeg kunne blive ved. 

Konklusion

Før I vælger jeres bryllupsfotograf, bør I overveje, hvad I betaler for. Selv om I vælger på baggrund af pris, bør I være bevidste om, hvorvidt I betaler ret lidt eller betaler en del. Ikke alle fotografer er ens. Generelt får I, hvad I betaler for. I skal sørge for at få stillet alle de rette spørgsmål og føle jer trygge ved den ydelse, I vil få.

Læs også: