Der er mange ting at tænke på, overveje og budgettere med, når man planlægger et bryllup. Listen kan virke uendelig, og det kan være svært at komme i gang. Her er et par ting, I bør prioritere at starte bryllupsplanlægningen med.

Derfor er bryllupsfotografi så vigtigt

Det vigtigste element i brylluppet er parret. Det er, hvad det hele handler om, og det eneste, som betyder noget, når alt kommer til alt. Når den store dag planlægges, er der dog en masse leverandører som blomsterhandlere, kjolebutikker, catering, brevpapirdesignere m.v., I skal tale med. Alle disse mennesker vil sige, det er vigtigt at vælge rigtigt. At vælge de rigtige blomster, få den bedste mad og brudekjole er det, der tæller. Det er godt, for leverandørerne skal helst være engagerede mennesker, men er det dette, I skal prioritere, når I planlægger jeres bryllup? Selvfølgelig skal de inkluderes, ingen af dem kan undværes, men er de vigtigere end bryllupsfotografi?

Jeg læser om og hører om masser af par, som kun afsætter en lille del af budgettet til fotografering. Par, som kæmper for at finde en bryllupsfotograf, de kan lide, til deres nært forestående bryllup. Par, som ikke får hyret nogen fotograf, fordi de bare ikke har råd til en. Disse par har ikke lagt meget vægt på fotografering…

Smukke Bryllupsbilleder lige fra Vielse til Brudevals

Hvorfor er det så vigtigt at hyre en professionel bryllupsfotograf?

Er bryllupsfotografi den vigtigste del af jeres bryllup? Nej, overhovedet ikke, men det bør være med på jeres prioriterede liste over ting, der skal findes, budgetteres med og sikres i planlægningen af den store dag.

Bryllupsfotografi er vigtigt, fordi det foreviger dagen, det sikrer jeres minder, det fortæller en historie – ikke en hvilken som helst historie men den smukke historie om jeres særlige dag, en dag I aldrig glemmer. En historie, I kan vise venner og familie, børn og børnebørn – noget I kan gemme og skatte for evigt.

Buketten visner, kagen bliver hurtigt spist, invitationerne bliver kasseret efter bryllupsdagen. Brudekjolen bruges kun en gang, skoene lægges tilbage i æsken. Det er ikke for at være sortseer; det handler om perspektiv, om at fokusere jeres budget på ting, som bryllupsfotografi, I måske ikke har lagt vægt på.

DERFOR SKAL MAN PRIORITERE BRYLLUPSFOTOGRAFEN

En dag og en masse minder

Jeg nævnte tidligere, at nogen par ikke lægger vægt på bryllupsfotografi, det er let at glemme eller sætte ned i hakkeordenen, for det er ikke synligt på selve bryllupsdagen. Blomsterhandleren skaber smukke buketter, konditoren kreerer de flotteste, lækreste kager til jeres dag osv. Der er masser af ting, som er der på dagen – som I og alle andre vil se. Bryllupsfotografi er derimod noget, I betaler for, selv om I først får resultatet at se bagefter, og de bedste bryllupsfotografer sørger for, at gæsterne knap bemærker dem.

De fleste par der bliver gift på Kokkedal Slotshotel vælger blive viet i den nærliggende Torslev Kirke.

Hvad betaler I for?

Bryllupsplanlægning handler om andet end den ene dag, det handler minder for livet. Det gælder om at forevige øjeblikke og følelser. Det handler om at genopleve dagen ved hjælp af smukke fotos, glædes over øjeblikke, I slet ikke opdagede/observerede, se følelserne på jeres families og venners ansigter. Vigtigst af alt, så handler det om at have en historie, I kan skatte for evigt. 

Hvis I overvejer jeres bryllup og ser på jeres budget, så sørg for at få det størst mulige budget til bryllupsfotografi. Det er mere end bare et par billeder af dig og din partner på jeres bryllupsdag, hvor I ser smukke og glade ud. Det er den smukke historie om jeres bryllupsdag, fra I gør jer klar og smiler med jeres brudefølge, til følelserne i din eller din partners fars ansigt, mens han kniber en tåre og ser på med stolthed. At fange de smukke detaljer på jeres bryllupsdag efter timers og dages planlægning, lige fra de smukke blomster til brudekjolen og stedet, at dokumentere dagens udvikling, at fange jeres gæsters følelser og gommens nervøsitet helt til første dans – det er ikke en hvilken som helst historie, det er jeres historie.

Vær sikre på at fange jeres dag og jeres historie, fortryd ikke, I undlod at hyre en professionel bryllupsfotograf.

Hvorfor er det så vigtigt at hyre en professionel bryllupsfotograf?

Overvejelser, I skal gøre jer

Sørg for det størst mulige budget. Vil gæsterne bemærke, I sparede lidt på blomsterne? Vil gæsterne bemærke, I sparede lidt på maden eller at kagen ikke er 5 etager høj? Spar lidt, hvor I kan, så I kan få det størst mulige budget til fotografering. Det er det eneste, I står tilbage med, når dagen er omme. Læs vores artikel om Bryllupsfotograferings rigtige pris.

Find jeres stil. Der er hundredevis af bryllupsfotografer at vælge imellem, og de fleste er villige til at komme langvejs fra. Tag jer tid til at vælge en stil, I ønsker, og find en fotograf med denne stil. Sørg for at studere deres arbejde nøje ved at se på hele billedsamlinger/albums. I ønsker ikke bare nogle få smukke billeder, I ønsker en smuk historie af gennemført høj kvalitet fra start til slut.

Vær ude i god tid. De bedste bryllupsfotografer bliver hyret og har fulde ordrebøger op til 2 år frem. Find jeres perfekte bryllupsfotograf og få en aftale med dem, lige så snart I har bryllupsdatoen fastlagt.

Billeder af bryllup kokkedal slot

SÅDAN VÆLGER MAN IKKE BRYLLUPSFOTOGRAFEN

Der findes mange artikler, som vejleder jer i at søge efter, finde, møde og vælge jeres perfekte bryllupsfotograf, men hvad skal man IKKE gøre?

1. De er billige

I skal ikke vælge jeres fotograf udelukkende ud fra pris og fra, hvad I får med i prisen. Gratis forlovelsesfotografering, et trykt album, et onlinegalleri, en USB-nøgle, fotorammer og t-shirts med tryk er alt sammen sekundært i forhold til de fotos, der tages. Det er så vigtigt, I finder og hyrer en fotograf, I er vilde med.

Hvis derimod deres tidligere arbejde passer til jeres stil, I ved, I kan stole på dem og I slapper af i deres selskab – så vil alle disse egenskaber gøre dagen lettere, mens billederne bliver bedre og mere naturlige. Mange fotografer tilbyder pakker med førnævnte ekstra goder inklusive forlovelsesfotografering, det bliver mere og mere populært. Hvis de passer til jeres stil, hvis I er vilde med deres tidligere arbejde, og I går godt i spænd, er det skønt. Husk bare at undlade at vælge fotograf udelukkende på baggrund af pris og de ekstra goder, I får med.

Bryllupsfotografiet i KBH

2. De går an

I forbindelse med jeres bryllupsplanlægning er der en million ting at huske. Listen kan virke uendelig, og nogen gange tænker I måske bare ”det går an”. Det kan være, I overvejer mange forskellige fotografer og har svært ved at finde tid til at mødes med dem for at se deres tidligere arbejde og bedømme, hvordan I går i spænd. Det er vigtigt, I ikke bare vælger en tilfældig fotograf, fordi det tager tid og virker som en uoverskuelig opgave at vælge. I skal tage jer tiden og derved sikre, I finder en bryllupsfotograf, hvis tidligere arbejde, I er vilde med, og hvis personlighed, I ligeledes er betaget af. Når I går fra mødet med dem, føles det, som om I har talt med en nær ven. Det er så vigtigt og gør en stor forskel for, hvordan I føler jer tilpas og hvad I signalerer foran kameraet.

Bryllupsfotografer elsker deres arbejde, de er engagerede i deres branche og i at forevige smukke bryllupper. I føler jer måske stressede, og mange fotografer vil forstå jer og vil kunne sætte sig ind i dette. Sørg bare for at finde den rette fotograf til jer. En som passer til jeres stil, en I kan stole på og slappe af sammen med. Stol på jeres mavefornemmelse – hvis I ikke er i tvivl, så få dem reserveret! I skal ikke nøjes med ”de går an”.

SÅDAN VÆLGER MAN IKKE BRYLLUPSFOTOGRAFEN

3. DERES FOTOS ER SÅ SMUKKE

Hvor end I finder bryllupsfotografer – på dette site eller online – vil I se masser af smukke fotos. Sortimentet af usædvanligt smukke fotos vil fange jeres opmærksomhed og imponere jer. Det er skønt, for I skal jo finde en fotograf, hvis tidligere arbejde, I beundrer. Det er dog vigtigt at huske, at selv om det er skønt at have nogle få, imponerende fotos, så ønsker I en imponerende bryllupshistorie. Nøgleordet er stabilitet. 

I skal sikre jer, at I ser hele fotografens billedsamlinger/albums, hvad enten det er online eller trykte billeder. Dermed kan I forvisse jer om, at kvaliteten er i top hele vejen igennem, hvorved alle fotos er imponerende – ikke kun nogle få. En god fotograf kan tage imponerende billeder, en dygtig bryllupsfotograf kan derimod fortælle en historie med lutter smukke billeder.

brudens forberedelse på Kokkedal slot

4. Stedet anbefaler dem

I har fået valgt stedet og reserveret datoen, hvor I vil holde bryllup. Afhængigt af stedet, I vælger, kan der være en liste over anbefalede leverandører af catering, blomster, planlæggere og fotografer. Det er et glimrende udgangspunkt, men det er vigtigt, at I ikke stoler blindt på denne liste, så I overser andre muligheder. Læs artiklen det er et tveægget sværd at være bryllupsfotograf anbefalet af et bestemt sted. I foretrækker måske andre fotografers stil, hvis I har set noget her, som ikke er på stedets liste. Måske har I mødtes med en fotograf fra listen uden at være helt tilfredse. Gå ikke på kompromis med jeres bryllupsfotograf ved udelukkende at gennemgå dem, stedet anbefaler – sørg for, at I får den bedste fotograf, I har råd til, og som I ønsker.

brudesko

5. Min onkel har et nyt kamera

Hvad enten det er en onkel eller en god nabo, vi taler om, så er bryllupsfotografi mere end bare at eje et kamera. At have et dyrt kamera er ikke ensbetydende med, at man har den erfaring og viden, det kræver at forevige et bryllup. Man kan sagtens elske at fotografere landskaber eller legende børn i parken, men bryllupper er dynamiske begivenheder.

Kameraet er intet andet et værktøj – et middel til at gribe øjeblikket. Evner, viden og erfaring er forudsætningerne for bryllupsfotografi. Man får kun en chance, så man skal være på dette sted på det rette tidspunkt. Man skal gribe øjeblikket på smukkeste vis – man skal sikre sig, det bliver en bryllupshistorie, som hjælper jer til at genopleve følelserne og glæden fra jeres bryllupsdag. 

bruden bliver klar

AFSLUTTENDE TANKER

Al denne planlægning fører frem til en enkelt dag – dagen, hvor du gifter dig med din partner, som du ønsker at tilbringe resten af livet sammen med. En dag, hvor I deler det smukke øjeblik med jeres familie og venner, som betyder enormt meget for jer. Sørg for at bevare disse minder og undgå, at I engang ser tilbage og ønsker, I havde hyret en fotograf.

Fotografi er mere end et dyrt kamera – det er at forevige en historie.

Husk, at I kun får en chance, når det gælder bryllupsfotos. Når det hele er ovre, er billederne det eneste, I kan bevare for evigt. Sørg for at hyre den bedste bryllupsfotograf, I har råd til, og find den bedste person til at forevige jeres bryllupsdag. Det er en investering, I vil glæde jer over i mange år fremover, når I kigger jeres bryllupsalbum igennem og genoplever de særlige øjeblikke og følelser.

Bryllupsfotografi handler om de enestående øjeblikke. Det gælder om at være i stand til at genopleve dagen med smukke fotos, smile over øjeblikke, I overså, se glæden og følelserne i ansigterne på jeres familie og venner. Frem for alt, så gælder det om at have en historie, I bevarer for evigt.