Bryllup i Nordjylland
Invitationer:  Parret lavede selv invitationerne ud fra en idé, de fik ved at kigge i nogle mapper med eksempler hos Elbeks Papirhandel i Borggade i Århus, de har masser af eksempler på invitationer, bordkort, menukort med mere.
Som yderside til invitationerne brugte brudeparret noget ret kraftigt håndlavet indonesisk papir i en mørk naturfarvet nuance med tørrede bourgonvilla-blade i, hvilket gør, at der er lyserøde nistrer i papiret (str. 24,5 x 15,5 cm). På indersiden af dette papir limede de noget tyndt indonesisk håndlavet papir også i mørkt naturfarvet “str. 21 x 13 cm”, hvorpå selve invitationsteksten var printet. Invitationen blev foldet to gange, så det kunne passe ned i en almindelig kuvert. 
Udenpå på “låget” (det vil sige den “klap”, der gik ned over resten af papiret) dryppedes en klat guld laksegl, hvori parret satte en lille pind på tværs, om pinden (venstre side af pinden) bandt de et stykke cremefarvet snor. Øverst på “låget” i højre hjørne klistredes teksten “Indbydelse” på og enden af snoren sad under dette klistermærke. Klistermærkerne blev købt hos Elbeks Papirhandel.
Kirken:  Nøvling Kirke syd for Aalborg – en lille hyggelig landsbykirke meget tæt på hvor brudeparret begge kommer fra og tæt på deres forældres hjem. Parret blev viet klokken 14, da de gerne ville have god tid bagefter til både at blive fotograferet, spise bryllupskage og snakke med gæsterne – det blev dog lidt forjaget alligevel, da de ankom ½ time senere end beregnet til feststedet, og fotograferingen tog desuden ½ time længere end beregnet.
Salmer:  “Nu titte til hinanden”, “Jeg ved en blomst så favr og fin”, “I blev skabt som mand og kvinde”, “Det er så yndigt at følges ad”.
Køretøj:  Bruden og hendes far kørte til kirken i en gammel, britisk jaguar i mærket MK 2, som var pyntet med tyl. Den samme bil kørte brudeparret i fra kirken til feststedet. Bruden havde fundet bilen på nettet
Fotografering:  Lone Petersen fra Byens Reklamefoto ved Aalborg. De tog billeder af alle gæster, brudgom og brud ved ankomsten til kirken. Ligeledes tog hun billeder i kirken og efter vielsen udenfor kirken. 
De mere officielle bryllupsbilleder blev taget af bryllupsfotografen efter ankomsten til feststedet, i den park der er tilsluttet slottet. Fotografen tog også et stort gruppebillede med brudepar og alle gæster, ligesom de fotograferede, da vi skar bryllupskagen for.
Parret skriver: “Vi valgte denne fotograf, da vi havde set nogle venners bryllupsbilleder derfra året før, og de var virkelig gode og naturlige.”
Under middagen havde parret hyret to vennepar til at tage billeder (de tog nu også billeder i løbet af dagen). De har taget rigtig mange, gode billeder. Der lå desuden engangskameraer på bordene. Det er der kommet nogle sjove og gode billeder ud af men også mange, der er alt for mørke, fordi blitzen ikke har kunnet række langt nok.
Reception:  Parret holdt ingen reception. Men alle gæster fik kaffe, the, øl , vand, frugt og bryllupskage, da de ankom til feststedet.
Feststedet:  Gammel Vraa Slot i Tylstrup nord for Aalborg (ca. 20 minutter i bil fra Aalborg). Et charmerende gammelt slot fra 1336 med voldgrav omkring og en stor dejlig park. Der er desuden en dejlig stor terrasse, hvor man kan få serveret eftermiddagskaffen efter vielsen. Slottet har meget charme og en flot, stor riddersal, hvor bryllupsmiddagen indtages. Stedet er kendt for sin gode mad, og det levede det virkelig op til. Alle gæsterne har efter brylluppet rost maden. 
Velkomstdrink, mad og vin til 61 personer. Kaffe, the, øl, vand og frugt om eftermiddagen. Kaffe, the, cognac, likør, kransekage, petits fours, vin, øl og vand efter middagen.
Menuen:  Velkomstdrink
Forret: birkerøget laks med løgsalat, surfløde, rosa peber og hjemmebagt brød.
Hovedret: oksetournedos og perlehønebryst serveret med morkelcreme, slotskøkkenets garniture og kartoffelterine.
Dessert: chokoladekage af Callebout chokolade serveret med vanilleiscreme og friske havebær.
Petit fours, kransekage, kaffe, the
Øl, vand, vin i baren
Natmad: Indisk karrysuppe med grøntsager og hjemmebagt brød.
Antal gæster:  Til festen var der 61 personer i alt.
Bordplan:  E-bord med 10 personer ved hovedbordet.
Brudens tøj:  Brudekjolen blev købt i byen Dybvad i Nordjylland hos Alt til Bruden. Bruden skriver om butikken: “Dette er en dejlig lille butik med en god service af det ægtepar, der har butikken. Jeg havde forinden været i 3-4 andre butikker, og havde fundet ud af hvilken stil, jeg gik efter. Jeg havde besluttet, at jeg nok gerne ville leje kjolen, men da de ikke lejer ud i Dybvad, måtte jeg købe. Da jeg hentede kjolen, fik jeg et strømpebånd med gratis. Jeg købte halssmykke og øreringe samme sted.” 
Bruden håber på at kunne få kjolen lavet om til en selskabskjole. Måske ved at få lavet et løst skørt i en anden farve end cremefarvet, som kan sættes uden på skørtet, og så få syet en stola i samme stof. Corsagen vil bruden formentlig bruge, som den er. Denne idé stammer fra en anden brud på bryllupsunivers.dk.
Undertøjet var i cremefarvet blonde (corsage og string-trusse); det blev købt i Magasin. Skoene var cremfarvede med en lille hæl; Mette fandt dem i Skoringen. Cremefarvede strømper til hofteholder med en bred blonde foroven blev købt i Føtex, så der var råd til et par reservestrømper – som bruden dog ikke fik brug for.
Frisure:  Salon Hårklip i Aalborg satte brudefrisuren, og den blev vældig, vældig flot. Der var 126 hårnåle i (opdagede bruden om natten, da de skulle ud) og små cremefarvede roser. Frisøren er rigtig dygtig og har tidligere vundet flere præmier for bryllupshårsopsætninger. Nu er det hende, der oplærer de andre frisører til konkurrencerne. Bruden kan helt klart anbefale hende til kommende brude! Hun kom i alt af med 1000 kroner for prøveopsætning, prøve make-up og opsætning på selve bryllupsdagen.
Make-up: Make-uppen skulle være lagt hos frisøren, som også skulle sætte mit hår, men bruden var ikke tilfreds med prøvemakeuppen, der blev lagt mandag i samme uge som brylluppet – den var alt for voldsom og var ikke pæn og naturlig. Blandt andet lå foundation’en i store kager i ansigtet. Bruden havde sine egne make-up produkter med, og frisøren syntes, det var svært at lægge make-up med produkter, hun ikke kendte, så bruden havde ingen forhåbninger om, at hun ville kunne lægge en pænere make-up om lørdagen.
Bruden gik lidt i panik, da hun ikke selv havde lyst til at skulle stå og kæmpe med mascaraen den dag, så hun brugte lang tid i ugen op til brylluppet på at finde en anden løsning. Løsningen blev, at en af pigerne i Sallings parfumeriafdeling i Aalborg lagde makeuppen. Bruden skriver: “Det blev rigtig, rigtig flot, og man kunne godt mærke, at hun var professionel og vant til at lægge make-up. Jeg fik lagt en prøvemakeup om fredagen, og fik så lagt den endelige makeup lørdag efter jeg havde været ved frisøren. Så jeg sad der i Salling med fint opsat hår med slør i.” 
Gommens tøj:  Gommen lejede tøj (jacket) hos Kave på Frederiks Allé i Århus.
Brudepige & forlover:  Brudens to søstre var med hos frisøren og få sat hår. De hjalp bruden i kjole med mere og hjalp desuden igennem hele dagen med at ligge kjole og slæb pænt og holde styr på taske og brudebuket. De havde egne festkjoler på.
Gommen havde valgt sin barndomsven til forlover. Forloveren lejede tøj samme sted som gom og var også i jacket – dog med grå jakke, hvorimod gommen var i sort jakke.
Ringene:  Efter at have kigget på ringe i diverse guldsmedeforretninger uden at finde de rigtige ringe, bestemte parret sig for at få lavet ringene. De blev lavet hos Carat Design i Aalborg, og parret er meget, meget tilfredse med dem. Ringene er begge i guld og er lidt firkantede i formen, så de ikke drejer rundt om fingeren. I brudens ring sidder der en diamant, og så er der en smal stribe af hvidguld på hver side af stenen. Det er virkelig flot håndværk.
Buketten:  Buketten blev købt hos Kreativ Blomster i Aalborg. Det var en rokokobuket med cremefarvede og svagt rosa roser, lyserød/lyslilla brudeslør og så var der grønt silkebånd om stilkene, der fungerede som håndtag. Mette var meget tilfreds med buketten. For buket og 3 brystbuketter (der var flotte og lidt specielle).
Borddækning:  Der var hvide duge på bordene, hvide stofservietter, sølv dækketallerkner og sølvbestik, sølvlysestager, blomsterdekorationer der matchede brudebuketten i farverne samt blomsterhoveder strøet ud over hovedbordet. Brudens brudebuket lå foran brudeparret i stedet for en dekoration. 
Bordkortene lå på rødvinsglasset ved hver kuvert, og de var lavet af det samme håndlavede indonesiske papir som invitationerne. Det kraftige håndlavede papir var klippet i stykker af 9 x 6,5 cm. Parret limede et stykke af det tynde håndlavede papir (str. 7,2 x 2,5 cm) på og bukkede det kraftige papir nedover, så der gik et lille stykke nedover det tynde papir (navnene var printet ud på det tynde papir). Parret satte en klat guld laksegl på den ombukkede kant, satte en pind fast i lakseglet og bandt en snor rundt om pinden i venstre side. I nederste højre hjørne satte de et lille guldklistermærke.
Ved hver kuvert lå der desuden en lille “folder” med menuen på første side, bordplanen på næste side og beskrivelse af gæsterne på de følgende sider. Igen brugte parret det samme papir som ved invitationer og bordkort. Det kraftige papir klippede de i stykker af 27 x 12 cm, og det tynde papir klippede de i stykker af 21 x 9,9 (der bliver 3 stk af et A4 ark). Parret printede al tekst ud på det tynde papir og samlede dem i sæt (1 side med menu, 1 siden med velkommen- og velbekommevers, 1 side med bordplan og 5 sider med beskrivelse af gæster), som de klipsede sammen foroven med klipsemaskine. Parret limede den bagerste tynde side lidt foroven og limede den på det kraftige karton. De bukkede en kant af det kraftige karton ned over det tynde karton, så det sted, hvor der sad klips, blev skjult. De satte så en klat guld laksegl midt på den ombukkede kant, satte en pind på tværs og bandt en snor om pinden i venstre side. Parret satte et guldklistermærke i nederste højre hjørne.
Musikken:  Parret havde hyret et bandet “Skøttsengle” fra Aalborg, som består af tre musikstuderende fyre fra Rytmisk Musikkonservatorium.
Bandet spiller på bas, klaver og trommer – og nogle gange også på trompet.
Under middagen spillede de instrumental musik tilføjet trompet med lyddæmper i. Stilen var jazz, gammel dansk og pop så som “A girl from Ipanema”, “What a wonderful world”, “Gem et lille smil til det bliver gråvejr” og “Killing me softly with his song”.
Til dansen sang en af dem desuden, og de spillede en blanding af nutidens hit og danske og udenlandske klassikere. De spillede en del gamle grand prix hits men også Beatles, Thomas Helmig, Eric Clapton med mere.
Parret skriver: “Bandet faldt i alles smag, og der var gang i den på dansegulvet og mange af os skrålede med på de gamle hits så som “Danse i måneskin”. Vi kan helt klart anbefale dem.”
Toastmaster:  Gommens ene søster var toastmaster. Hun snakkede med en del gæster allerede inden brylluppet og fik at vide, om de havde indslag. Andre gæster meldte sig med indslag under forretten og toastmaster koordinerede så indslagene med køkkenet. Det hele gik godt, og parret var meget, meget glade for, at de havde en toastmaster til at holde styr på det hele. Selsskabet nåede fra bordet lidt i kl. 24, og der var 15 indslag.
Taler & sange:  Både brud og gom holdt tale. Meget, meget rørende og dejligt!
Bryllupskagen:  Bryllupskagen fik parret lavet hos en faglært konditor der har lavet et hav af bryllupskager. Hun bor tæt på Brønderslev i Nordjylland. Kagen bestod af 3 firkanter, der stod forskudt ovenpå hinanden. Den var med friske hindbær, hjemmebagte kagebunde og marcarponecreme og var overtrukket med råhvidt sugarpaste eller lignende. Kagen var pyntet med frisk frugt og parrets monogram. Den smagte virkelig godt.
Overnatning:  Parret overnattede i brudesuiten (“Jagtstuen”) på slottet, hvor der er karbad og en kæmpe pejs. Denne overnatning følger gratis med, når man holder bryllup på Gl. Vraa Slot. Parret skriver: “Vi var meget glade for ikke at skulle til at ud at køre el. lign. for at komme i seng, og det var også hyggeligt dagen efter at møde nogle af gæsterne igen ved morgenmaden og få snakket om festen.”
Brudens søstre og mor havde klippet en masse røde hjerter i stof, som lå spredt ud over hele sengen, da brudeparret kom ind på værelset efter festen . Det var en dejlig overraskelse, og det så meget flot ud.
Morgengaven:  Bruden fik to diamanter, der er blevet sat i den hvidguld-ring, som hendes mand friede med. Der sad en sten i den allerede.
Gommen fik en weekendtur til Formel 1 Grand Prix i Belgien 3 uger efter brylluppet.
Begge blev meget glade for gaverne.
Bryllupsrejsen:  Efter brylluppet var parret i brudens forældres sommerhus ved Vesterhavet i 1 uge. Det var dejligt bare at kunne nyde det perfekte vejr, bade, slikke sol, grille på terassen og snakke om festen. Parret havde taget alle kort, sange og taler med, så de kunne kigge på det i ugens løb. 
Parret var på “forskuds-bryllupsrejse” i maj måned, hvor de var 3½ uge i Kenya. De tog på denne rejse før brylluppet, da de på det tidspunkt havde familie, der boede dernede, som de kunne besøge og rejse rundt med. Parret var både på safari, ved kysten, ved søerne og ude i små lokale samfund og bo. Det var en kæmpe oplevelse – og gav også et godt afbræk i alle bryllupsforberedelserne.
Da de var i sommerhus efter brylluppet, snakkede de faktisk om, at det passede dem glimrende, at de ikke på det tidspunkt skulle på en rejse til udlandet. Parret skriver: “Vi var så fyldt op af alle oplevelserne fra bryllupsdagen – det hele er så overvældende og man kan slet ikke kapere det på selve dagen – så vi nød bare at være et sted, vi i forvejen kendte, så vi kunne få fordøjet alle oplevelserne i ro og mag i stedet for at skulle bruge kræfter på, og koncentrere os om, at opleve nye steder, mennesker, byer, lande etc..”
Bryllupsbog:  Parret skal have lavet en eller andet form for scrapbog / album med invitation, billeder, menukort, bordkort, sange, taler med mere i.
Under et af indslagene under middagen fik parret faktisk en flot hjemmelavet gæstebog i træ med guldbogstaver og 2 guldhjerter udenpå. Den lå fremme efter middagen, så gæsterne kunne skrive hilsner deri. Mange af gæsterne fik dog ikke skrevet, og det er parret kede af, men de hilsner der står deri er virkelig gode, for den gode stemning, de var til selve festen, lyser ud af det, der er skrevet. Nogle gæster har efter brylluppet skrevet i bogen.
Bryllup i Nordjylland

Læs mere om bryllupper her: