Varna Palæet bryllup i Århus
Invitationer:  Invitationerne lavede parret selv. En fin stregtegning af en brudekjole blev scannet ind og brugt som vandmærke på et stykke pergamentpapir, hvor selve teksten blev printet på. Denne side blev så lagt inden i et stykke bordeauxrødt pap (foldet så det åbnedes på midten). Omkring blev bundet et cremefarvet silkebånd.
Kirken:  Sct. Pauls kirke i Århus
Salmer:   “Op al den ting som Gud har gjort”, “Jeg ved en blomst så favr og fin” og “I blev skabt som mand og kvinde”. Efter vielsen (mens parret gav hinanden ringe på) sang en dygtig sangerinde “Du kom med alt det der var dig”. Parret gik ud til “Jesu bleibet meine freude”.
Transport fra kirken:   Hvid jaguar som var pyntet flot med blomster, flag og tyl.
Fotografering:  De dygtige fotografer fra Randers Midtby. Super skønne minder fra en af det bedste dage i vores liv.
Feststedet:  Varna Palæet i Århus. Smukt og meget romantisk med beliggenhed ned til vandet. De er meget professionelle og klarede alt til UG. Parret kan varmt anbefale stedet, hvor prisen ligger mellem 800 og 1000 kroner pr. person.
Menuen:  Velkomstdrink – Moscato D’asti (Mousserende muskatvin- rigtig lækker).
Forret – Rødtungeroulade med ørredrogn, salat og hummercreme.
Hovedret – Rosastegt berberi andebryst med sauce Cassis (solbærsauce), små kartoffelgratiner og årstidens grøntsager.
Dessert – Indbagt hindbæris med passionscoulis og soltørrede tranebær.
Alt var meget lækkert og tilberedt helt perfekt.
Bordplan:  E borde
Borddækning:  Blomster, menukort, lys med mere (alt holdt i creme) stod Varna for, dog havde parret selv lavet bordkort og risposer i de gennemgående farver: Bordeauxrød og Creme.
Brudens tøj:   Todelt cremefarvet kjole; nederdel og corsage, dobbelt slør med kantbånd i silke og sko i silke/satin blev købt hos Bentes Brudedesign i Tåstrup, hvilket varmt kan anbefales. Diadem købt i Lilly. Undertøjet var fra Magasin: Bruden havde først købt en Body/corsage, men på dagen syntes hun, at det virkede for varmt, så hun endte med at tage det BH og trussesæt på, som hun egentligt havde købt til dagen efter brylluppet: et lækkert hvidt sæt fra Aubade købt på udsalg.
Frisure & make-up:   Begge dele ordnet af Salon St. Tropez i Scandinavian Center, med meget tilfredsstillende resultat. Samlet pris inklusiv prøvemake-up, ansigtsbehandling, manicure samt neglelakering og en del produkter til at friske op med (læbestift, ekstra rouge m.m.) .
Gommens tøj:   Sort Van Gills jakkesæt fra Magasin købt på udsalg, cremefarvet vest og tilhørende cravat, sorte laksko.
Brudepige:  Parret havde en voksen brudepige (brudens veninde Liza) og en lidt mindre (brudens niece på 10 år). De var begge super flotte i ens bordeauxrøde kjoler fra Lilly. Brudepigens kjole krævede en del omsyning, da det jo var en “voksenkjole”. Dette turde Lilly (i Århus) ikke påtage sig at gøre pænt, men hvad Lilly ikke kunne – kunne brudens søster som, uden problemer, syede kjolen op og ind, så den sad perfekt.
Ringene:  Titanium og guld med diamant i brudens ring.
Buketten:  Smuk dråbeformet buket holdt i cremede og let rosa nuancer, med en lille smule grønt, samt et par små bordeaux blade, som gav en flot kontrast til alt det lyse, og en fin sammenhæng med alt det andet bordeaux; for eksempel brudepigernes kjoler. 

Bruden havde vist gommen et billede på nettet af en buket, hun rigtigt godt kunne lide. Det billede printede han ud og tog med til blomsterhandleren. Bruden blev lidt paf, da hun fik buketten og så, at den på en prik lignede den, hun havde drømt om. Den eneste forskel var de bordeaux blade, som hun selv var kommet på at inkludere, da han fortalte om brylluppets øvrige farvevalg. 

Bruden fik desuden en smuk buketholder – sølv med rose og kors af guld – som hun var meget glad for, og vil glæde sig til at lade gå i arv, når den tid kommer. I alt fik parret buketten, 2 brudepigebuketter og 4 brystbuketter hos City Blomster på Sct. Knuds Torv i Århus. Parret kan kun anbefale butikken.
Musikken:  Solosang i kirken, pianist under middagen og fempersoners band til dans. Dejligt afdæmpet under middagen og rigtig levende senere på aftenen (meget alsidigt repertoire – dog ikke “suppe, steg og is!). Bandet kostede cirka 12.000 kroner i alt, og de var hver en øre værd.
Sange & taler:   Der var mange taler, sange og festlige indslag. Blandt andet holdt bruden og gommen taler for hinanden, og bruden sang desuden en sang til gommen; et gammelt Billie Holliday nummer “You showed me the way”, som jeg selv havde skrevet lidt ekstra tekst til. 
Tre af brudens’ veninder sang også et nummer, som de havde skrevet på melodien til “Dream a little dream of me”. Det var en meget sød og flot sang! 
Brudens’ fars holdt tale over “Du kom med alt det der var dig”, som blev sunget i kirken, men da ikke alle var med i kirken, havde han fået sangerinden til at komme og synge den igen – en dejlig overraskelse (og ekstra rart fordi parret var så overvældede i kirken, at det var svært at høre efter).
Bryllupskagen:  4 etagers firkantet bryllupskage, med bordeaux roser og silkebånd samt diskrete bordeaux og grønne blomstermønstre “malet” på kagens sider. Meget lækker og smuk kage som havde taget den lange vej fra København til Århus uden problemer. Kagen var nemlig fra H.C. Andersen Konditoriet i Rådhusarkaden.
Overnatning:  Brudeparret overnattede (ligesom en stor del af familien fra Sjælland) på Hotel Marselis (få minutters gang fra Varna). På værelset stod der champagne, chokolade, frisk frugt og en kæmpe buket blomster fra brudens forældre. Værelset kostede cirka 1000 kroner inklusiv morgenmad, som parret dog ikke nåede at spise. Familie og venner mødtes med dem til brunch i deres lejlighed, hvor en del af vennerne havde overnattet og derfor ikke lavet ballade.
Morgengaver:  Bruden fik et Calvin Klein armbåndsur i mat sølv, og gommen fik et maleri lavet af kunstneren Birgitte Gyrd Møller (meget fint og farvestrålende billede med et par i tæt omfavnelse).
 
Varna Palæet bryllup

Læs mere om bryllupper i Jylland: