8 trin, som fører til valget af farver til jeres bryllup

Valg af farver til jeres bryllup – Her er alt, hvad I har brug for at vide for at kunne vælge den perfekte bryllupsfarvepalet.

Valget af farver til jeres bryllup er mere krævende end bare at beslutte jer for to yndlingsfarver, som kan være udgangspunktet for alle genstande til brylluppet. Ved at svare på vores sjove quiz fra vores bryllupsapp, kan I definere jeres generelle stil og smag. Derefter kan I følge de nedenstående tips for at få udvalgt jeres farver.

Se flotte bryllupsbilleder fra Aarhus

Valg af farver til jeres bryllup

1. Lad jeres omgivelser inspirere jer

Tag først og fremmest hensyn til stedet, hvor I skal holde jeres bryllupsfest. Hav en mulig farvepalet i baghovedet, når I søger efter det rette sted. Definér hvilke farver, I kunne tænke jer at bruge, og beslut om I vil prioritere at finde det perfekte sted eller anvende den perfekte farvepalet. Hvis I finder et sted, I er vilde med, og stedet er i modstrid med jeres farveønsker, skal I ændre farverne. Derved undgår I at sprænge budgettet i jeres forsøg på enten at skjule eller at aflede opmærksomheden fra, at farverne ikke passer til stedet. Steder som tidligere lagerhaller, loftsrum og telte kan alle betragtes som neutrale baggrunde. Det betyder, at I helt og holdent kan sætte jeres præg på stedet mht. farver og stil. Har I allerede fundet det perfekte sted, kan omgivelserne hjælpe jer med at vælge jeres farver. Hvad enten der er et persisk tæppe i spisesalen eller havudsigt, vil stedet og dets omgivelser være grobund for ideer. Således vil I være fri for en modstrid mellem farvepaletten og stedet. I kan i stedet lade jeres farver fremhæve de bedste aspekter af stedet.

Fest på slottet - Dragsholm Slot

2. Husk jeres prioritering

At fastlægge stedet, hvor brylluppet skal holdes, er som oftest det vigtigste valg, I skal træffe i jeres bryllupsplanlægning. Også andre beslutninger kan overtrumfe farvevalget. Måske har I altid drømt om at have en overflod af lilla orkideer til jeres bryllup. Er det tilfældet, skal orkideerne være udgangspunktet for jeres farvepalet – de skal ikke indarbejdes sidenhen. Vi anbefaler ej heller, at I vælger farverne først og siden opdager, at et nødvendigt element som bedstemors elfenbensfarvede dug ser malplaceret ud, hvor I havde forestillet jer det modsatte.

Bryllupsforberedelse. Brudepiger og brud på Dragsholm Slot

3. Tag årstiden med i jeres overvejelser

Ganske som jeres påklædning vil gøre, kan farverne til jeres bryllup bære præg af årstiden, hvor I siger ”ja”. Overvej en nuance, I kan inkludere, så årstiden fremgår af jeres farvepalet. Rosa er perfekt til foråret, mens en klar koralrød farve hører sommeren til. I efteråret er nuancen fuchsia god at kombinere med de øvrige farver, mens sammensætningen af dybrød og sølv er udpræget vinterlig. Disse ”regler” om at afpasse farverne efter årstiden behøver dog ikke afskrække jer fra at inkludere farver, I elsker. De nævnte ”regler” skal ikke tages særlig højtideligt. Pastelfarver og diskrete farver som brungult kan egne sig til både et efterårs- og et vinterbryllup. Det væsentlige er da at koncentrere sig om struktur og muligvis føje en stærkere farve til paletten.

Find inspiration til borddekorationer til bryllup

Romantisk Bryllup Sjælland

4. Skab stemningen

Jeres bryllupsfarver kan være et middel til at skabe en særlig stemning på jeres bryllupsdag. Hvis I ønsker en dramatisk stemning, er mørke farver som rubinrød og sort eller smaragdgrøn og guld bedre egnede farver end pasteller. Definér jeres ønskede stil og atmosfære, hvad enten det er afslappet eller nostalgisk. Find derefter ud af, hvilke farver der bibringer den atmosfære.

Dragsholm Slot bryllup | Wedding, Wedding dresses, Fashion

5. Vælg jeres yndlingsfarver

Farvevalget i jeres hjem ved I med sikkerhed er langtidsholdbart (er der marokkanske lanterner til overs efter brylluppet, er det jo bare en ekstra fordel). Kig I jeres klædeskabe og aflæs jeres yndlingsfarver til tøj og tilbehør. Det kan være udgangspunktet for jeres bryllupsfarver.

6. Gør jeres forarbejde

Blade, gallerier og venners bryllupper er alle gode inspirationskilder. I skal ikke vælge en given farvekombination, alene fordi den er på mode, men ved at studere kunst og design kan I være heldige at se jeres yndlingsfarver med nye øjne. (Valg af farver til jeres bryllup)

7. Brug farvehjulet

Man behøver ikke være kunstuddannet for at vælge sin farvepalet, men der er nyttige grundprincipper, man kan overveje. Typisk harmonerer farver, hvis de er modsat hinanden på farvehjulet, dvs. den ene farve er kold og den anden varm (eksempler herpå er orange og himmelblå hhv. turkis og koral). Andre farvesammensætninger er gode, fordi farverne er ”naboer” – de minder om hinanden og stammer fra samme primærfarve (solskinsgul og melonorange hhv. fuchsia og dybrød). En klassisk tilgang til at skabe farvepaletten er at sætte en klar, mættet farve sammen med en neutral farve, f.eks. violet og grå hhv. dybrød og guld. 

8. Tænk ikke for meget over det

Det er let at blive opslugt af ideen om, at man skal have en fastlagt farvepalet. Tidligt i planlægningsprocessen bliver I sandsynligvis spurgt om jeres farvevalg af både venner og familie. Det kan få jer til at føle et pres for at vælge ”de rigtige” farver. Farver behøver dog ikke have så stor en rolle, som de nogen gange får. Jeres farvepalet har naturligvis betydning for en del andre beslutninger som f.eks. valget af blomster og brudepigernes kjoler. Paletten skal dog anvendes som en vejledning og ikke en regel. Ikke alle dele af brylluppet behøver at passe perfekt sammen, så lad jer ikke plage af farven på hver eneste detalje. Tænk på stil, struktur og humør ud over farvevalg, når I planlægger jeres bryllup. (Valg af farver til jeres bryllup)

Læs også: