Skjoldenæsholm Gods bryllup på Midtsjælland
Invitationer:  Parret lavede dem selv: foldet A4 brunt genbrugspapir med en revet firkant i håndlavet hvidt papir på forsiden – derpå et hjerte i ståltråd med et par cremefarvede perler. Kuverter i tilsvarende genbrugspapir. 
Kirken:  Kisserup Kirke. Kirken blev valgt på grund af præsten, men da bruden stod i våbenhuset, fik parret at vide, at præsten var blevet syg! 
Salmer:  “Op al den ting som Gud har gjort”, “Nu falmer skoven”, “Det er så yndigt”.
Transport fra kirken:  En gammel veteranbil – bil og chauffør var skaffet igennem familie.
Fotografering:  Bryllupsfotograferne her tog jo vores bryllupsbilleder og i er jo dygtige heldigvis. Vi fik også det sæt billeder af gæsterne familien vi ønskede os. Endnu en perfekt bryllupsgave, og vi har fået rigtig mange gode billeder på den måde.
Reception:  Parret holdt ikke decideret reception, men inviterede gæsterne som kom i kirken og festdeltagerne til kaffe, te, vin, øl og vand samt hjemmebagt kransekage, chokolade og frugt på Skjoldenæsholm efter vielsen.
Feststedet:  Skjoldenæsholm Gods på i Jystrup på Midtsjælland. Middagen indtages i én sal, der er en sal til gaver, og en til kaffe, musik og dansegulv. Ønsker de ældre at trække sig tilbage, kan det sagtens lade sig gøre i tilstødende gemakker. Der er overnatningsmulighed for gæsterne. Der skal der lejes 8 værelser, som ligger ovenpå festlokalerne, hvis man ønsker at feste til senere end klokken 01.00. 
Parret skriver: “Stedet er hamrende professionelt og meget anbefalelsesværdigt. Maden er meget lækker og vinene ligeså. Lokalerne er gamle og smukke med masser af sjæl. De får i hvert fald vore kraftigste anbefalinger.”
Menuen:  Forret: Jordskokke trilogi & ristet jomfruhummer toppet med høvlet hjemmesyltet sommertrøffel
Hovedret:Kalvemørbrad svøbt i Serano skinke med Parmesantuille & semi-dried tomater
Dessert: Hvid chokolade i fragilité med appelsin/honning sauce & solbærsorbet
Natmad: Skjoldenæsholms store pølsebord.
Bordplan:  Ved et E – med luft til hovedbordet fra benene.
Brudens tøj:  Kjole og slør blev købt hos Brude og Feststudiet i Taastrup. Skørtet blev lejet samme sted.
Frisure & make-up:  Charlotte Elsted, og hun er meget professionel og tilmed et utroligt dejligt menneske at være sammen med. Hun var straks med på brudens måske lidt utraditionelle ønske om kunstige øjenvipper og eyeliner på hele øjelåget i 50’er stil.
Gommens tøj:  Bryllupshabit købt hos Troelstrup. Lloyd sko til 1300 kroner.
Brudepige:  Brudepigen (brudens gudbarn) havde en hørkjole på fra Oli Prik i St. Kongensgade i København. Der var syet hvide stofroser på kjolen. Sjalet var lavet i en lyserødt tyl, hvorpå der var syet stofroser i lyserødt. Dertil taske med ditto roser. Hjemmelavet lyserød perlekæde.
Ringene:  Købt hos Keld Olsen på Amagerbrogade. Håndlavede fra eget værksted. Enkle guldringe med runding således de er behagelige at have på.
Buketten:  Lavet af bruden selv. Blomsterne blev indkøbt på Grønttorvet om torsdagen, og brudebuketten blev lavet fredag aften klokken 22.30. Buketten var lavet af roser i creme, hvide, beige, lyng samt hvide fresia og diverse grønt.
Borddækning:  Hvide stofduge og ditto servietter. Sølvlysestager. Risposer i cremefarvet tyl med cremefarvede satinbånd og en lille lyserød pariserrose i hver. Bordkort i genbrugspapir (som indbydelse) og hvidt. Programmer i samme papir med forside i håndlavet hvidt papir og ligeledes en lyserød pariserrose på hver. I programmerne var en velkomstsang (“Midt i et koldt og mørkt univers”), menu og vine, 5-15 linier om hver eneste gæst og deres relation til brudeparret, oversigt over bordplanen, velbekommesang (“Du kom med alt hvad der var dig”).
Musikken:  Hyggepianist spillede på flygel til middagen. 4 mands orkester til dansen, som spillede lidt af hvert. Orkesteret bestod af konservatorieuddannede unge mænd, som var rigtig gode. De blev hyret igennem venner.
Toastmaster:  Brudens bror blev valgt, og hans opgave var neutralt at præsentere indslag. Det gjorde han til UG.
Taler & sange:  Gommen holdt en dejlig og meget smuk tale for bruden. Bruden havde skrevet en sang til gommen. Desuden sang bruden for gommen – en omskrivning af “Står et billed af dig på mit bord” – omkvædene var skrevet og sat i kæmperammer, så gæsterne kunne synge med.
Gommens søster spillede og sang på smukkeste vis Klinkevals – meget rørende. Derudover mange varme taler og sange.
Bryllupskagen:  Blev bagt af brudeparret efter Ibbis opskrift. Bundene bagt i forvejen og frosset ned. Blev lagt sammen om onsdagen og påsmurt smørcreme og marcipanlåg om torsdagen. Fredag blev det sidste pyntet, blandt andet med sukkerroser lavet af gommens mor og sukkerfiligranmønster. Den blev meget lækker. Parret skriver: “Tak til pigerne fra www.bryllup.dk – I hjalp med utroligt mange gode råd og tips.”
Overnatning:  På Skjoldenæsholm med 19 af gæsterne. Det var dejligt at mødes igen dagen derpå, og indtage morgenmaden sammen.
Morgengaven:  Bruden fik nogle smukke guldørenringe fra Louise Grønlykke, og gommen fik en tur til Paris på ½ års bryllupsdagen.
Bryllupsrejsen:  2½ uge i bil rundt i hhv. Californien, Nevada samt Arizona. Valgt på grund af mulighederne for afslapning, solferie, oplevelser kombineret med smuk natur.
Pyntning af hjemmet:  Vasketøjsnore med parets undertøj hængt gennem stuen. Flamingo-snuller overalt (krævede 1½ times støvsugning dagen derpå, og nu 9 måneder efter finder parret af og til stadig en bette fnuller). Ketchup i bruseren og vandhanen i køkkenet var stoppet.
Skjoldenæsholm Gods bryllup

Læs mere om skønne Danske bryllupper: