Forskellige steder, hvor man kan holde bryllup

De følgende steder er alle indenfor en radius af ca. 40 km fra København. Vi mener, at det første, man skal beslutte sig for, er, om man vil holde festen på en restaurant, hvor mad, vin og betjening er inkluderet, eller i et forsamlingshus el. lign., hvor man selv skal stå for det hele, inkl. at hyre en kok.

Forskellige steder, hvor man kan holde bryllup

Vi ville helst det sidste, men var alligevel rundt at se på mange af begge slags steder, primært fordi de fleste steder i selve København er af restaurant-typen, også selvom de kalder sig “selskabslokaler” i telefonbogen. Vær opmærksom på, at de fleste restauranter enten har et “smide-ud”-tidspunkt eller tager temmeligt høje priser for at holde åbent efter f.eks. kl. 01.00. Omvendt kan det, hvis man vælger et forsamlingshus i provinsen, være svært for gæsterne at få taxaer hjem om natten. Advar dem evt. om, at de skal bestille taxaer i forvejen, køre bil selv, eller planlægge at overnatte i nærheden.

Bryllup i København? Forslag til bryllupslokationer

Nedenfor står stederne i alfabetisk rækkefølge, hvilket altså vil sige, at restauranter, selskabslokaler, forsamlingshuse osv. ikke er adskilt.

 • *Amager Selskabslokaler: Markmandsgade 9. Pæne store lokaler. Køkken hører med. En ulempe var, at stedet har tilknyttet en stor hal, hvor værten sagde, at der muligvis ville være fest, men “så ville der være en dørmand”. Vi har ikke lyst til, at der skal være dørmand, der hvor vores gæster skal komme ind – og heller ikke til at høre halfest-musik under vores middag.
 • *Amagerlands Selskabslokaler: Løjtegårdsvej 157. To aflange mørke rum med skildpaddeskjold, våben osv. Køkken hører med, kuvertpris incl. servering og blomster, men excl. drikkevarer. Værten, en kloning af var sådan set meget flink, men misforstod fuldstændigt, hvad det var, vi ledte efter. Derfor fik han nævnt både sine dansebånd med Johnny Reimar og Birthe Kjær, og den “obligatoriske” festsang: “Det’ hammer-hammer fedt – vi drikker alt for lidt”! Vi gik grinende derfra.
 • *Bautahøj Kursuscenter: Bautahøjvej 39, Kulhuse, Jægerspris. Havde penge ikke været et problem, havde vi helt sikkert holdt vores bryllup her. Modtagelsen af os var overvældende: Stedets direktør satte tre kvarter af til at vise os rundt. Her var det hele: Lækker udsigt, stort spiselokale, swimmingpool, værelser til alle gæsterne, you name it… Og prisen var faktisk ikke urimelig; eneste problem er, at man forventes at købe overnatning til sine gæster, hvilket desværre lå udenfor vores budget.
 • *Borsholm Forsamlingshus: Skibstrupvej 1, Hornbæk. Et brugbart sted, hvis man vil bestemme alt selv og skal tænke på økonomien. Leje fra fredag-søndag. Spisesalen er i to planer, så man kan have velkomstdrink/gavebord el. lign. separat fra spisebordet. Vil man have kaffe i et separat rum, er der mulighed for det, men rummet er temmelig lille og ikke det pæneste i verden. Havde vi valgt dette sted, havde vi regnet en del penge til oppyntning af lokalerne. Beliggenheden er også én af ulemperne. Selvom stedet har postnummer i Hornbæk, er det ikke i nærheden af vandet, og alligevel en temmelig lang køretur fra København.
 • *Dragør Badehotel: Drogdensvej 43, Dragør. Flot beliggende restaurant ud til vandet. Opvarmet terasse til velkomstdrink og aftenkaffe, hvis vejret holder. Så vidt vi kunne se ikke noget separat rum til kaffe.
 • Dragør Strandhotel: Strandlinien 9 v/ Havnen, Dragør.
 • Fløng Forsamlingshus: Soderupvej 9, Fløng, Hedehusene. Her hører kokken med i købet. Kuvertpris incl. drikkevarer, betjening og bordpynt
 • *Gadevang Forsamlingshus: Flot forsamlingshus med plads til ca. 80 mennesker. Hyggelig beliggenhed. Kun ét rum, men det var til gengæld pænt med hvide vægge og flotte stole. Lækkert grovkøkken. Mulighed for at tage liggeunderlag med og overnatte, hvis man vil.
 • *Hammersholt Forsamlingshus: Hammersholt Byvej 16, Allerød. Her blev min søster og svoger gift. Rigtig hyggeligt og pænt forsamlingshus med hvide vægge og lysegrå stole, hyggelig beliggenhed. Ikke noget separat rum til kaffe. Leje fra fredag-søndag incl. rengøring
 • *Harløse Forsamlingshus: Harløsevej 215A, Harløse, Hillerød. Her valgte vi at holde vores bryllup: Pænt i forhold til andre forsamlingshuse, stort, beliggende i hyggelig landsby, tilhørende have og havestue til kaffen, lækkert stort køkken, meget veludstyret med service, tålelige træstole. Pris fra fredag-søndag. Overnatning forbudt. Vi er selvfølgelig forudindtagede overfor dette sted, fordi vi havde det perfekte bryllup her. 
 • Hjarnø/Onsevig: Udlejning af tidligere skoler og spejderhytter.
 • *Kastrup Strandpark: Kastrup Strandpark 1, Kastrup. Utrolig smukt beliggende restaurant ned til havnen i Kastrup. Smukke lokaler, men måske en anelse for små til 60 gæster (som de siger er deres max. antal).
 • “Kilden”: Nygårds Plads 31, Brøndby. 
 • Kirke Værløse Forsamlingshus: Man skal bo i Værløse for at kunne leje forsamlingshuset. 
 • *Kulsviergården: Pibe Møllevej 7, Alsønderup, Hillerød. Her hører kokken med i købet. Han var både utrolig flink og ifølge en avisartikel i Hillerøds lokalavis meget dygtig. Stedet var pænt nok, men lignede måske lidt en skole. Der var da også en stor hal tilknyttet, og et andet festlokale på den anden side af entréen, så vi frygtede at blive overrendt af flere fester. 
 • *Langelinie Pavillonen: Et dejligt sted med en supergod udsigt udover Langelinie. Skal man – som os – være 60 til middag, skal man sidde ved tre parallelle borde (vi ville hellere have et U-bord). Adskilt spise- og kaffelokale, med et barlokale imellem.
 • *Lunds selskabslokaler: Hørby Allé 11, Kastrup. Ligger i samme kvarter som de fordærdelige Amagerlands Selskabslokaler, men rummene her er noget pænere. Igen en underlig hengemt lugt af cerutter, som vi helst vil undgå. Lokalerne så ud til at kunne blive lækre, hvis man ofrede noget maling og ombygning på dem. Køkken og serveringspersonale følger med.
 • *Moltke’s Palæ: Dr. Tværgade 2. Også ét af de steder, vi ville have valgt uden at blinke, hvis vi havde haft råd. Lokalerne lignede noget, dronningen ville holde fest i. Prisen var selvfølgelig også derefter. Det, der væltede det for os, var overtidsprisen. Efter syv timer skal man betale pr. time.
 • Odd Fellow Logen: Bredgade Palæet.
 • Odd Fellow Logen: Loge 55, “Pax”, “Lille Amaliensborg”, Milnersvej 8, Hillerød.
 • *Ravelinen: Torvegade 79, Christianshavn. Et hyggeligt sted, især hvis der er god chance for, at vejret holder. Beliggenheden på Christianshavn er ideel for os, og udsigten over Volden er meget smuk, så vi valgte at holde vores eftermiddagsreception her. Man spiser i gårdhaven, der kan overdækkes fuldstændigt. Vi fik serveret et fint tag-selv-bord med forskellige sandwiches, og øl/vin/vand ad libitum. Vi var selv hos fotografen det meste af eftermiddagen, men der er mange af vores gæster, der var begejstrede for arrangementet på Ravelinen. Det var også perfekt solskinsvejr, så der var gode betingelser, og servicen var i top. Til et aftenbryllup er der lidt for mange kulørte lamper under markiserne til vores smag. Bliver det koldt, kan gæsterne gå indenfor i to aflange skibslignende rum, hvor der er sofaer. Vi tror, man kunne få en fin bryllupsmiddag her under de rette vejrforhold, hvis man er okay med, at der er restaurantgæster, der spiser på den anden side af et forhæng i gårdhaven
 • Reerslev Forsamlingshus: Hedehusene.
 • Solhavegård: Strandvejen 388A, Espergærde. Smuk beliggenhed ud til Øresund.
 • *St. Kongensgades Selskabslokaler: Tilknyttet restaurant Hereford. Meget hyggeligt lille lokale – vi mener ikke, der vil kunne sidde mere end 30-40 personer – ud til en lidt skummel baggård (det bør dog siges, at vi blev vist rundt en mørk og stormfuld vinteraften). Ikke noget lukketidspunkt. Henvendelse i restauranten ved siden af. 
 • Strandens Forsamlingshus: Brøndby Strand.
 • Søborg Forsamlingshus: Gilleleje.
 • Sørup Herregaard: Sørupvej 26, Ringsted. Ser lækkert ud i brochuren. Kuvertpris for helaftensarrangement incl. borddækning, velkomstdrink, 3-retters menu, vin ad libitum, kaffe og kransekage hvis festen ønskes afholdt i Hovedbygningen).
 • Terslev Forsamlingshus: Espeengvej 5 A, Terslev, Haslev.
 • *Vanløse Forsamlingshus: Lindehøjen 12, Vanløse. Igen et potentielt udmærket lokale med rigtig flotte stole, men resten af huset kunne ikke bruges. Køkkenet kan man ikke være bekendt at bede en kok arbejde i, og vi synes også, det så ud, somom der godt ville kunne være andre mennesker i huset under vores fest.
 • *Østerbro Huset: Århusgade 103, København Ø. På ingen måde egnet til familiefestafholdelse. Stedet er udelukkende gearet til unge mennesker – bl.a. er der skateboardhal i underetagen! – og hele huset er i et åbent plan, så man ikke vil kunne være i fred overhovedet. Man skal rydde op umiddelbart efter festen, så lokalet er ledigt næste morgen kl. 9.00. Det er tilladt at medbringe egne mad- og drikkevarer, men der skal betales 20,- kr. i “proppenge” pr. flaske vin, man medbringer. Måske vil det være et brugbart sted at leje, hvis man skal holde fest for en flok børn – men det egner sig ikke til familiefester.

Læs mere om bryllupper i hele landet her: