En vejledning i valg af det perfekte tema til brylluppet

Et rustikt, havinspireret eller hvidt bryllup? I er højst sandsynligt stødt på adskillige mulige bryllupstemaer enten I jeres søgning efter inspiration eller ved selv at have været til bryllup. Hvad var mon tanken bag det valgte tema i hvert tilfælde? Efter vores mening skal et bryllupstema have mere substans end bare at handle om udseende eller modens tendenser. Frem for alt skal et bryllupstema afspejle jeres sande personlighed som par. Derudover skal et bryllupstema harmonisk samle alle brylluppets elementer lige fra stedet, brylluppet afholdes, til de allermindste detaljer. 

Hvordan vælger man Tema til bryllup?

Hvis I endnu ikke har besluttet jer for et bryllupstema, har I her chancen for at lukke øjnene og forestille jer jeres bryllupsdag. Hvordan ser den ud? Hvordan har jeres gæster det, idet de træder ind af døren? Hvilket indtryk ønsker I at give jeres gæster? Spørgsmålene nedenfor kan I stille jer selv for bedre at beskrive jeres drømmebryllup. 

Spørgsmål, I kan stille jer selv, mens I vælger et bryllupstema

1. Hvor mødtes I første gang /hvor var I på jeres første date?

2. Hvor og hvordan friede han?

3. Har I nogen yndlingsbyer eller yndlingslande, I enten gerne vil rejse til eller har opholdt jer i sammen?

4. Hvad laver I som oftest sammen? Har I nogen fælles yndlingsaktiviteter?

5. Hvordan er jeres drømmebryllup? Romantisk? Moderne? Hjemligt? Softistikeret?

6. Kig i jeres skabe. Hvordan er jeres stil? Sportslig? Afslappet? Tjekket? Elegant?

7. Hvordan har I udsmykket jeres hjem?

8. Er der noget bestemt, I bare ”skal” have med til brylluppet?

9. Har I en yndlingsblomst, som betyder noget særligt for jeres forhold?

10. Hvad er jeres yndlingsting? (Mad, film, drinks, kunst osv.)

11. Har I opfundet jeres egne, særlige vendinger undervejs i jeres forhold?

12. Er der noget bestemt, som beskriver jeres forhold? Jeres beskæftigelse, jeres kunstinteresse eller noget tredje?

Disse spørgsmål vil hjælpe jer til at beslutte, hvilken slags bryllup I ønsker. Hvis I begge er afslappede og ikke har nogen trang til at holde en stilfuld fest, så kan I holde en afslappet fest i baghaven i stedet. Eller I kan vælge et rejsetema, som viser jeres eventyrlyst og jeres sande personlighed som globetrottere.

Disse ting skal I overveje, når I vælger jeres bryllupstema

Efter I har dannet jer et billede af jeres drømmebryllup, kan I inddrage disse faktorer i overvejelserne, for de kan hjælpe jer med at beslutte jer for et bestemt bryllupstema. 

1. Stedet

Stedet, hvor brylluppet holdes, sluger meget af bryllupsbudgettet. Bryllupstemaet skal harmonere med stedet. Har I allerede udvalgt stedet, kan I se på, hvad det byder på. Læg mærke til dets egenskaber og stemningen omkring det. Vælg et passende tema til denne sammenhæng. Er det for eksempel en storslået sal, er det et passende sted til et stilfuldt bryllup. Se dette pars ekstravagante bryllup i Paris´ operahus.

Har I ikke lagt jer fast på stedet endnu, kan I gå ud fra drømmebrylluppet, I så for jer tidligere. Hvilken type sted passer til temaet, I tænker på? Tag dog udgangspunkt i jeres budget, idet et sted, som langt overstiger jeres oprindelige budget, ikke nødvendigvis er det værd.

bryllupsfotografer
Nogle vælger at blive viet udendørs

2. Jeres yndlingsfarver

Tænk på, om jeres yndlingsfarver harmonerer. Har I ikke en yndlingsfarve? Kig i jeres klædeskabe og se farverne på tøjet, I oftest bruger. Eller gennemgå forskellige farvekombinationer for at finde ud af, om nogen af dem er iøjnefaldende. Husk at tage jeres forlovedes mening alvorligt. Her er et eksempel på et blomsterudsmykket bryllup på Bali. Gommen ville ikke have for mange ”tøsefarver” til brylluppet, så stylisten indarbejdede grå nuancer for at skabe støvede lyserøde og lilla farver. Dermed blev både brud og gom tilfredse!

3. Gå lidt mere i dybden

I skal ikke bare blive ved overfladen, når det gælder udvælgelsen af et enestående, personligt bryllupstema. Gå mere i dybden. Ønsker I for eksempel et retrotema, skal I lægge jer fast på et specifikt tidspunkt som tyverne, tresserne eller noget helt tredje. Hvis I kan lide rustik udsmykning – hvilken slags rustik er det så? En elegant eller rå slags? Jo klarere, I formulerer jer, jo bedre kan jeres leverandører hjælpe jer. Hvis jeres tema er for vagt formuleret, kan hver leverandør fortolke det på sin måde, og I risikerer, at resultaterne ikke harmonerer. 

4. Overvej årstiden

Især hvis I planlægger et bryllup udendørs, er årstiden vigtig at tage i betragtning. Man holder ikke bryllup i haven om vinteren. Derudover præger hver årstid atmosfæren og farvevalget. Har I lagt jer fast på et efterårsbryllup, vil efterårsfarver som orange eller rød være særligt egnede. 

årstiden

5. Hvilke rødder har I?

I kan tilsætte jeres bryllupsfest lidt tradition, hvis I ønsker at hylde jeres families kulturelle arv. I vore dage er traditionelle bryllupper ikke nødvendigvis kedelige, langvarige arrangementer. Moderne par kombinerer gerne flere traditioner, et moderne islæt og deres egen personlige stil. Se på dette pars multikulturelle bryllup, som indeholdt elementer af både japansk og padang kultur. 

6. Graden af formalitet

Jeres bryllupstema fastlægges til dels af, hvor formel en fest I holder. Tænk igen på drømmebrylluppet, I så for jer tidligere. Hvilken slags fest forestillede I jer? Hvordan er jeres gæster klædt? Er de iført jakkesæt og balkjoler, eller er de mere afslappet klædt? Hvis I altid har ønsket jer en formel begivenhed, hvor gæsterne er iført deres stiveste puds, er det oplagt at holde jeres bryllup som et storslået bal. Er I til en mere afslappet stil, kan I vælge en havefest eller et strandbryllup.

7. Husk budgettet

Det er altid nødvendigt at være realistisk og overholde sit bryllupsbudget. Budgettet tillader ikke nødvendigvis et indendørs bryllup med havetema, fordi det er dyrt at fylde en festsal med blomster. I stedet kan vælge at holde jeres bryllup i en have, så udsmykningen vil koste jer knap så meget.

8. Stå ved jeres personlighed

De bedste bryllupper afspejler parrets personlighed – så den skal I stå ved, når I vælger et bryllupstema. Lad jer inspirere af det naturelskende par Sari og Frey, som holdt et miljøvenligt skovbryllup. Alle gæsterne nød brylluppet, og frem for alt afspejlede det i den grad deres personlighed.

Populære bryllupstemaer, I kan vælge

Selv om I har nogle (få) ideer, som beskriver jeres drømmebryllup, kan det være svært at lægge sig fast på et tema. Derfor har vi samlet fem populære bryllupstemaer, I kan bruge som inspiration. Husk at disse er generelle temaer, hvorfor det står jer frit for at omforme dem, så de stemmer overens med jeres smag og personlighed. 

Klassisk

Hvem skal vælge dette: Dette tema giver den slags fest, ordet ”bryllup” fremkalder for jeres indre øje. Det er et ufejlbarligt valg for romantiske par med en raffineret stil og smag. 

Stedet: Temaet egner sig bedst til en balsal eller restaurant

Fordele og ulemper: Det klassiske tema er et tidløst valg, som let kan omformes. En ulempe er, at jeres bryllup kan risikere at ligne mange andre bryllupper. For at undgå dette skal I sætte et personligt præg på festen, således den ikke bliver kedelig og forudsigelig.

Rustik

Hvem skal vælge dette: Ønsker I en afslappet atmosfære, er det rustikke tema det perfekte valg. Det egner sig endvidere godt til miljøvenlige brudepar og til gør det selv mennesker. 

Stedet: Den rigtige, rustikke fornemmelse opnår I ved at vælge en skov, et loftsrum, en have eller et drivhus.

Fordele og ulemper: Det rustikke tema er meget alsidigt og kan tilpasses omgivelserne. Det passer bedst til uformelle fester, så husk at I ikke kan opnå den store grad af formalitet med dette tema. 

Strand

Hvem skal vælge dette: Strandelskere, par med et begrænset antal gæster og par, som længes efter at blive gift på et uforglemmeligt sted.

Stedet: I kan vælge at blive viet på stranden eller i et kapel med havudsigt.

Fordele og ulemper: Strandbryllupper har en afslappet atmosfære, som afstresser gæsterne og lader dem nyde festen. Et strandbryllup kan også være en lejlighed til at rejse med jeres nærmeste. I vil næppe være i stand til at invitere mange gæster, for det tillader de færreste strande. Det er ej heller sikkert, alle gæster er i stand til at rejse hen til jeres bryllup.

Tropisk

Hvem skal vælge dette: Det tema er velegnet, hvis I bor i et tropisk land. Denne farverige, energiladede type bryllup passer til par med en sjov personlighed. 

Stedet: Stranden, haven og svømmepølen er alle storartede valg til dette tema

Fordele og ulemper: Tropiske bryllupper indebærer masser af farver og eksotiske blomster. Det kan være svært at lægge sig fast på farvevalget, og uden for sæsonen er det ikke til at fremskaffe eksotiske blomster. På trods af disse ulemper kan I tænke på, at bryllupsbillederne vil blive farverige!

Moderne og minimalistisk

Hvem skal vælge dette: Dette tema passer perfekt til markante par, som har en god, enkel stil – dem som reelt mener ”less is more”.

Stedet: Alle steder kan bruges til dette tema, men store rum med en enkel arkitektur som loftsrum, tagterrasser og glashuse er særdeles egnede. 

Fordele og ulemper: Denne type fest vil skille sig ud fra alle de andre stilfulde bryllupper. I kan spare på udsmykningen, hvis stedet i sig selv harmonerer med jeres forestilling om brylluppets udtryk. Desværre kan det være svært at finde et egnet sted med netop jeres ønskede udtryk. Det bliver nok heller ikke nemt at overbevise jeres forældre, hvis alle de andres bryllupper ikke er så enkle.

Læs flere artikler: