Præcis hvordan finder du de bedste farver til den store dag?

Hvordan vælger man farver til brylluppet? At skabe en smuk bryllupsæstetik kræver nøje overvejelse – og en hel masse planlægning. Det første skridt er at forstå præcis, hvordan du vælger dine bryllupsfarver. At vide, hvordan du vælger dine bryllupsfarver, er nogle gange lettere sagt end gjort, men det er et vigtigt skridt i din planlægningsproces. Udover at være en forlængelse af jeres personlige stil som par, kan en nøje udvalgt farvepalet gøre hele forskellen, når man skal skabe en fest.

Ladebryllup på Sonnerupgaard Gods Sjælland

Bryllupslokaler til bryllup nær Herning, Ikast & Brande

planlægning af brylluppet

At skabe en smuk bryllupsæstetik kræver nøje overvejelse – og en hel masse planlægning. Det første skridt er at forstå præcis, hvordan du vælger dine bryllupsfarver. At vide, hvordan du vælger dine bryllupsfarver, er nogle gange lettere sagt end gjort, men det er et vigtigt skridt i din planlægningsproces. Udover at være en forlængelse af jeres personlige stil som par, kan en nøje udvalgt farvepalet gøre hele forskellen, når man skal skabe en sammenhængende bryllupsæstetik.

LÆS OGSÅ: Enhver piges drøm

Det er en god idé at begynde at tænke på din bryllupsfarvepalet, kort efter du har fastsat en dato og valgt et mødested, men hvordan skal du begynde? Ved at overveje dine grundlæggende bryllupsdetaljer, såsom sæson, beliggenhed og tema, kan du begynde at indsnævre de farver, der spiller ind i det look, du ønsker. Når du har besluttet dig for dine farver, vil alle de andre dekorative detaljer falde på plads, lige fra blomster og papirvarer, til bryllupsfestbeklædning, bordlinned og meget mere.

Sonnerupgaard Gods Sjælland

Vælg en grundfarve

Din grundfarve vil være den, der bliver brugt mest fremtrædende i hele dit bryllup, og du kan ikke bygge din fulde farvepalet uden den. Basisfarven kan være alt fra blød pink eller fersken til elegant marineblå, punchy gul eller endda dramatisk jadegrøn, afhængigt af den overordnede stemning, du ønsker at skabe. Vigtigst af alt skal det være en farve, du virkelig elsker! Når du har din grundfarve, er næste trin at vælge en håndfuld komplementære “accent”-farver – generelt to eller tre af dem. Disse accenter vil afrunde din bryllupspalet og tilføje dimension og variation for at forhindre, at farverne bliver over-the-top.

Se smukke billeder fra Slotsbryllup i Nyborg

Dine farver kan være alt fra fede, kontrasterende nuancer på den modsatte side af farvehjulet til neutrale toner som grå, hvid, sort eller beige. Ingen grundfarve endnu? Fortsæt med at læse for flere råd om, hvordan du vælger dine bryllupsfarver fra bunden.

Vælg en grundfarve

Tænk på din bryllupsæson

Selvom der ikke er noget skrevet i sten, der kræver, at dine bryllupsfarver matcher din bryllupssæson, kan vi ikke argumentere for, at nogle farver egner sig naturligt til bestemte tidspunkter af året. Hvis du føler dig fast, når du vælger en farvepalet, så kig på din bryllupssæson for lidt inspiration. Mørke juveltoner, som f.eks. smaragdgrøn, blommelilla, marineblå og marsalarød, passer bedre ind i omgivelser i koldt vejr, som at skifte løv om efteråret eller hvid sne om vinteren. Skrigende og lyse farver er generelt mere passende til en sommerfest, mens pastelfarver traditionelt forbindes med forårsbryllup.

Fester på slottet

Visualiser dit feststed

Visualiser derefter dit feststed og dets omgivelser. Skal du giftes i et åbent varehus med tomme hvide vægge eller en udsmykket balsal med mønstret tapet og glamourøse guldaccenter? De eksisterende (eller ikke-eksisterende) detaljer om dit spillested bør påvirke din farvepalet. “Blanke skifer” spillesteder, såsom teltreceptioner, lader, udendørs områder og andre neutrale rum vil gøre det nemmere at vælge dine bryllupsfarver fra bunden, da du ikke behøver at bekymre dig om at støde sammen med eksisterende indretning. For andre typer spillesteder, der allerede er dekoreret, såsom hoteller, countryklubber, restauranter og museer, skal du se på, hvilke farver der i øjeblikket er i rummet, og bruge dem til at bestemme din palet.

Spændene artikel: Farvenuancer spiller en stor rolle

SELSKABSLOKALER NÆR ROSKILDE

Vælg farver der passer jer

Vær ikke bange for at være lidt egoistisk, når du beslutter dig for, hvordan du vælger dine bryllupsfarver! Afhængigt af din påklædning, har du måske mindst én af dine bryllupsfarver på den store dag, så det kan være nyttigt at tænke på de nuancer, der falder bedst for din hud tone. For eksempel, hvis du har et jakkesæt på, er det tradition at pynte med et slips eller en lomme, der matcher din farvepalet. Hvis lysegul ikke yder dig retfærdighed, er det helt fint at slå den ud af listen over potentielle bryllupsfarver. Selvom du har en hvid kjole på, bør du overveje alt det farverige i dit arsenal af detaljer, såsom din bryllupsbuket og tilbehør.

LÆS ARTIKLEN: Valg af blomster til brylluppet

Ikke alene vil du stå ved siden af dem på billeder i løbet af dagen, men der er en chance for, at personerne i din bryllupsfest har en række forskellige hudfarver, hårfarver osv. Overvej universelle farver – mellemstore og mørkere nuancer, som f.eks. aubergine, pulverblå, marineblå og rød er nogle af de bedste muligheder – og prøv at tilføje mindst én til din palet for at holde alle (inklusive dig) til at se deres bedste ud.

Unikke bryllupslokaler i Danmark

kollektion af farver

Kan du ikke beslutte dig for en kollektion af farver, der ser godt ud sammen? Hold det enkelt ved at holde sig til én farve og vælge en ombré-inspireret palet i stedet. Du behøver ikke et udvalg af forskellige farver for at skabe en smuk paletten – for eksempel kan et bryllup med tre eller fire nuancer af blå (eller hvilken farve du bedst kan lide!) se lige så smuk ud som en med en regnbue af farver. Denne mulighed er også fremragende til at skabe et mere moderne, monokromatisk look med din bryllupsindretning.

gård bryllup fyn

Brug ferier som inspiration

Hvis du siger “Ja” på eller omkring en ferie, hvorfor så ikke inkorporere de tilhørende farver i din bryllupsdagsæstetik? Blush og pasteller til påske, sort og guld til nytårsaften… listen fortsætter. Nøglen her er ikke at tage farverne for bogstaveligt – de skal tjene som din grundlæggende inspiration, ikke en hård og hurtig regel. Hvis du vælger en ferieinspireret farvepalet, skal du undgå at bruge en overflod af temaindretning. Farverne vil være nok!

HAR DU LÆST: Romantisk med vinterbryllup

Det er en god idé at begynde at tænke på din bryllupsfarvepalet, kort efter du har fastsat en dato og valgt et mødested, men hvordan skal du begynde? Ved at overveje dine grundlæggende bryllupsdetaljer, såsom sæson, beliggenhed og tema, kan du begynde at indsnævre de farver, der spiller ind i det look, du ønsker. Når du har besluttet dig for dine farver, vil alle de andre dekorative detaljer falde på plads, lige fra blomster og papirvarer, til bryllupsfestbeklædning, bordlinned og meget mere.