For blomsterbinder Bukke Mugge er det vigtigt at sikre at bruden får lige nøjagtig jen buket, hun altid har drømt om, og som passer til hende. En brudebuket er ikke nogen almindelig buket, men en buket, som der ligger mange overvejelser bag. Formen og farverne skal jo alt sammen passe til brudens stil. Derfor spørger vi altid til brudens type, om hun er feminin eller sporty, og hvilken holdning hun har til blomster fra naturen, kulturblomster og eksotiske materialer. De fleste ringer til hende, så snart de har sat en bryllupsdato, og inden den store dag mødes de nogle gange for at sikre, at der er taget højde for alle de ønsker bruden måtte have. 

En buket

Ofte kommer bruden alene i første omgang

Ofte kommer bruden alene i første omgang, hvor hun forhører sig om ideer og ser billeder af andre buketter. Hun har i nogle tilfælde også et billede med af kjolens snit og stil som jo også gerne skal passe sammen med buketten. Blomsterbinderen oplever dog stadig, at en del holder fast i traditionerne, hvor det er gommen der kommer og bestiller. Hendes erfaring er, at de fleste gør det med fornøjelse. De trækker sedler, billeder og beskrivelser frem i deres forsøg på at opfylde deres udkårnes drøm og dernæst gør Marianne alt, hvad hun kan for at opfylde den. 

Book jeres fotograf i Vestjylland her

Som blomsterdekoratør ser Blomsterbinderen det som hendes fornemste opgave at finde frem til det drømmebillede, som de fleste har inde i hovedet. Hun bruste har inde i hovedet. Hun bruger hele det faglige spekter for at hjælpe og vejlede frem til en konkret beslutning. Det som er vigtigt i denne proces, er tilliden mellem hende og kunderne. Tilliden opstår når kunden føler sig sikker på, at Blomsterbinderen og designer har faglig kompetence samt at hun forstår de signaler som kunden bevist eller ubevist sender. Blomsterbinderen lægger en stor opgave i at fremskaffe materialer, som er lelt i overensstemmelse med ønskerne. 

blomsterdekoratør

Når brudebuketten er bestilt

Det hænder at ønskerne er svære at opfylde, men for at undgå panik hos nogen af parterne, sørger hun for at tale om alternativer når bestilingen afgives. Det skaber ro både hos hende og kunderne. Hun binder alle brudebuketterne i hånden. Definitionen på en buket, er blomster som er bundet sammen. Alle brudebuketter uanset materialevalg tørrelse og pris, bindes i hånden dog med forskellig teknik. Når brudebuketten er bestilt hos os vil alle stilke i brudebuket være klippet af lige over hånden. Derefter forsynes stilkene med en Blomstertråd, hvor der er lagt floratape omkring, dette skaber rammen for en behagelig brudebuketholder. 

Denne teknik gør det ligeledes muligt for Blomsterbinderen at placere blomsterne, bladene eller rankerne præcist som det ønskes. Når en brudebuket opbygges, arbejdes der meget bevist med en målsætning om at skabe en buket med netop den karakter som passer til det pågældende bryllup. Det skabes gennem bevist brug af form, struktur, farve og bevægelse. Alle blomster og blade har eller vil blive givet den form og længde som blomsterbinderen ønsker.

buketten designes

Det er under denne langvarige forberedelse, buketten designes. Når alt er klart samles buketten relativt hurtigt og buketten afsluttes, så den også er pæn fra bagsiden og behagelig at holde på. Brudebuketten er med til at fuldende bruden og derfor tillægger brudeparret den en stor betydning. Derfor føler Blomsterbinderen det som et stort privilegium, når de unge nennesker viser hende den tillid , at lægge opgaven i hendes hænder og vi kan vist roligt skrive, trygge hænder. Færdig buket Her er den færdige buket som indeholder følgende materialer: forårs lyng bundet i ranker, alcamilla, franske anemoner, bordeaux calla, ranunkler, viola canutta, centauria, hvide buketroser, lyserøde oser, tulipaner, sølv eg, bergenia blade, efeu blade, bjørnegræs, sølvtråd og sølvhjerte.