Bryllupsuniverset er blevet stort i Danmark. !000vis af leverandører vil gerne spinde guld på bryllupsbranchen. Desværre lever vi i et land hvor halvdelen er singler. Men de singler skal nu ikke ødelægge det alle dem der elsker romantikken, hylder kærligheden og gerne vil vie deres liv til en person. Der er nogle skønne steder til bryllupper i Danmark. Nogle helt unikke og smukke bryllupslokationer vi gerne vil nævne.

bryllupsfoto

hindbærmousse og hvid chokolademousse

Så var vores bryllupskagebager så sød at komme forbi med en smagsprøve, på vores bryllupskage i dag. Vi ville jo gerne smage den inden brylluppet, det ville jo være mest rart, hvis vi rent faktisk også kunne lide den. Det var meningen at vi ville gemme den til eftermiddagskaffen (Ja vi lyder allerede som et gammelt ægtepar. Men vi kunne ikke lige vente, så vi måtte da lige smage et lille stykke inden. Den smagte super godt. Den består af lagkagebunde med hindbærmousse og hvid chokolademousse. Hun havde endda pyntet den efter vores ide. Hun havde selv forslået at den skulle laves i kun sort og hvid, og det tror jeg at jeg vil give hende ret i. Syntes måske også, at der bliver for mange farver ellers. Hvad syntes I om Bryllupsuniverset?

bryllupsfoto

RESTAURANTER & SPISESTEDER

KØBMANDSGÅRDENS B&B

Fyn & Sjælland
Lad vores smukke købmandslokale danne rammen om dit næste arrangement. Her er plads til op til 50 personer, og der er mulighed for at leje hele huset med overnatning for op til 24 personer.

PAPIRFABRIKKEN SILKEBORG

Silkeborg, Østjylland
At få drømmebrylluppet kræver gode faciliteter og kompetencer. Vi har Danmarks flotteste festlokale med panoramaudsigt og balkon udover Silkeborgsøernes havnefront. 

BELIS BAR

Sjælland
Belis Bar danner den perfekte ramme til jeres bryllup. Vi har personalet, lokalerne, gastronomien og servicen til at skabe det bryllup, som I drømmer om, og vi skræddersyr brylluppet efter jeres krav og ønsker.

COMWELL

Landsdækkende
Hold jeres bryllup hos Comwell og få en god oplevelse. Vores 16 hoteller har alle hvert deres særpræg, så mulighederne er mange. Alle hoteller har restauranter og lokaler, der kan indrettes forskelligt – kun fantasien sætter grænser.

Fotografering af bryllupper.

BANDHOLM HOTEL

Lolland
På Bandholm Hotel ved vi, at et bryllup er en af livets helt store fester. Derfor står vi klar med service i top, god mad og smukke omgivelser. Hotellet er nyistandsat i romantisk stil og ligger med udsigt over Smålandshavet.

SKAL VORES FOTOGRAF VÆRE AMATØR ELLER PROFESSIONEL FOTOGRAF?

Brudekjoler og Bryllupsuniverset

Brudekjoler og bryllupsplanlægning. Det elegante og eksklusive finder du hos Kennedys. Disney, Gudnitz, Justin Alexander, Sincerity, Angelo, Maria Karin, Anoushka G, Hera, Wtoo, Encore, og mange flere.

Cindarella leverer brudekjoler til særdeles konkurrencedygtige priser, og vi har over 400 kjoler på lager. Besøg os og lad dig forføre ind i en verden af kjoler, kærlighed og de dejlige fester der venter dig.

Bryllupsfotograf forevigt.dk er super dygtige

LILLYs kollektion favner et stort udvalg af elegante kjoler med ultra romantiske stilelementer. Kjolerne er designet så den feminine stil fremhæves, og oser af Hollywoods røde løbere.

Bryllupsuniverset
Bryllupsuniverset

smukt og unikt

Vi ønsker at tilbyde dig noget smukt og unikt og har derfor nøje udvalgt mine brudekjoler. Få en uforglemmelig dag i mine stemningsfyldte lokaler. Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

Hos bryllupskjolen har vi et stort udvalg af smukke og elegante brudekjoler. Besøg os og vi i står klar til at hjælpe dig med at finde dit livs drømmekjole. Vi designer og skræddersyr alle kjoler med udgangspunkt i dine ønsker og drømme. Kom forbi med dine tanker, så ser vi hvor vinden bærer os hen.

Oplev Beluga brudekjolers verden i private omgivelser i hjertet af København Bestil tid til en helt uforpligtende prøvning. Vi har over 30 års erfaring i at designe, producere og sælge kjoler, så du er i trygge hænder hos os!

Tøjet til gommen

De specialiserer sig i festtøj til mænd, og ved alt hvad der er værd at vide om påklædningen til bryllupsdagen. Besøg forretningen og lad os finde frem til den bedste løsning til Jeres store dag.

For et par dage siden, sad jeg på nettet og udfyldte vores ægteskabserklæring, så vi kunne få godkendelse til vielsen. Alt er jo ændret nu, og det hele foregår via nettet, og man underskriver med NemId.
Der var nogle lidt spøjse spørgsmål imellem, men udfyldt blev det. Allerede i går modtog vi så med posten, vores prøvelsesattest, der siger god for at vi kan blive gift. Fantastisk.
Samtidig har jeg også været inde og udfylde navneændringformularen, så jeg kan komme til at hedde det samme som min mand på bryllupsdagen. Håber vi får en bekraftigelse på at dette er godkendt også. Her skulle vi også underskrive med NemId, og min kommende mand, skulle vælge at godkende eller afvise, om vi skulle hedde det samme.
Vildt at de ting nu også er ordnet, alt papirarbejdet.
Nu er vi ved at være tæt på, og samtidig syntes jeg at der er sååååå længe til. Men der er under 4 måneder nu, så vi nærmer os da Bryllupsuniverset.
I morgen står den på en tur til frisøren, sidste klipning inden brylluppet, hvor jeg skal klippes ugen inden. Jeg fik at vide sidst jeg blev klippet, at jeg skulle lade mit hår gro indtil brylluppet, så det kunne blive sat flot op. 

Bryllupsuniverset

Bryllupskager i Bryllupsuniverset

Hos Couture Cakes lægger vi stor vægt på den lækre smag, et overdådige design og at vi følger tidens trends og musts. Hver enkel kage laves individuelt ud fra kundens ønsker, og derfor er to kager sjældent ens.

så er det blevet ferietid, skønt. I denne uge ska jeg bare slappe af og hygge mig.
Manden har taget fri i dag, og i morgen. Han er i gang med at male stuen.
så er den nymalet, og klar til at hænge bryllupsbillede op, inden for nærmeste fremtid.
Jeg havde jo bestilt mine bryllupssko, men var meget i tvivl om størrelsen
Jeg valgte at bestille en str. 36 hjem også, og de kom i dag. Jeg var ikke i tvivl, de sad meget bedre. Så nu behøves jeg ikke at være nervøs for, at de ryger af, på vej op af kirkegulvet. Str. 37 ryger derfor retur.
Ud over pakken med sko, kom der i dag endnu en pakke til mig. Jeg havde bestilt et diadem, samt nogle lommetørklæder til glædestårer, som de hedder.

Livsceremonier?

Har I valgt kirken fra eller synes I rådhuset er for ufestligt, er Livsceremonier en mulighed. I stedet for en præst eller en borgmester, gennemfører vi jeres vielsesceremoni, vi sammen har kreeret.

Du bruger sikkert mange timer på at planlægge jeres kommende bryllup. Måske laver du DIY projekter, finder spændende bryllupspynt på nettet, får gode bryllupsideer, er frustret over gæstelisten eller glæder dig til at skulle finde den helt perfekte brudekjole.

bryllupssted

Så er det lige om lidt, rettere sagt på tirsdag, at vi skal ud på vores bryllupssted, og planlægge menu, borddækning osv. Jeg glæder mig, ret meget endda.
Det bliver spændende, så kommer der styr på nogle ret vigtige ting. Jeg glæder mig også til at komme ind og se stedet igen. det hele kommer meget tættere på nu, med de sidste og største forberedelsesting.
Jeg vil gerne have at blomsterne på bordet, bliver lidt ala det samme som brudebuketten, så der ligesom kommer en rød tråd igennem det hele. Farverne bliver hvid, rød og sort. Ikke meget sort, da det ikke må blive for dystert.
Så skal vi bestemme farve til dug, servietter osv. Altså, det bliver så spændende.
Alle de små detaljer.
Jeg drømmer lidt om, at vi selv dagen før, må komme ud og sætte bordkort osv. på. Det kunne være sjovt at se inde, hvordan det hele var dækket, og lige tage lidt billeder af det.
Meget mere om det på tirsdag fra Bryllupsuniverset

fotobog

Så har jeg snakket med præsten igen. Da vi har modtaget vores ægteskabserklæring, skulle vi have en aftale med ham.
Aftalen bliver halvanden uge før vores bryllup, hvor han kommer og besøger os.
Så går jeg ud fra, at vi skal snakke lidt om os, så han kan få noget inspiration til sin tale.
Han er super god til at holde taler, så de er spændende og underholdende. Så jeg er meget spændt på talen, på vores store dag.
Så går jeg da også stærkt ud fra, at han også lige fortæller os, hvordan det hele foregår i kirken den dag. Min far skal være med den dag, så han også kan høre hvordan det hele foregår.
Så skal vi også have styr på de salmer der skal synges.
Det bliver spændende at få ham på besøg og høre lidt om det hele. Jeg glæder mig helt ekstremt meget, for så er vi så tæt på Bryllupsuniverset.

bryllupsfoto

ægteskabserklæring

Men jeg er stadig i planlægningsmode, så nu er jeg på jagt efter de salmer, jeg godt kunne tænke mig. Som nævnt en del gange, er min kommende mand jo norsk, og derfor ville jeg jo gerne vide, om der er nogle specielle norske salmer, der er tradition ved et bryllup der. Det er der. Han kunne bare ikke liiiiiiiiige huske, hvad det var for nogen og i øvrigt, synes han, at de danske salmer generelt er så smukke, at han bare synes, vi skal vælge fra Den Danske Salmebog. 
Se, så er jeg jo på hjemmebane, for jeg har sunget i kirke i mange år, og kan de fleste salmer ret godt. 
At “Det er så yndigt” oprindeligt var en sølvbryllupssalme og melodien desuden bliver brugt til en julesalme i Norge, kan vi ikke tage os af. Den skal med i Bryllupsuniverset

Bryllupsuniverset

wedding favours

Det er så dejligt, at vi er enige om, at de der wedding favours er overflødige, at man ikke behøver skrive “hjælp mig” under hans sko (han ville godt lige vide, HVORFOR det skulle stå der, når det nu var ham, der friede – dejlige mand), at man ikke behøver en masse bånd og skilte med navne på og så videre i Bryllupsuniverset.
Vi er også enige om kirkepynten: røde roser med små bånd. Halvdelen i rødt og hvidt, den anden halvdel skal der også blåt på. 

Bryllupsuniverset
Bryllupsuniverset

Valg af salmer til selve vielsen

Vi har valgt salmer. Vi har fundet 4, som jeg godt kan lide og så har min forlovede godkendt dem ved hjælp af DDS’s hjemmesides funktion, der afspiller melodierne. 

Så vi er blevet enige om: 

29: Spænd over os dit himmelsejl
702: Alterlyset i herrens hus
703: Det er så yndigt
704: Jert hus skal I bygge

kirkesanger i Bryllupsuniverset

Jeg ved jo godt, at det ikke er alle, der kender de salmer, men vi har prioriteret noget, som vi kan lide, som har smukke tekster og smukke melodier – og som ikke har 15 vers. Der findes ikke noget værre end når man partout skal gennem “I østen stiger solen op” eller “Op! Al den ting som Gud har gjort”, bare fordi det er noget folk kender. Og når man som jeg er forhenværende kirkesanger, så GIDER man bare ikke de der marathonsalmer. 

Og når vi nu er ved det der kirke: jeg var ved tandlægen sidste fredag og mens jeg ventede på at komme ind, fik jeg en god sludder med klinikassistenten og kom selvfølgelig HEEEEELT tilfældigt til at nævne vores forestående bryllup. Og hun anbefalede altså at vi skulle få Gitte Lykke. Hende kan jeg også godt lide og min tilkommende oplevede hende under julegudstjenesten, og fik et godt indtryk. 
Så nu forsøger vi at få hende. 
Ufatteligt, hvad man kan få ud af et tandlægebesøg – men det gælder selvfølgelig om at udnytte alt, hvad udnyttes kan til den pris. Hæ. 

ægteskab

Jeg skal altså også have ringet på borgerservice, for jeg har stadig ikke fundet ud af, hvilke papirer, der skal udfyldes, når vi nu er et blandet ægteskab. Han har selvfølgelig været effektiv, så vi ved godt, hvad der skal bruges i Norge, men jeg har været lidt sløv. Og så hader jeg at ringe til nogen, jeg ikke kender. 
Men men men: må hellere få det gjort alligevel i Bryllupsuniverset.