Efter godt og vel 10 år i bryllupsbranchen har man set meget, men alligevel blev dette forår vidne til en bryllupsceremoni, vi dog aldrig før havde set eller hørt om. 

Iben Friis er kvinden bag “Den Magiske Gave” Hun Den Jydske Opera. Efter mange år i det til tider stive miljø, som hersker i operaverdenen, søgte hun nye udfordringer og begynclte at koncentrere sig mere om at bruge sig selv og sin krop til at udtrykke sig. Efter nogle års forberedelser er dette nu blevet til “Den Magiske Gave”, som jeg her vil berette, hvordan jeg selv oplevede. 

brudens forberedelser på Kokkedal Slot

Vi var modt op i Frederiksberg Slotskirke, hvor et ungt par skulle vies. Efter at præsten havde budt velkommen, og den første salme var sunget, blev stilheden brudt af en meget høj og klar stemme. Vi vidste på dette tidspunkt ikke, at det faktisk var begyndelsen på “Den magiske Gave”. Det var “Ave Maria” af Schubert sunget af Lisbeth Hultman. Det var så smukt og intenst og passede så perfekt til lejligheden. 

Hyr en sej fotograf til den store dag

Den spirituelle dans.

Efter denne utrolige optræden gik selve vielsen i gang, og efter at det unge par havde lovet hinanden evig tro og ægteskab. slog døren op, og ind trådte og med sin smukke, rene og gennemtrængende stemme fremkaldte hun nogle utrolige lyde, som jeg slet ikke ved, hvordan jeg skal beskrive. Jeg har aldrig set eller hørt noget lignende. Det var en meget speciel og intens oplevelse, der brød lidt af den ellers så stive tone i kirken.

Slotsbryllup på Sjælland → Find slot, gods og herregård her

Iben Friis dansede ned mod brudeparret, mens hun holdt blikket fast på dem. Som jeg oplevede det, var det nærmest som om, at de eneste mennesker Iben Friis så, var brudeparret, og at det var for dem og ikke for alle os andre, hun sang og dansede. Det var en personlig gave til brudeparret, en smuk og meget anderledes gave, som i dette tilfælde var fra gommens mor. 

Den personlige gave.

Som Iben Friis selv beskriver sin sang og dans, er det en spirituel optræden med rødder i det rumænske. Det er aldrig clen samme dans/sang, som hun bruger. Alle hendes optrædener er personlige i den forstand, at hun får at vide, hvem modtageren af “Den Magiske Gave” er, inclen hun udarbejder forestillingen. Hvordan de er som mennesker, hvilke værdier de har, og ud fra de oplysninger laver hun så sin sang/dans. 

bryllupsbranchen

Fristet? 

Det er dog ikke alle, der vælger, at det skal foregå i kirken. For selv om kirken er folkets hus, er der sikkert stadig nogle, der vil mene, at det bryder for meget med de gamle traditioner. Det er en skam, syntes Iben Friis, som mener, at man bør tilpasse kirken til nutidens normer. Hun er derfor lige så tit ude at optræde til private fester, selv om det dog ikke er helt det samme toneleje, man oplever uden for kirken, som jo nærmest indbyder til de dybe og høje toner. 

Læs flere gode artikler: