Bryllup Comwell Holte
Invitationer:  Bruden har selv lavet alt papirarbejdet i forbindelse med brylluppet. Invitationerne til middagen var lavet i kvadratisk hvidt karton, hvorpå der var limet en mindre kvadrat af naturpapir. På denne kvadrant sad to små kvadrater af marmoreret papir. På midten af kvadratet i naturpapir sad en lille kvadrat med “invitation” påtrykt. Invitationerne blev sendt ud i kalkepapirkuverter, så gæsterne kunne ane invitationen igennem. Udenpå kuverterne sad et lille hjemmelavet mærke med det kinesiske tegn for glæde. Invitationerne til receptionen var i et lidt mere enkelt design, hvor tre forskellige typer papir var limet ovenpå hinanden. På det øverste papir stod invitaitionsteksten samt et stemplet “invitation”.
Invitationerne blev allerede sendt ud i midten af maj, da bruden ikke kunne vente længere!
Kirken:  Parret valgte, at de ville vies i en kirke, som de havde et forhold til. Da gommen ikke mente, at der var nogen kirke, han havde et særligt forhold til, valgte parret Sankt Jakobs Kirken på Østerbro, da bruden har været veninde med sognepræstens datter, og derfor er kommet i kirken gennem sin barndom. Allerede 1½ år inden vielsen kontaktede parret sognepræsten for at høre, om hun ville og kunne foretage vielsen.
Præ- og postludium:  Præludium: 3. sats af Mendelssohns orgelsonate nr. 2 i C-dur
Postludium: Bryllupsmarchen
Salmer:  At vælge salmer skulle vise sig at være spændende og udfordrende; parret var enige om, at det skulle være salmer de fleste gæster kunne forventes at kunne synge med på. Samtidig var de enige om, at de ikke ønskede at synge “Det er så yndigt..”, da det er en sølvbryllupssang, og de opfattede den som sådan. Valget faldt således på “I Østen stiger solen op”, “Jeg ved en blomst så favr og fin” og “Tak Gud”. Parret fik god hjælp af Salmesidens bryllupsservice. Da den sidste salme blev sunget, var bruden meget tæt på at græde, fordi teksten er så smuk og rigtig, og samtidig sad brudens 7-årige kusine og sang med.
Parret havde valgt at lave salmehæfter, dels fordi “Tak Gud” alligevel skulle have været uddelt separat, og dels fordi bruden nu var så godt i gang med at lave alt muligt til brylluppet.
Transport fra kirken:  Gommen har en svaghed for Land Rovere, så selvom parret havde besluttet ikke at bruge penge på transport, besluttede bruden at skaffe en Rover parret kunne blive kørt i. Gennem Dansk Land Rover Klub fik bruden kontakt til en som ejer en Range Rover. De hentede Gommen og hans forlover og kørte dem til kirke, derefter hentede han bruden og hendes far og kørte dem til kirken. Efter vielsen kørte chaufføren parret fra kirken og til receptionen. Her tog han sig tid til at pynte op omkring bryllupskagen med skiltet og tylen fra bilen, samt hænge bilkransen op. Parret var meget tilfredse med chaufførens indsats ved brylluppet.
Fotografering:  Parret er ikke ret meget til fotografier, så derfor havde de fravalgt en proffesionel fotograf. I stedet havde de bedt en veninde tage billeder af dem. Men det var ikke kun hende, der tog billeder! Rigtig mange af gæsterne havde taget deres kamera med, så parret følte sig som stjerner, der blev “jaget” af paparazzifotografer. Resultatet er blevet at parret har mere end 500 billeder fra brylluppet. Vi må dog indrømme at vi fortryder vi ikke valgte en professionel bryllupsfotograf. Mange af billederne er ikke af alt for god kvalitet desværre.
Reception:  Parret havde lånt brudens forældres hus og holdt der reception fra klokken 14-16 for godt 120 gæster. Der blev serveret: små frikadeller, 5 forskellige slags sandwich (med laks & krydderost, med skinkesalat, med pestosmør, mozarella og parmaskinke, med pastrami, pickles og stærk dressing, med leverpostej og bacon), pølsehorn, grøntsager, frisk frugt, ost & brød samt bryllupskager.
Feststedet:  Bryllupsfesten blev holdt på Comwell i Holte. Stedet ligger fantastisk smukt i Vaserne, så området og udsigten er meget dejlig. I lokalet hvor middagen blev serveret var der glasvæg i hele den ene langside, som vendte ud til Comwells park, hvilket gav en flot lyseffekt.
Menuen:  Forret: Enebærrøget dyrekølle med kompot af tranebær og abrikoser
Mellemret: Chevre chaud med akaciehonning og valnødder
Hovedret: Kalvemørbrad på sauté af østerhatte og søde kartofler serveret med rosmarinsky og Comwell kartoffel
Dessert: Dessertsymfoni med citrontærte, myntesorbet, chokolademokkamousse og frugt
Natmad: Frikadeller og kartoffelsalat
Antal gæster:  Der var inviteret 80 gæster til middagen, men med afbud endte der med at være 77 deltagere ved bryllupsmiddagen.
Bordplan:  Et E-bord med et højbord med 10 pladser. Højbordet var bygget “traditionelt” op med parret omgivet af brudens forældre (som var værter ved middagen) og derefter gommens forældre, onkler og tanter.
Brudens tøj:  Brudens kjole blev syet hos Scorpia Couture i Kronborggade på Nørrebro. Bruden tog kontakt til Petra i februar for at høre om hun ville være med på at sy en brudekjole lidt i sidste øjeblik (bruden kæmper med at tabe sig). Det ville hun gerne, og derfor arrangeredes et møde, hvor de kunne diskutere kjole. Valget faldt hurtigt på en kjole i prinsessesnit og så en frakke udenover, da brylluppet skulle stå i september. Bruden ønskede ikke en traditionel hvid brudekjole, da hun ikke mener, at det er hende. Efter forskellige overvejelser blev bruden og hendes mor enige om at en rød kjole ville være en rigtig flot løsning. Bruden fandt et stof på en hjemmeside (i USA), som hun ville have syet kjolen i. Desværre var stoffet udsolgt, så bruden forældre købte stof med hjem fra Paris. 
3 uger inden brylluppet blev der taget mål til kjolen og frakken og knap 2 uger senere var de færdige. Da bruden prøvede kjolen sidste gang inden brylluppet, syntes hun ikke, at den sad perfekt. Men på selve dagen passede alt (selv de stramme sko) – Bruden skriver: “Jeg tror, det er et udtryk for nervøsitet. Man vil, at det skal være perfekt, og så stresser man sig selv. Jeg kan kun sige til alle kommende brude: på bryllupsdagen glider alting.” Bruden kan kun anbefale at man får syet sin kjole hos Petra – hun er sød og hjælpsom. Bruden havde købt et par Peter Kaiser sko hos Perfect Sko på Nærumvænge Torv (de har sko til store og brede fødder). Selvom de inden brylluppet virkede meget stramme, og bruden faktisk købte et par sutsko til at have på, så havde hun skoene på hele dagen.
Undertøjet var købt på udsalg hos Lingerikælderen (undertøj til store kvinder).
Gommens idé om brudens kjole:  Da bruden havde valgt en utraditionel kjole bad hun gommen gætte på, hvordan hun ville se ud på deres bryllupsdag. Han gættede på, at hun ville have en elfenbensfarvet kjole med kinesiske broderier (i guld) på, og udenover ville hun have en frakke med en høj krave. Til brudens store glæde havde han altså ikke gættet, at hendes kjole var rød.
Frisure & make-up:  Gommen blev klippet 1½ uge inden brylluppet, så håret ikke var alt for nyklippet. Bruden havde ladet sit hår vokse igennem 1½ år, så det kunne sættes flot til brylluppet. Hun fik sat hår og lagt make-up af sin sædvanlige frisør fra Aqua. Håret og make-uppen holdt flot hele dagen.
Gommens tøj:  Gommen købte et lækkert Benvenuto-jakkesæt hos Troelstrup. Sættet er koksgråt med nålestriber, og man kan købe bukser og forskellige jakker hver for sig. Den cremefarvede skjorte og det røde slips med små cremefarvede blomster havde brudens forældre købt i Paris, således at gommen kom til at matche brudens kjole.
Brudepiger:  Der var to brudepiger ved brylluppet; den ene var brudens 7 år gamle kusine, og den anden var en datter af nogle af familiens venner, og hun har, siden hun var omkring 6 år, villet være brudepige, så det blev hun selvfølgelig. Pigerne var i kjoler, som Idas mor havde syet dels af silke brudens morfar har haft med hjem fra Østen for mange år siden og dels af chiffon. Ida havde tørrede blomster i håret, og veninden havde en krans af brudeslør og knoproser i håret. De bar hver deres lille kurv med kræmmerhus med ris i (kurvene og riskræmmerhusene havde brudens mor sørget for). 
Forlover:  Bestman var “Lord of the Rings”. Han blev placeret overfor brudeparret ved middagen. Han holdt en meget sød og rørende tale, og parret føler ikke, at de havde kunnet vælge en bedre forlover.
Ringene:  Bruden vidste, at hun ville have en ring med stjernedrys, og derfor var det blot et spørgsmål om at finde en sådan til en nogenlunde rimelig pris. På bryllupsmessen i FalkonerCenteret var Guldsmed Dirks repræsenteret, og her fandt parret hurtigt drømmeringene. De er i mat hvidguld, og der er indlagt seks små diamanter i to forskellige størrelser (en pr år parret har været forlovet) i brudens ring. Fordi ringene blev bestilt på bryllupsmessen fik parret 10% rabat, hvilket var tiltrængt, da ringene endte med at koste 10.000 kroner, hvilket var 2000 kroner over parrets budget! Men deres holdning havde hele tiden været, at ringene skulle være i ordentlig kvalitet, da de skal holde hele livet. Parret skriver: “Hos Guldsmed Dirks fik vi en rigtig god og professionel behandling – vi videregiver hermed vores varmeste anbefalinger.”
Blomsterne:  Da blomsterne var vigtige for brudeparret valgte de at benytte en freelance blomsterdekoratør, til kreationen af blomsterne til brylluppet. Hun bandt buketten, 4 brystbuketter (gommens var anderledes end de tre andre), kransen til den mindste brudepige, lavede en pynt til brudens mors hat, lavede pynten til bilen og pyntede bordene på Comwell. Da brudeparret først kontaktede hende lavede de en aftale, om at hun kom hjem til dem, så de kunne snakke om blomsterne. Over de næste måneder havde parret løbende kontakt med hende. Resultatet blev et meget smukt og velkoordineret blomsterarrangement, som på alle måder levede op til parrets drømme og forventninger. Parret skriver: “Vi kan kun sige, at vi var utrolig begejstrede for Annette, hendes tålmodighed og det meget smukke stykke arbejde hun lavede til os til vores bryllup.”
Føre-til-bordskort:  Parret havde lavet føre-til-bordskort. Der var et kort til hver gæst; uden på kortet stod gæstens navn, indeni kortet stod navnet på bordherren eller -damen og der var en lille tegning der angav hvor ved bordet gæsten skulle sidde. Det var nok de færreste, der fandt frem til bordherren / -damen inden middagen, men tilgengæld var det relativt nemt for alle at finde deres pladser ved bordet.
Borddækning:  Bordene på Comwell var dækket med hvide duge og servietter og flotte ståldæktallerkner. 
Dekoratøren havde lavet en blomsterbordpynt med 100-130 små bitte vaser fyldt med blomster i creme og mørkerøde; foruden vaserne bestod bordpynten af papirfirkanter med fire forskellige kinesiske tegn (som bruden selv havde lavet). 
Menukortene var lavet så de lignede middagsinvitationerne, dog var “invitation” skiftet ud med et af de fire kinesiske tegn. 
Bordkortene var fyrfadsstager omviklet med kalkepapir, hvorpå gæstens navn stod. Disse stod så tændt, da gæsterne gik til bords.
Musikken:  Parret havde bestilt en Duo, som spillede smukt på klassisk guitar og fløjte under middagen. De spillede også til brudevalsen. Gæsterne og brudeparret var meget begejstrede over og tilfredse med duoens smukke musik.
Toastmaster:  Parrets gode ven styrede taler, sange og andre indslag med hård hånd. Det var et godt valg.
Parrets taler / sange:  Taler: brudens far, gommen, bruden, forloveren, brudens gudmor, tre af brudens veninder.
Sange: en fra brudens forældre, 1 fra gommens moster og mormor
Indslag: ved receptionen havde et par venner lavet et indslag, hvor gæsterne skulle skrive på to stykker papir. Derefter blev papirene bundet fast til to balloner, som brudeparret så sendte af sted. Måske er der nogen, der skriver tilbage?
Nogle af familiens venner lavede et indslag, hvor alle gæsterne skulle male på to lærreder. På det ene lærred var malet brudens ansigt og på det andet gommens. Nu har parret de to malerier som minder fra bryllupsdagen.
Bryllupskagerne:  Der var en bryllupskage i fire etager og så var der en Groom’s Cake. De to kager havde brudens mor lavet, og en derfra hjalp med at pynte dem. Hun sad 2-3 timer dagen før brylluppet og lavede græs til Groom’s Cake, og parret var glade for hendes store indsats. 
Den store kage bestod af to gange to kage med forskelligt fyld; der var to med rabarber og chokolade og to med jordbær og hvidchokolade. Den lille kage var en chokoladekrydderikage med chokoladecreme.
Selvom der var 120 gæster til receptionen var der mere end rigeligt kage. 
Overnatning:  Parret overnattede, ligesom en del af gæsterne, på Comwell. Næste morgen spiste de morgenmad med de overnattende gæster, hvilket var en rigtig dejlig måde at afslutte festen.
Morgengaven:  Parret gav ikke hinanden morgengaver. Bruden havde arrangeret kørslen i Range Rover, og gommen gav middag den første aften på parrets bryllupsrejse.
Bryllupsrejsen:  Bryllupsrejsen skulle i første omgang have gået til Paris & London, men planerne blev ændret for at skabe en ferie med mere ro til hinanden og til at slappe af. Derfor gik bryllupsrejsen i stedet 14 dage til Toscana – til en gammel gård ude på landet. Det var en dejlig ferie.
Pyntning af hjemmet:  Gommens forældre havde sat en æresport op på parrets hoveddør; æresporten var lavet af groft reb med silkeroser, 2 flag og et flot skilt med parrets navne og bryllupsdato.
Gommens forlover og hans kone pyntede parrets soveværelse med silkeroser, en pude som en rose, en olielampe, chokolade, champagne og hjerteformede balloner. På parrets computerskærme sad der to silkeroser. 
Parret skriver: “Det var rigtig hyggeligt at komme hjem til en lejlighed, der var pyntet så meget i vores stil.”
Bog om brylluppet:  Parret havde købt en lækker læderbog i Toscana, som blev brugt album til udvalgte bryllupsbilleder, der kan give “den hurtige tour” gennem brylluppet. Desuden er det brudens plan at lave en scrapbog med billedeserier, kort og taler.
Hjemmeside:  Parret lavede en hjemmeside, som fungerede som opslagstavle for gæsterne.

Læs flere artikler om bryllupsplanlægning her: