10 gode råd før du vælger din bryllupsfotograf. Det er vigtigt at i, som kommende brudepar ved hvad i gerne vil have ud af jeres bryllupsfotografering fra den store dag. På den måde sikrer i jer at de billeder i modtager efter brylluppet er lig med de bryllupsfotos i har drømt om. Vi har lavet nogle gode råd til jer, som i kan læse igennem og have med i jeres overvejelser før i vælger jeres bryllupsfotograf til den store dag.

10 gode råd før du vælger din bryllupsfotograf

Erfaring som fotograf

Med fotografering, er der ingen erstatning for erfaring. Fotografi er mere end picking up noget kamera, peger, at sigte og skyde! Timer efter timer på flere års gå ind i uddannelsen, trial-and-error og perfektion af fotografisk kunst! En fotograf, der har begrænset erfaring kan være i stand til at tage billeder i en bestemt indstilling, dog vil en fotograf med ægte erfaring være i stand til at vurdere næsten ethvert scenario og være i stand til korrekt eksponere og / eller lys emnet eller indstilling.

En professionel fotograf

Koncentration

En professionel fotograf er hyret med det ene mål for øje; at fange kun de bedste billeder muligt. Det kræver sans for detaljer samt være særlig opmærksom på sine omgivelser for folk / emner af interesse der er relevante for din begivenhed. Mens nogle tager det lettere (billigere) rute for at leje en mindre erfaren eller amatør fotograf, er det mere end sandsynligt, at en af to ting vil ske, det første vil den uerfarne fotograf går glip af vigtige detaljer, da de ikke er klar over, hvad der forventes til at ske næste, eller at foregribe foranstaltninger, som det udfolder sig. For det andet, en ulagret professionel, amatør eller slægtning med et kamera, vil ikke blive fokuseret så hele tiden – de kan få side-sporet med samtaler eller få pakket op i hoopla af din begivenhed får dem til at gå glip af ellers flotte billeder!

bryllupsfotografiet

Udstyr

En professionel fotograf aldrig dukker op til enhver begivenhed eller situation med mindre end én eller to back up kameraer, objektiver eller blinker. Selv om det kan være billigere at ansætte en ikke-erhvervsmæssig eller et familiemedlem til at fange dine billeder, du løber en betydelig risiko for at miste din dag eller begivenhed altid skal deres udstyr mislykkes.

foto bryllup

Følelser

I løbet af dagen for dit arrangement, vil du blive gå gennem en lang række følelser, der spænder fra ekstrem glæde, angst, vrede, frustration eller et sted mellem nogen af dem på et givent tidspunkt. Din professionelle fotograf er der for at bevare roen, hvilket igen, hjælper dig til at bevare roen. Når du er rolig og tryg, vil først da dine billeder vise sig den måde, du forestillet sig. Amatører eller ikke-professionelle fotografer har sandsynligvis begrænset erfaring beskæftiger sig med svingende følelser, og kan faktisk gøre tingene værre ved at blive frustreret eller ængstelig selv. Investering i en professionel fotograf giver dig ro i sindet, at i det mindste, vil din fotograf bevare roen og hjælpe dig med at bevare roen, uanset hvilken situation dukker op!

Brudesløret

Koordinering

En professionel fotograf ved, hvem man skal kontakte i hver begivenhed, det være sig forud for begivenheden eller ved selve arrangementet. Ved at gøre dette, allerede er din professionelle fotograf ved, hvad der vil ske på hvilket tidspunkt, samt hvor man er under ceremonien, receptionen og i down-tider. Hertil kommer, vil din professionelle fotograf kender nogen, og alle restriktioner med hensyn til optagelse i kirker, templer, osv., samt hvad man ikke skal gøre på et givent festsalen. Koordinering sikrer, at din fotograf vil være i stand til at fange billeder rettidig.

Mød en dygtig bryllup fotograf fra Aarhus

Mød en dygtig bryllup fotograf fra Aarhus

Kvalitets standard

Din professionelle fotograf har standarder for at opretholde. Det betyder, at de er velbevandret i korrekt etikette, påklædning og knowhow til at interagere på en professionel måde. Derudover, fordi din professionelle fotograf har standarder for at opretholde, er du garanteret, at det primære fokus og mål for din hyrede fotograf er at opnå de bedste billeder muligt. For at gøre det igen falder tilbage på erfaring samt udstyr.

HVORDAN VÆLGER VI DEN RETTE BRYLLUPSFOTOGRAF?

Samarbejdsforhold

Din professionelle fotograf har arbejdet hårdt på at etablere solide samarbejdsrelationer med andre event fagfolk såsom videographers og DJs, blomsterhandlere, cateringvirksomheder, selskabslokaler ledere, præster og mange andre. Ved at etablere sådanne relationer, kender din fotograf hvordan andre arbejder, som kun hjælper dig med at opnå de bedste billeder mulige. Ikke-fagfolk ofte har meget lidt viden om, hvad der kræves af andre begivenheder professionelle, og ved at ansætte en ikke-professionel fotograf, der eksisterer en risiko for, at sammenstød kan opstå mellem din anden ansat professionelle og ikke-erfarne fotograf. Det er ikke, hvad du har brug for på dagen for din begivenhed! Lej en professionel fotograf, og du kan være tryg ved, at fotografen og andre professionelle vil koordinere deres bestræbelser på at sikre hver enkelt er i stand til at udføre deres arbejde effektivt.

10 gode råd før du vælger din bryllupsfotograf

Uddannelse som fotograf eller dygtig selvlært?

Tøv ikke med at spørge din fotograf til at forklare hans eller hendes kvalifikationer til dig. Hvordan har de fået deres uddannelse i kunsten at fotografering? Er det en hobby, eller er det en passion? Er han eller hun forstår reglerne for sammensætning, men endnu vigtigere, de forstår at lejlighedsvis bryde reglerne effektivt (og knowledgably) i at skabe en velmenende og planlagte foto. Ved de, hvad alle de knapper og drejeskiver på deres kamera kan gøre, og hvordan du manuelt tilsidesætte standard indstillinger for at kompensere for svagt lys eller ryg lysforhold? En god fotograf er ikke nødvendigvis udlært et sted. Mange fotografer er selvlærte.

Uddannelse som fotograf eller dygtig selvlært?

Eksponering under alle lysforhold

Det handler om lys! Begivenhed fotografering er blandt de sværeste at mestre på grund af den store variation i lysscenarier. Dette bliver særlig udfordrende for alle udendørs arrangement, selv i stærkt sollys, samt alle indendørs arrangement, hvor der enten er et stort rum, dæmpet lys, spejle, vinduer, DJ-belysning rigge mv Light niveauer kan ændre sig dramatisk og hurtigt under under alle omstændigheder. En professionel fotograf har omfattende uddannelse om belysning variationer og vil være i stand til hurtigt at tilpasse sig eventuelle ændringer i lys. En ikke-professionelle vil stole på kameraet for at gøre det for dem, men vil du miste enorme mængder af kvalitet i dine billeder i processen. Lej en professionel og få de kvalitetskrav billeder, du forventer!

Se smukke bryllupsbilleder fra Trekantsområdet

bryllup

Foto teknik

Hvilket format er din fotograf bruger, når du tager dine billeder? Kameraindstillinger og filtype er meget vigtigt for kvaliteten af de billeder, du vil få. Den eneste acceptable format er i RAW. Hvis en fotograf fortæller dig, at de tager bruger jpg indstillinger, er han eller hun er begrænset i omfanget af deres post produktion redigering, hvilket påvirker kvaliteten af dine fotos. Hvilket program bruger de til at oprette dit album? Har de designe album uden skabeloner eller ikke de er afhængige af cookie cutter skabeloner? Vælg en fotograf, der har erfaring og talent i redigering af fotos – og vælge en, der kun bruger top-of-the-line programmer som Photoshop CS4. (10 gode råd før du vælger din bryllupsfotograf)

valg af fotograf

Bundlinien

Med hensyn til Professional fotografering, absolut du får hvad du betaler for! Uerfarne, ikke-professionelle fotografer vil ofte gøre flere kritiske fejl under dit arrangement. De kan ikke laves om, da der kun én mulighed for at fange nogle øjeblikke! Derfor, spørg dig selv dette spørgsmål: Hvis jeg kunne hyre en professionel fotograf og vide, at mine billeder vil blive fanget og opbevares sikkert, er det værd for mig? Hvis svaret er “ja”, så du har lavet en klog beslutning! Hvis svaret er “nej” og derefter huske på de risici, miste dyrebare øjeblikke for evigt.

Flere artikler om fotografering af Danske bryllupper: