4 ideer til skønne velkomstsnacks til bryllupsfesten

Er du og din bedre halvdel i tvivl om, hvad I skal servere af velkomstsnacks til jeres bryllupsgæster, giver vi jer her fire ideer til nogle lækre, velsmagende, praktiske og smukke af slagsen.

Generelle overvejelser omkring velkomstsnacks

Når I sætter jer ned for at bestemme, hvilke velkomstsnacks I skal servere for jeres gæster, er der nogle vigtige ting at have med i tankerne. Fx sådan noget som, at der højest sandsynligt vil være vegetarer eller endda veganere blandt jeres gæster, som altså ikke kan få del af jeres snacks, hvis de alle indeholder kød og produkter fra dyr. Så sørg for at have i hvert fald to snacks uden kød og produkter fra dyr, så jeres veganske og vegetariske gæster ikke føler sig udenfor. Holder I et sommerbryllup, bør I også overveje ikke at servere snacks med helt rå skaldyr eller kød, da det hurtigt kan blive dårligt i sommervarmen – og hvad værre er der end at risikere, at jeres gæster ender op med en omgang madforgiftning. Derudover kan I for at undgå, at jeres gæster spiser sig alt for mætte i tunge snacks inden den egentlige middag, med fordel vælge nogle snacks i både den lette og den tunge ende; nogle lidt grønne, ​antioxidant​-rige snacks og nogle rigtig smovse snacks.

Minitærter
En nem og praktisk velkomstsnack er minitærter. De kan varieres i det uendelige og fyldes med alt fra vegetar- og veganervenligt fyld som broccoli og plantebaseret ost til ​kylling​, æg og skaldyr. I kan med fordel købe færdiglavet tærtedej og fordele det i en masse små tærteforme.

Bruschetta
Bruschetta er også en yderst praktisk og lækker snack, som kan laves til både vegetarer, veganere og kødspisere. Til de ikke kødspisende kan I smøre dem med pesto eller en form for pure, og til de kødspisende kan I smøre dem med fx laksemousse, kalvehale-ragout eller rive noget lækker ost over dem.

Gazpacho
Den kolde grøntsagsbaserede suppe Gazpacho er en velkomstsnack i den lette ende – men det gør den bestemt ikke mindre lækker eller velsmagende. Gazpacho er blandt andet lavet på tomat, agurk, hvidløg, grøntsagsbouillon og lyst brød og kan nemt lavet i et stort parti og puttes i små glas, så alle jeres gæster kan få en slurk af den skønne suppe.

Pindemad
Pindemad er smart som snack, fordi det virkelig minimerer risikoen for, at jeres gæster spilder eller taber snacken på tøjet og får pletter på deres ​fine jakkesæt​ og ​festkjoler​. Pindemad kan være alt fra skåret frugt og bær på pind til små lækre sandwiches med fyld af ost, kød, fisk eller plantebaseret fyld som ærte- eller bønnepure.

Husk at finde en bryllupsfotograf

Har I endnu ikke fundet en bryllupsfotograf til at forevige jeres dag med skønne billeder af jer, gæsterne, de lækre snacks og maden, kan I ​læse mere om landsdækkende bryllupsfotografer lige her​.