Drømmer i om en udendørs vielse i Danmark? Præster vier udenfor kirken idag. En ny ordning giver præster lov til at vie uden for kirken. 300 par har foreløbig benyttet muligheden. Det er så yndigt at følges ad, men det behøver ikke være op ad kirkegulvet. Brudepar går nye veje og vælger at sige ja til hinanden ude i skoven, i sommerhushaven eller hjemme i lejligheden.

På bare et år har cirka 300 par benyttet sig af, at folkekirkens præster i en prøveordning har lov til at vie i det fri, viser en opgørelse.

Læs mere om bryllupper her

Udendørs vielse?

Vil anbefale permanent ordning

– Højtideligheden bliver varetaget, og samtidig giver parrene udtryk for, at de er taknemmelige for, at de har fået lov til at blive viet i en sammenhæng, der gav mening for dem.

– For nogen er kirken for højstemt. Selv om jeg fortæller dem, at det ikke behøver at være i det store skrud, men at man kan komme i gummistøvler, så føler de, at der kan være en fremmedhed.

– De vil gerne give det et mere personligt præg, og det synes de, at der er større mulighed uden for kirken, siger hun.

Udendørs vielse?
Udendørs vielse?

Brudepar håber ordningen får lov at fortsætte, for hvis præsterne begynder at lytte til medlemmernes ønsker, så mener hun, at flere vil fravælge en borgerlig vielse og i stedet bede en præst forestå vielsen.

– Når borgmestrene kan tage ud, så kan vi præsterne selvfølgelig også.

Godt bryllup 😉

Flere artikler: