Sådan finder du den perfekte brudekjole til din kropsfacon. Her er vores ekspertråd til at sikre dig en klædelig brudekjole til netop din figur.

  • Petite (klejn) kropsfacon
  • Store størrelser
  • Barmfager kropsfacon
  • Kropsfacon uden mange former (mager)
  • Timeglasformet kropsfacon

Før du er klar til gå på brudekjolekøb, har du formentlig samlet en forholdsvis lang liste med ønsker til din drømmekjole. Hvordan finder du den bedste brudekjole til netop din kropsfacon? De fleste kjolebutikker afsætter højst en time til kjoleprøvning. Den time slår bedst til, hvis du på forhånd kan indsnævre feltet af brudekjoler, du skal prøve. Dermed kan du opnå en mere behagelig, afslappet stemning undervejs i kjoleprøvningen.

En brudekjole er en kjole, som udelukkende anvendes i forbindelse med bryllup eller vielse.

En brudekjole er en kjole, som udelukkende anvendes i forbindelse med bryllup eller vielse.

Den ultimative guide til brudekjolekøb

Det er let at begrænse antallet af valgmuligheder, hvis du vælger den brudekjole, som passer bedst til din kropsfacon. Det gør du ved at finde det kjolesnit, som fremhæver dine bedste sider/træk og skjuler dine mindre heldige træk/egenskaber. Først skal du vurdere, hvilken af disse fem slags kropsfacon, der beskriver din figur: Petite (klejn), stor størrelse, barmfager, timeglas eller mager. Det er ikke sikkert, du udelukkende tilhører en af kategorierne – det gør de færreste! Kim Kardashian er for eksempel klejn, barmfager og utroligt timeglasformet. Brudekjolen, hun bar, da hun blev gift med Kanye West for få år siden var skabt af modehuset Givenchy. Dens snit passede perfekt til hendes figur, idet den var tætsiddende, havde en moderat udskæring og viste hendes talje.

Ud over at finde den rette kjole til din kropsfacon er der et par andre ting, som kan lette dit brudekjolekøb. For det første skal du stole på ekspedienten i kjolebutikken og ikke holde dig tilbage fra at prøve de kjoler, han eller hun foreslår, selv om de ikke ser ud, som du havde forestillet dig. Endvidere skal du have god støtte fra holdet, du har med på kjolekøb. Der er ikke plads til nogen med en negativ indstilling på dette hold. Endelig skal du sørge for, at din makeup og dit hår er på plads. Du vil meget bedre kunne forestille dig at være iført en af kjolerne på din bryllupsdag, hvis du ikke har morgenhår, mens du prøver dem.

Læs artiklen: 70 ting du skal vide for at kunne vælge din brudekjole

Brudekjolen er traditionelt hvid

70 nyttige tips til udvælgelsen af din drømmekjole

Nå, hvad venter du på? Lav en aftale med en kjolebutik og læs derefter dette for at blive klogere på, hvordan du finder den bedste brudekjole til din kropsfacon!

Brudekjoler til petite (klejn) kropsfacon

En klejn brud skal undgå at drukne sin lille skikkelse. Vælg en let, nogenlunde tætsiddende kjole med svaj frem for en stor, brusende balkjole.

En kropsnær indre del under et tylskørt er en perfekt måde at opnå en mere fyldig skikkelse på.

For en petite (klejn) brud er en enkel kjole det bedste valg, det kan for eksempel være silkecrepe i minimalistisk stil. 

Markante stropper på en kjole med dyb V-udskæring fører blikket opad, hvilket forlænger ens skikkelse. Empiresnit er også en glimrende stil til en klejn figur. Dette snit får benene til at syne længere. 

Et lavtaljet eller havfrueagtigt snit er ikke udelukket heller. Husk bare at vælge smalle skørter frem for vide, fyldige skørter. 

Lad ikke kjolens pynt være overvældende og 3D-agtigt som f.eks. et blomsterflor. Broderede detaljer eller en let perlebesætning er mere egnet kjolepynt til denne type skikkelse.

En kjole med draperede blondeflæser og et tylskørt føles stor som en balkjole men har stadig den tætsiddende kjoles forlængende virkning. 

brud og gom + brudekjolen

Brudekjoler i store størrelser

Hvad enten du ønsker at syne mindre eller at fremhæve dine kurver, sørger vi for en passende dækning med disse råd. Empiresnit har en forlængende effekt, mens flagrende chiffonærmer samtidig er dækkende på en let og luftig måde. 

sjoerupgaard-bryllup

En blondedækket udskæring er lige dele vovet og ærbar. Det virker slankende, hvis udskæringen kombineres med en talje formet som et indisk skærf. 

Taljen virker smallere med kjolepynt, som fører blikket indad (f.eks. stikninger med krystaller).

Et højhalset, tætsiddende kjolesnit kombineret med et let slæb udgør den ultimative treenighed af forlængende og slankende detaljer.

Et mørkt skærf kan på en enkel måde få din talje til at virke slankere. 

Kjolen får masser af glans uden ekstra fylde ved at få tilsat et kompliceret sølvbroderi.

Den rette udskæring kan fremhæve dine fyldige former, uden du behøver være iført en stropløs BH! En kjole med skøder ved taljen fremhæver en timeglasfigur.

De rette draperinger på en enkel (upyntet) kjole kan have en dramatisk effekt og definere kurverne samtidig. 

Brudekjoler til barmfagre kropsfaconer

Er du en barmfager brud, kan du vælge at tildække eller afdække dine former. Uanset hvad er udskæringen afgørende for, om kjolen er den rette.

En firkantet udskæring klæder de fleste. Denne type udskæring er dog særligt velegnet til kvinder med kurver, fordi den ikke afslører for meget. Stropløse kjoler går ikke altid godt til barmfagre kvinder, men er udskæringen lige, mindsker den faktisk dine ynder.

Blondebesætning på udskæringen bidrager til at holde styr på kavalergangen. 

En bådudskæring giver et diskret snit, som mindsker en stor barm. 

Dybe V-udskæringer er typisk for risikable for barmfagre kvinder, det kan med fordel gøres mere afdæmpet. 

Generelt er ålestramme materialer uegnede til en stor barm, men en draperet udskæring inspireret af munkekutter giver en klædelig kjole i tyverstil. 

Gennemsigtige materialer er som skabt til barmfagre kvinder, da de giver en illusion af bar hud. En udskæring dækket af et gennemsigtigt lag stof er luftig på den helt rette måde. 

Vi kunne ikke have ønsket os en bedre dag at blive gift på

Brudekjoler til en mager kropsfacon

Gulvlange kjoler er som skabt til din type skikkelse, så du har masser af valgmuligheder. Ønsker du at få dine former til at syne af mere, kommer her et par gode kneb.

Et fyldigt skørt givere dig bredere hofter.

En tætsiddende kjole kan antyde former via et kompliceret, geometrisk design. Placeringen af sømmene kan endvidere få dine former til at træde tydeligere frem. 

Din statuelignende skikkelse vil blive fremhævet af en tætsiddende kjole.

En brudekjole med en blondebesætning på et tætsiddende skørt eller med en slids kan vise dine pæne ben.

En højhalset kjole med et A-formet skørt fremviser og tøjler din højde på samme tid. 

En udskæring, som viser en anelse blottet hud, vil fremhæve en svaneagtig hals. Du er med denne skikkelse så heldig at kunne bære en brudekjole, hvor overdelen stumper (crop top).

Din højde gør, at du kan vælge en balkjole i ballerinastil uden at drukne i den.

brudens kjole

Brudekjoler til timeglasformet kropsfacon

Dine kvindelige kurver kan enten fremhæves af din brudekjole, eller du kan skjule dine hofter i en stor balkjole. I begge fald er det oplagt, at du viser din slanke midje. 

Din fine talje kan fremhæves med et glitterbælte. Til en timeglasformet skikkelse er en tætsiddende kjole med svaj velegnet. Din skikkelse kan endda bære en havfrueformet kjole, hvor svajet sidder under knæene. 

Er kjolen lavtaljet og tilsat et enormt tylskørt, vises den kvindelige facon tydeligt frem. 

Din slanke talje fremhæves på en fin, diskret måde af en kjole med et stramt midterstykke. 

Kjolen skiller sig ud fra mængden af egnede kjoler på bedste vis, hvis den er gennemsigtig nær mellemgulvet. 

Det er også en god idé at have lange ærmer på kjolen kombineret med et gulvlangt skørt, som kun lige viser en anelse hud, hvor du er slankest.

Læs mere: