Portrætterne ved brylluppet – Portrætterne. De officielle portrætter er for mig med til at definere et hvert brudepar, og billederne er særligt vigtige, da de skal ses mange år frem i tiden. Om man er til det klassiske eller det mere utraditionelle er meget individuelt, men det vigtigste at få med er, at der findes en stil til ethvert brudepar. Det er netop det som jeg prøver at finde ind til, ved at holde et formøde med hvert enkelt par inden deres dag. Selvfølgelig for at få styr på dagens program, tider for vielsen, receptionen osv., men også for at lære parret at kende, og komme ind under huden på dem.

HVORDAN VÆLGER VI DEN RETTE BRYLLUPSFOTOGRAF?

de officielle portrætter

Når snakken så falder på de officielle portrætter, så er mine brudepar ret engagerede i at få taget en masse forskellige portrætter, og har mange ideer og forslag til, hvor og hvordan de ønsker billederne taget, eller også har de blot nogle få grundideer til, hvad de ønsker og IKKE ønsker. Egentlig er valget af lokation det næstvigtigste for mig. Det vigtigste er, at lære parret at kende og få lagt nogle retningslinier for deres portrætter. Netop derfor er formødet så vigtigt. Under alle omstændigheder gør jeg som regel lidt ud af, at det at få taget sine portrætter, også er en mulighed for at have en time taget ud af dagens program, som er sjov, nærværende og med mulighed for at være lidt alene sammen uden gæsternes bevågenhed.

Portrætterne ved brylluppet

Opstillede eller naturlige, rå, kantede

Opstillede eller naturlige, rå, kantede og kontrastfulde eller bløde, jævnt belyste lækre billeder. Det handler om personlighed, nærvær og at være tilstede som fotograf, for at få de perfekte billeder. Til brylluppet havde parret ønsket både de klassiske billeder ved skov og strand, samtidig med, at de ønskede nogle rå og kantede billeder, som måske ikke var taget i et klassisk miljø. Vi tog derfor de første portrætter inde i byen. Der står nogle gamle lagerhaller, der primært bruges til grafitti og skatere.

bryllupsbilleder

de klassiske opstillinger nær vand og skov

Efter besøget i byen tog vi ud til stranden. Her var der mulighed for at lave alle de klassiske opstillinger nær vand og skov. Det er en god ide at få taget disse billeder for at være godt dækket ind, selvom man måske ikke er til de klassiske og “normale” opstillinger. Billederne herunder er skudt med naturligt lys. Her er en ret klassisk lokation ved skov og strand, men dermed ikke sagt at man ikke kan lave noget der er lidt kontrasfuldt med masser af kant.

Læs mere om fotografering: