Hvordan bliver man bryllupsfotograf? Er du en god amatør fotograf? Kan du lide at formidle forskellige budskaber som fotograf. Så kan du f.eks. blive en habil bryllupsfotograf. Det kan være en vej til at underholde med dine fotos, gemme erindringer, at dokumentere hvad der er vigtigt, at opretholde, eller i et større perspektiv “belyse” andres liv som fotograf.

Vellykket bryllupsfotograf

Vellykket bryllupsfotograf

En vellykket bryllupsfotograf har ofte på den ene side evnen til at se den billedlige specielle sammenhæng i forskellige situationer og samtidigt også en interesse og talent for at markedsføre sig selv som en bryllupsfotograf. Så måske er tips om en drømme karriere for dig  , ikke så skidt endda, hvis du vil være en professionel bryllupsfotograf?

Vellykket bryllupsfotograf

Freelance bryllupsfotograf

Som bryllupsfotograf kan du arbejde som freelancer, eller du kan være en medarbejder i en fotografisk virksomhed med fokus på bryllupsfoto og portrætfoto. Enhver fotograf specialiserer sig oftest i ét område som sportsfotograf, bryllupsfotograf, baby fotograf, produkt fotograf, portrætfotograf, modefotograf, fotografering af indretningsarkitektur, fotografiske arrangementer, højteknologi og så videre. Du bør have god kontakt med de festarrangører, de planlægningsbegivenheder, dem som organisere firmafester, business med aktiviteter, eventyr, et kick-off osv.

Freelance bryllupsfotograf

Tips om hvad du kan gøre som professionel bryllupsfotograf

Tag først og fremmest masser af billeder, som dine kunder kan vælge imellem. Sørg for at du har adgang til et fotografisk studie som plan b hvis det skulle regne på bryllupsdagen. Øv dig meget i redigering af billeder digitalt. Ring eller mødes med kunder for at diskutere, planlægge og koordinere kommende fotooptagelser.

Tips til hvordan du kan lære at blive en professionel fotograf

Øv dig MEGET. Ta med en professionel fotograf på en bryllupsfoto opgave. Du kan starte ved at tilbyde dine tjenester som fotograf til velgørende organisationer, der udgiver dine fotos med klare oplysninger om, hvem der tog dem. Arbejd gerne meget sammen med en erfaren fotograf. Spørg om råd, lyt og arbejd hele tiden på at forbedre dig selv.

professionel bryllupsfotograf

Få dig et bryllupsfoto netværk

Få dig et netværk eller find eksisterende netværk, og vær aktiv der. Se andre fotografer som samarbejdspartnere og ikke konkurrenter. Udveksl erfaringer, hjælp hinanden med marketings tips og sørg for at holde trit med udviklingen indenfor netop den gren af fotografiet du vælger. Studer, hvordan andre fotografer laver deres præsentationer. Bliv inspireret, men “stjæl” aldrig andres ideer.

Det bider sig selv i halen til sidst. Kig på internettet, i magasiner, i aviser, i bøger. Der er billeder overalt, for dig at kigge på. Undersøg, hvordan bryllupsfotografer, baby fotografer, produkt fotografer og andre, hvordan de gør.

Gør dig klar til at tage masser af fotos og fotokurser. For det at tage fotokursus er med til hele tiden at holde dig opdateret. Du kan også lære en masse på sådanne kurser om kunst, erhvervsliv og markedsføring. At blive en god fotograf er en karriere, hvor det ikke nødvendigvis kræver nogen formel uddannelse. Det er mere et spørgsmål om talent og beslutsomhed.

Få dig et bryllupsfoto netværk

Tips om fordelene ved at blive en professionel fotograf

Som fotograf, er det let at komme i gang. Med dit digitale kamera, tag en masse billeder, gem et par stykker, som du er tilfreds, redigere dem.Det koster ingenting, andet end din egen tid. Der er ingen formel eller langvarig træning, og hvis du ikke har råd til at bygge eller oprette dit eget studie, kan du tage billeder udendørs og i andre miljøer eller leje dig ind i et eksisterende studie. Saml dine yndlingsfotos som en præsentation på nettet og bed dine kunder, om lov til at bruge billederne du tager som reference til nye potentielle kunder.

Du vil møde mange interessante mennesker, såsom skuespiller, foredragsholder, inspirerende personligheder, event planlæggere, fest arrangører, stand-up comedy og komikere og hr. og fru Jensen.

fordelene ved at blive en professionel fotograf

Livet som professionel bryllupsfotograf

At være en professionel bryllupsfotograf er i høj grad et meget fleksibelt job, men det stiller krav til disciplin. Du kan planlægge dit eget arbejde, så du arbejder i stort set det tidsrum der passer dig. Selvfølgelig skal du leve op til kundens krav, hvis du arbejder med bryllupsfotografering eller fotografere ledelsesteams og bestyrelser i årsregnskabet kan der jo være bestemte tider planlagt herfor, men for det meste du kan styre dit eget arbejde.

Livet som professionel bryllupsfotograf

Tips om ulemperne ved at blive en bryllupsfotograf

ADVARSEL!!! At være bryllupsfotograf er nok den hårdeste gren af fotografiet. Du har max 60 minutter til at levere de bedste bryllupsbilleder af brudeparret. Du skal samtidigt også lave mange forskellige billeder. Du skal tage hensyn til vind og vejr. Lokation og brudeparrets manglende evner som “modeller”.