Vil i gerne have lidt mere spændende bryllupsbilleder? Så bør i overveje at få lavet en fotokunstnerisk bryllupsfotografering. Fotokunstnerisk bryllupsfotografering, blev først introduceret først for alvor et fænomen i Danmark i starten af år 2000. Hvor bryllupsfotografer med fotojournalistisk erfaring og billedstil “hoppede ind på scenen”. 

Dette koncept var virkelig revolutionerende for Danmark på et tidspunkt hvor det igennem 20-30 årige gamle klassiske opstillede bryllupsfoto havde “hærget” landet. Fotografering af bryllup er nu blevet en slags kunstart eller dokumentar fotografering.

bryllup

Art weddings – eller fotokunstnerisk bryllupsfoto

Mange fotografer betragtede også bryllupsfotografering som musikere kalder “røvballe jobs” altså jobs man er nødt til at lave for at tjene til egne projekter. Og mange bryllupsfotografering blev derfor meget konstruerede og stive i sine fotografiske udtryk. Hvilket betød at mange fotografer ikke fandt denne del af fotografiet særligt interessant. Og kreativiteten udblev derfor ved de aktive bryllupsfotografer.

Med indgangen af år 2000 skete der i Danmark dog en del ændringer, og i takt med krisen, så blev flere og flere bryllupsfotografer opmærksomme på brudeparrets ønsker om anerledes og mere fotodokumentariske bryllupsbilled ønsker. Brudepar vil nu se billeder de ikke kan få lavet allesteder. De blev mere kræsne, og fik de ikke bryllupsbilleder som de ville have dem, droppede de simpelthen at få lavet bryllupsfotos ved en fotograf.

fotokunstnerisk bryllupsfoto

Brudeparret blev aktører og ikke stive modeller

Der kom mere og mere fokus på posering af brudepar og brug af lækkert medbragt lys og forskellige remider som man “krydrede” billederne med. Det kunne være alt fra balloner, gamle kameraer og andre sjove indslag. Ting som skulle få brudeparrene aktiveret og gøre billederne mere spændende.

Så fine art bryllupsfotografering er blevet meget mere end bare en sepia toning. Det er nye friske slørede kameravinkler, eller overdrevne ideer, brudeparret er ikke længere de stive der står og glor, men skal aktiveres i alle verdens afskygninger. Selv det man i “gamle dage” ville vælge at sortere fra fordi det ikke teknisk levede op til en “håndværksfotografs” kvalitet, bruges til at illustrere liv og glade dage fra bryllupsdagen.

Brudens sko

Bryllupsfotografen flytter sig med trenden og andre gør ikke. Derfor ser vi i disse år flere og flere lokale fotografer bukke under for de mere Uptodate fotografer, der har omstillet sig til den nye og mere moderne fotojournalistiske bryllupsfoto stil. Søg på google under “bryllupsfotograf” og find mange af de nye og dygtige fotografer der.

Flere artikler om bryllupper her: