Dokumentarisk bryllup fotograf

Brug for en Dokumentarisk bryllup fotograf? Det var ved en bryllups ceremoni for fire år siden, at tanken om at blive en dokumentarfilm bryllupsfotograf blev født. Den unge freelance fotograf fra Danmark var på en mission om at skabe et foto reportage om forskellige religiøse ceremonier, og tog billeder af bruden og gommen til lejligheden. Fotografen trivedes så godt i denne situation, at han har besluttet at investere yderligere i at dokumentere bryllupper som et erhverv. Nu, fire år senere, er han blandt de mest eftertragtede bryllupsfotografer og rejser rundt i landet i nye og spændende projekter.

Oplev ægte herregårdsstemning på Nørre Vosborg. Nyd livet i et par dage og få masser af gode oplevelser med hjem. Smag på Vestjylland

Hvorfor valgte du at blive en bryllupsfotograf?

– En stor del af grunden til det er, fordi jeg kommer til at arbejde i den genre jeg elsker, nemlig reportage genren. Det giver mig kunstnerisk udtryk, nye udfordringer og masser af sorten. Desuden føler jeg, at det, jeg gør, er meget vigtigt. Jeg gør noget for dem, der aldrig kan ske igen, og ansvaret hviler på mig.
Jeg fanger noget af fremtiden, siger fotografen.

Hvorfor valgte du at blive en bryllupsfotograf?

Hvad er det bedste ved din profession?

– Det er utroligt dejligt at møde mennesker rundt omkring i Danmark og i udlandet, som jeg ellers sandsynligvis ville aldrig har mødt. Jeg må også sige, at arbejdsmiljøet er meget god. Jeg kommer til at tage del i en vidunderlig dag, hvor alle er glade, de går rundt og smiler og meget glad.
Også jeg får en lille bid af kagen ved slutningen af dagen også.

Book bryllupsfotografer på Fyn her

Hvilke udfordringer forbundet med at være en bryllupsfotograf?

Hvilke udfordringer forbundet med at være en bryllupsfotograf?

– Jeg skal altid være et hundrede procent fokuseret på alt hvad der foregår omkring mig. Jeg forsøger altid at forudsige, hvad der vil ske, og være klar til det uventede. Jeg er nødt til at bruge alle dine sanser, og det kræver fokus, beslutsomhed, indsats, uddannelse og erfaring, ikke at nævne god stand.

Når du er på arbejde, hvad der er vigtigt for dig at tænke, både teknisk og personligt?

– Det tænker jeg må have gjort væk, inden jeg begynder at optage, skal den tekniske sidde i fingrene, og kunstneren skal være i hjertet. Jeg siger ofte til folk, der ønsker at skyde brylluppet, det vigtigste, de kan gøre, er at tage billeder med dit hjerte, ikke med hovedet. Det kan ikke være teknisk perfekt, men det er ægte og naturlige.

bryllupsfotograf-1-68

Hvad det kræver at være en god bryllupsfotograf?

– Som en bryllupsfotograf skal du være meget opmærksom på dine ansvarsområder. Du skal holde dine løfter, og du skal være robust og pålidelig.
Dette er naturligvis ingen, der bør være i ethvert erhverv, men et bryllup kan ikke gentages.

– At være en god bryllupsfotograf, vil jeg anbefale dig at blive en fotograf assistent til et bryllup. Se, hvordan det går, og du kan begå fejl uden at have alt det pres på dine skuldre. Hvis du kan se, at dette er hvad du virkelig ønsker at gøre, og ville gerne have gjort det, selvom du ikke havde fået en krone for det, så er dette erhverv for dig.

Fotografering/ videofilming

Hvordan er lønnen som en bryllupsfotograf?

Løn som dokumentar bryllupsfotograf, ligesom med alle andre uafhængige erhverv – det er op til dig. Når du kører din egen virksomhed, du er nødt til at være din egen instruktør, din egen chef og din egen markedsføring. Hvis du har disciplin, viljestyrke, engagement og stor interesse, bør det være fint.

Fotografen nævner tre eksempler, han er særlig stolt af, og fortælle dig, hvordan han gik ud for at fange disse situationer. Resultatet kan du se her:

Et billede Jeg holder meget af, fordi nærhed er, hvad jeg ofte stræber efter at fange. Her er jeg temmelig tæt, men helt lydløs, så jeg ikke forstyrre situationen i kirken. Der er en stor forskel i mængden af lys til venstre og til højre. Men vi kan drage fordel af, ved at skabe dramatiske forskelle mellem forgrund og baggrund. Datter af Cathrine har kørt op til hende med sin bamse, og de to får en meget mere lys på ham end de to sponsorer hende i baggrunden. Ved hjælp af lys og være ude af fokus, er også sponsorerer en klarere baggrund moment end Catherine og hendes datter. Billedet blev taget med manuelle indstillinger på Canon 5D Mark II, Canon EF 50mm 1.2L linse på 1,2 blænde, lukkertid 1/250, ISO 800

Hvordan er lønnen som en bryllupsfotograf?

Glæde og følelser

Glæde og følelser i sådanne hurtige små øjeblikke som dette, jeg elsker at fotografere. Det går så hurtigt, og det er en fantastisk følelse at vide, at jeg formåede at fange den. Her Linda og Eric lige kommet ud af kirken og sad i bilen. Jeg sidder på forsædet og vendte mig rundt, men uden at forstyrre dem.

I et kørende bil, er det normalt meget vekslende lys og man skal hele tiden kompensere og justere indstillingerne for at få den korrekte eksponering. Billedet blev taget med manuelle indstillinger på Canon 5D Mark II, Canon EF 24mm 1.4L linse på 1,4 blænde, lukkertid 1/250, ISO 1000. (Dokumentarisk bryllup fotograf)

Bryllupsfotograf pris

Brudevalsen

Brudevalsen er en meget flot arrangement til at skyde. Det handler om parret, og de er klart fokuseret på hinanden. Her udtrykte mange følelser, og det er utroligt sjovt at fange denne. Men mens der er lidt lys, kombineret med hurtige bevægelser. Nogle gange har jeg oprettet en lille fjernbetjening Canon 580 EX II på den ene ende af lokalet ved lav lydstyrke. De fyre jeg med et par Pocket Wizards.Da får du en lille smule ekstra overhead lys, uden at være for prangende og hårdt. (Dokumentarisk bryllup fotograf)

Læs mere her: