Vi fotograferer over alt i Danmark

Danmark er et land med lidt under 6 millioner indbyggere. Vi er fordelt på unge, gamle, mænd og kvinder, etniske danskere, og danskere med anden etnisk oprindelse.

I denne artikel ser Altomverden nærmere på de 10 største byer i Danmark, hvor langt størstedelen af danskerne efterhånden har samlet sig. 

Book jeres bryllupsfotografer her

Tidligere boede de fleste danskere på landet, hvor man også arbejdede. Det skete i bondesamfundet, hvor vores vigtigste erhverv var landbruget. I dag har vi et videnssamfund, som betyder at vi skal leve af vores viden, og ikke af vores produktion af f.eks. landbrugsvarer. Derfor er folk flyttet fra landet, og ind til byerne, og derfor sker der også en tilvækst i befolkningstallet i de større byer.

Du kan se vores top 10 over største danske byer nedenfor:

Top 10 over danske byer til bryllupper

Når du ser denne topliste vil du sikkert undre dig over, at Frederiksberg og Gentofte fremgår på listen, men ikke byer som Roskilde og Horsens.

Det er mange måder at skelne imellem de største byer og denne topliste har udelukkende fokus på byernes/bydelenes indbyggertal. I Hovedstadsområdet bor der ca. 1,2 millioner mennesker. Det betyder at der er flere større bydele, der hopper ind på top 10 listen:

  1. København – 539.542 indbyggere
  2. Aarhus – 249.709 indbyggere
  3. Odense – 167.615 indbyggere
  4. Aalborg – 103.545 indbyggere
  5. Frederiksberg – 98.782 indbyggere
  6. Gentofte – 71.714 indbyggere
  7. Esbjerg – 71.576 indbyggere
  8. Gladsaxe – 64.951 indbyggere
  9. Randers – 60.656 indbyggere
  10. Kolding – 57.197 indbyggere

København; Danmarks største by

København er Danmarks klart største by, cirka dobbelt så stor som Aarhus. København er kendetegnet ved at have en meget bredt sammensat befolkningsgruppe, som typisk bor i de forskellige dele af byen.

På Østerbro bor det pænere borgerskab, på Nørrebro bor de studerende og de mere specielle, og på Strandvejen bor den rige del af befolkningen. Byen er kendt for en række forskellige seværdigheder, som f.eks. Tivoli og den lille havfrue.

Derudover har de Københavnske restauranter sat Danmark på det Gastronomiske verdenskort, med fokus på nordisk mad, hvor lokale råvarer er i højsædet.

Den bedste side til at læse mere om København er på www.aok.dk, hvor du finder guides, seværdigheder, spisesteder, events etc.

Århus, Odense, og Aalborg er mere provinsielle storbyer, hvor Århus nok er den by der minder mest om en storby, udover København. Århus har et rigtigt flot bycentrum, hvor især den gamle del af byen er et besøg værd.

Byerne er alle sammen eksempler på at befolkningen er flyttet fra landet og ind til byen. Byerne har nemlig ikke altid været så store, og har især haft vokseværk over de sidste 30 år, hvor flere og flere mennesker bosætter sig i byen, fordi muligheden for arbejde er bedre her, end den er i de mindre byer.

Se mere om bryllupsfotografering her