Et smukt og elegant bord hører til enhver bryllupsfest. Lyse farver, med årstidens blomster, glas og “lidt” traditionelt bryllupspynt.
Det er ved bordet gæsterne opholder sig i længst tid og det skal derfor også være et flot “design”, der går op i en højere enhed.
På denne side kan du finde lidt inspiration, og få ideer til jeres bryllupsbord.
Hvor meget skal man beregne pr. gæst.. og hvor mange genstande er der i en flaske.

Lidt om vin og andre drikke | |
Rødvin og Rosévin | 6 glas pr. flaske |
Hvidvin og Rhinskvin | 8 glas pr. flaske |
Dessertvin og Sherry | 14 glas pr. flaske |
Champagne | 8 glas pr. flaske |
Cocnag og Likør | 14 glas pr. flaske |
Serveringstemperatur | |
Hvidvin | 8 – 10 grader |
Rødvin | 17 – 20 grader |
Champagne og dessertvin | 12 – 15 grader |
Dessertvin | 12 – 15 grader |
Cocnag | 18 – 20 grader |
Likør | 6 – 8 grader |
Hvor meget beregnes pr. person | |
Velkomstdrink | 1 glas pr. person |
Forret -Vin- | 1½ glas pr. person |
Hovedret -Vin- | 3 glas pr. person |
Dessert | 1½ glas pr. person |
Cocnag og Likør | 1 glas pr. person |
Sodavand og Øl | 3 glas pr. person |
Spiritus | 2 glas pr. person |

Lidt om bordet
Hvor skal glassene stå, og hvor skal bestikket ligge, det spørger mange om… og i hvilken ende starter man…
Det kan også være svært, at finde ud af hvor bordkortet skal stå, og hvem der skal sætte sig først…
Glassene
Hvidvinsglasset står længst til højre, herefter stilles glassene mod venstre, og man slutter altid af med den mindste glas, som er til desserten. Er der stilk på glassene, er det denne man skal holde på når man drikker og skåler.
Bestikket
Gafler ligger altid til venstre og knive til højre. Ske til suppe ligger altid på tallerkenens højre side.Ske og gaffel til dessert ligger øverst, over tallerkenen. Man tager altid bestikket udefra og ind mod tallerkenen.
Lille tallerken
Den lille tallerken til salat eller flüte, stilles altid på venstre side af den store tallerken.
Bordkort
Før i tiden brugte man altid glaskort. Et glaskort er et lille kort med navn, som placeres oven på det største glas -rødvinsglasset-, eller det midterste glas.
I dag er man mere kreativ med bordkortet og ofte er det umuligt, at placere oven på et glas. Undgå, at lave bordkort, der skal stå på tallerkenen, stil det ved siden af, eller foran tallerkenen. Tænk på, at et hjemmelavet bordkort har været gennem mange hænder -alle dem der lige skulle se. Husk, at der skal spises af tallerkenen.
Under Hvem sidder hvor- kan du læse om til bords kort og bordkortet.
Menukort
Hvis der er et menukort til hver gæst, stilles dette bagved glassene.
Dog er det ikke nødvendigt, at alle får et menukort. Lav et til hver tredie eller fjerde gæst, og placer det i midten af bordet, eller skiftevis forskudt.
Hvem sætter sig først…
Når alle gæster har fundet deres plads, sætter man sig. Bordherren trækker stolen ud for sin borddame, og skubber den ind igen før han selv sætter sig.
Læg servietten i skødet. Hvis man under middagen forlader sin plads, lægges servietten på stolen. Når man er færdig med, at spise, lægges den til venstre for tallerkenen.
Sid aldrig med underarm eller albumerne på bordet, og sid aldrig tilbagelænet med krydsede arme. Det er kun hænderne, der må være på selve bordet.