Bryllupper og de mange traditioner – Bryllupper har det med at følge en til fast procedure. Der er mange traditioner og det er min erfaring, at der gøres, hvad der kan for at holde dem i hævd. Til selve den kirkelige handling er det stort set ALTID den samme skabelon, og det vil jeg fortælle lidt om. Tit handler det om at være klar, hvis der er noget der ikke går efter planen, og det var der faktisk til netop dette bryllup, men det vender jeg tilbage til herunder.

bryllupsfest efter jeres ønsker.

timerne op til brylluppet

Jeg gør som regel det, at jeg ankommer som den første på dagen. Eller det vil sige, jeg kører afsted, så jeg regner med at kunne være der som en af de første, det er ikke altid det lykkes, hvis f.eks. kirken er placeret i centrum af en by, og vielsen er bestemt til butikkernes åbningstid. Grunden til at det er smart for mig at være den første på stedet er, at jeg har mulighed for at se kirken an, tjekke indstillinger på kameraet i de forventede situationer og så sætte mig selv mentalt op til brylluppet. Der er en del adrenalin der kører rundt i timerne op til brylluppet, og det hjælper at være der i god tid. (Bryllupper og de mange traditioner)

Oplev ægte herregårdsstemning på Nørre Vosborg. Nyd livet i et par dage og få masser af gode oplevelser med hjem. Smag på Vestjylland

kirken

Jeg vil gerne holde tæt på kirken, så jeg ikke skal gå så langt, og mod alle odds var der faktisk en plads en gade længere nede, tæt på kirken. Udfordringen var også, at brudens forberedelser sluttede umiddelbart inden hun blev afhentet af limoen, så derfor var tiden knap. Jeg nåede dog alle de billeder, som jeg havde sat mig i hovedet at jeg ville nå, jeg var blot ikke den første på stedet. (Bryllupper og de mange traditioner)

timerne op til brylluppet

Bruden og gommen

Et af de tidspunkter på dagen, hvor man skal være skarp på knapperne, er, når bruden og hendes far går ned ad kirkegulvet. Det gøres kun én gang. Til nogle bryllupper har jeg skudt dem bagfra, og sørget for at jeg fik gommens udtryk, så snart han så sin brud. De fleste gange har jeg ventet tæt på gommen, så jeg kan skyde ned langs midtergangen i kirken. Her er det dog sværere at få et udtryk fra gommen, så det er hele tiden en vurdering af forholdene, der afgør, hvad det ender med.

Bryllupper og de mange traditioner

Til dette bryllup tog jeg stilling overfor gommen, med udsyn ned langs midtergangen, så jeg både kunne få bruden og hendes far sammen, samt gommens udtryk da de er tæt på hinanden. Det er ikke så tit jeg oplever at bruden har slør over ansigtet, jeg synes det er rigtig fedt. (Bryllupper og de mange traditioner)

Bandholm Hotel bryllup

lyset

Det er altid spændende når jeg kommer til en ny kirke, hvordan lyset er, hvor stor kirken er osv. Nogle kirker er kæmpe store, og der prøver jeg at lave billeder, hvor indretningen er en del af billedet. Det kan være svært nogle gange, men til brylluppet her, var det ikke et problem at få flotte billeder i kassen, da kirken virkelig er en af de største og flotteste jeg har set.

Kreative bryllupsbilleder

brudeparret kysser

Det der er både sjovt og udfordrende, er når noget ikke går efter planen. Som jeg indledningsvis var inde på, så var der en del af vielsen, som jeg ikke var helt forberedt på. Det var et katolsk bryllup, og det er ikke katolsk tradition at brudeparret kysser hinanden. Men da præsten havde forestået vielsen, og var gået ud bagved, vendte parret sig mod hinanden og kyssede.

bryllupsfotograf-140

kreative billeder

Efter vielsen er der som regel en masse lykønskninger, og parret bliver sået til med ris fra gæsterne. Det er noget af det fedeste at tage billeder af. Jeg har tit en lille konkurrence kørende med mig selv, om at få de meste kreative billeder af risene der hænger i luften. Brudeparret på vej ud af kirken. Lysforholdene skifter hurtigt til udendørs lys, så derfor har jeg på forhånd målt lyset til situationen og kodet den ind på et af programmerne på kameraet, så jeg hurtigt og effektivt kan skyde løs.

Bryllupper og de mange traditioner

Efter vielsen skal brudeparret videre til det sted, hvor receptionen og festen skal holdes. Nogle gange er det ikke det samme sted, men det var det til dette bryllup, og det som det gælder om nu er at få taget billeder af brudeparret der forlader stedet.

Nørre Vosborg (tidligere Wosborg) er en herregård syd for Vemb i Ulfborg Sogn

Læs mere: