Bryllupper er eventet der SKAL dokumenteres – Et bryllup er nemlig et event der er særdeles vigtigt at dokumentere, og når nu dagen ikke kan tages om er det vigtigt, for det første, at have fuldstændig styr på ens udstyr, og for det andet, at have dækket sit udstyr ind i tilfælde af, at udstyret svigter eller går i stykker.

bryllup-fotograf

bruden og hendes far

Det handler for mig om, ikke at skulle bekymre sig om det tekniske, men i stedet at kunne fokusere på, om jeg nu får sat mig det rigtige sted i kirken, for at få bruden og hendes far fra den perfekte vinkel, eller om alle familiemedlemmerne til det store billede foran slottet står med den rette symmetri, ikke står fladt og kedeligt, men at der er liv i billederne. Jo flere ting jeg skal bekymre mig om, jo større er risikoen for at noget går galt, og derfor kan jeg mine indstillinger på kameraet i blinde.

bryllupsbilleder

De tekniske aspekter ved det at skyde billeder med et digitalt kamera har jeg rigtig godt styr på, men det er sammensætningen af det forskellige udstyr jeg hele tiden prøver at ændre og forfine, hvis det er muligt.

Gode artikler om bryllupsfotografer

Bryllupper er eventet der SKAL dokumenteres

det store setup

Jeg har en Lowepro taske, med fotoudstyr i, og den er stor og tung. Fordelen ved den er at den har hjul, men så snart jeg kommer til andet end asfalteret vej, så skal den bæres, og det giver efterhånden ikke nogen mening at slæbe alt udstyr med til alle opgaver. Derfor vil jeg dele den ud i flere tasker, så jeg, alt efter opgavens omfang, kan vælge den eller de tasker der har det udstyr jeg skal bruge for at få opgaven løst.

Brudgommens antrekk

Til et bryllup bruger jeg sjældent det store setup, da planen for det meste er tæt pakket, og derfor duer det ikke at bruge tid på at slæbe alt for meget udstyr med ud.

bryllupsfotografer

Canon og Nikon etc

Mit forventede setup går i en lidt anden retning. Jeg har for nylig fået et Fuji, for et stykke arbejde jeg har lavet, med en 35mm f1.4 (50mm på fullframe). Det er det lækreste lille kamera, og jeg har læst om flere fotografer der er gået den vej, og simpelthen sagt farvel til Canon, Nikon whatever, for både at få en hel anden glæde ved at skyde billeder, men også for få et setup der vejer mindre og simpelthen skyder lækre billeder. (Bryllupper er eventet der SKAL dokumenteres)

Bryllupstaler og sanger

Lige siden jeg fik det kamera, har jeg haft det med rundt og skudt langt flere billeder af ungerne end jeg normalt har gjort, jeg føler simpelthen større glæde ved at skyde billeder. I år bliver året, hvor jeg skifter fra full-frame spejlrefleks til spejlløst hybrid, så snart økonomien er til det. Det vigtige for mig nu er at gå mere minimalistisk til værks, og skubbe min kreativitet til det yderste.

Nørre Vosborg slot | Hotel og gourmetrestaurant

Udover udstyret i de to kameratasker, har jeg også en masse andet udstyr med, og det vil jeg se på i det næste indlæg, som handler om det lys jeg har med, eller som findes på de forskellige lokationer, samt de forskellige modifiers jeg har med. (Bryllupper er eventet der SKAL dokumenteres).

Bryllupper er eventet der SKAL dokumenteres