Velkommen til en verden af bryllup. Med mere end 10 års erfaringer fra mere end 300 bryllupper fotograferet over hele Danmark. Kender vi stort set alt til bryllupsplanlægning. Både de godt planlagte bryllupper og de knap så godt planlagte. I denne bryllupsartikel har vi sat fokus på en masse delelementer i som brudepar uundgåeligt skal have fokus på når i skal planlægge den store dag. Medmindre i har tænkt jer at overlade hele dagen til en wedding planner, så skal i selv ind i kampen og finde svar på alle de store emner et bryllup indeholder. Herunder har vi givet vores fokuspunkter til kende og i er velkommen til at dele artiklen hvor i ønsker det.

En verden af bryllup

Polterabend og bryllup

En polterabend og bryllup hænger ofte uløseligt sammen. Det er vennernes måde at lave lidt fis med brudeparret inden de siger ja til hinanden på den store dag. Mange benytter polterabend til at drikke sig pissefulde og skabe sig åndsvage. For de fleste er det dog en sjov og anerledes dag hvor brud og gom er i fokus for forskellige aktiviteter.

bryllupsfotograf-121

Bryllup – En verden af bryllup

Uden diskussion er bryllup klart en af de største dage i de fleste menneskers liv. Alt skal helst flaske sig på dagen og med brudeparret som midtpunkt handler alt fra taler og indslag til fotografering, bryllupskagen, brudekjolen, præstens tale i kirken om det liv der har været og det liv der skal komme. På nettet er det et hav af artikler omkring bryllup og bryllupsplanlægning. Her kan i finde den vildeste inspiration til jeres store dag. Alt fra vielsesringe, brudebuketter, bryllupsbilen, brudekjolen, brudesko, festlokaler, bryllupsfotografer og meget mere. God fornøjelse.

bryllup

Bryllupsinvitationer

Før brylluppet siger det sig selv at bryllupsinvitationer er en essentiel del af jeres bryllup. Vær kreativ og lav eventuelt invitationer af en mere personlig karakter. Vedlæg evt billeder af nogle gode stunder / oplevelser i har haft sammen med venneparret i vil invitere til brylluppet. Husk på at jeres bryllup faktisk starter med jeres bryllupsinvitationer.

Læs artiklen: Alt om bryllup

Bryllupsinvitationer

JJshouse

Brudekjoler, Kjoler til brylluppets gæster, Kjoler til specielle begivenheder. Jjshouse leverer alle former for kjoler til bryllupper og fester. Skal du til bryllup eller er du på jagt efter en brudekjole. Så lav en Google søgning på jjshouse.

jjshouse

Toastmaster

Rollen som toastmaster er faktisk rigtig vigtig når det kommer til at et bryllup skal forløbe planmæssigt. En toastmasters fornemste opgave er at sikre sig at alle indslag og taler forløber efter en forudbestemt plan. Det er vigtigt at jeres toastmaster er lidt skrap og kan sætte sig igennem. Der kan være gæster der ryger, som ikke lige kan finde på plads til tiden. Det kan være toiletbesøg osv. Det er efter den danske bryllupsmodel sådan at brudeparret helst skal danse brudevalsen inden kl. 24.00 ifølge traditionerne.

Toastmaster

Brudebuket

Din brudebuket er uden tvivl en af de mest opsigtsvækkende elementer på din store dag. Brudebuketten sammensættes ofte efter det farvetema, der indgår i resten af bryllupsdagen. Og især ved pyntet på bordene ved selve bryllupsfesten om aftenen. I gamle dage var det sådan at det var gommen, der udvalgte brudebuketten for bruden. Men idag foregår den vist mere i overensstemmelse med brudens ønsker.

Brudebuket

Bryllupstale

En bryllupstale er nok et af de områder, der får den kommende brudgom til at svede allermest ved tanken og bryllupsfesten. Her forventes det af både brud og alle bryllupsgæsterne at gommen holder en tale for sin vordende brud. Talen skal afspejle den kærlighed der eksisterer mellem parret. Den skal også rette en tak til brudens familie og især forældrene. Talen peger på fortiden, gode oplevelser og fremtiden. Den må gerne indeholde momenter af humor. Men pas på talen ikke bliver fis og ballade, men også indeholder seriøsitet og en eller flere kærlighedserklæringer til bruden.

Brug for en kreativ og professionel bryllupsfotograf?

Bryllupstale

Bryllupskort

Hvad skriver man i et bryllupskort? Det kan både være selve invitationen til brylluppet. Men det kan også være et bryllupskort hvor gæster takker brudeparret for de måtte deltage i parrets store dag. Mange vælger selv at designe deres bryllupskort. Det gør de ofte for at kunne personificere kortet mere. Andre vælger at lade et firma stå for levering af kortet. På nettet er der et hav af muligheder for at finde inspiration til jeres bryllupskort.

Bryllupskort

Brudevalsen

Det siger sig selv at brudevalsen er et helt naturligt element af den store dag. Det er dog langt fra alle brudepar, der evner at danse valsen. Den er for nogen faktisk problematisk at danse. Derfor ser man også flere og flere, der afviger fra valsen ved at starte den klassisk for så at bryde ud i en mindre traditionel dans til selvvalgt diskomusik, rock eller pop.

En verden af bryllup

Bryllup citater

Skal du bruge et par gode citater til brylluppet eller din bryllupstale? Så findes der på nettet en masse fine ideer til hvordan den slags skal skrues sammen. Her er et par eksempler på nogle brugte bryllupscitater:

  • Kærlighed gør blind, mens ægteskabet genetablerer synet.
  • Den klogeste gifter sig straks med sin sidste kone.
  • Jeg vil hellere dele en levetid med dig end leve for evigt alene.
  • Da jeg så dig, jeg blev forelsket, og du smilede fordi du vidste det.
  • En vellykket ægteskab kræver forelskelse mange gange, altid i den samme person.
En verden af bryllup

Blomsterdekorationer til brylluppet

Leder du efter inspiration til smukke blomster til brylluppet? Der er mange muligheder når det gælder blomsterdekorationer til brylluppet. Farver er vigtige i jeres planlægning af brylluppet. Spørgsmålet er, hvilke farver i vil have i dekorationerne. Brug nettet til at søge inspiration hvordan i kan sammensætte jeres blomsterdekorationer i de farver, der bedst passer ind til jeres personlige bryllup.

Blomsterdekorationer

Brudesko – en verden af bryllup

Mangler du et par brudesko til din helt specielle dag? Som med valg af bryllupsfotograf, vielsesringe samt brudekjolen, er brudeskoene også et af de punkter bruden skal have fokus på i sin bryllupsplanlægning. De senere år ser vi flere og flere vælge brudesko, med forskellige sjove og utraditionelle farver såsom: blå, gule, orange, lilla osv.

bryllupsfotograf pris og Brudesko

Bryllupstraditioner

I Danmark findes der faktisk en del bryllupstraditioner. Bryllupper er fuld af mærkelige traditioner, som er forskellige bryllup til bryllup. Du har sikkert hørt ordsproget om, at du til dit bryllup skal bære noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt.

Men hvorfor egentlig? Det er et gammelt ordsprog, som skal bringe lykke til bruden i hendes ægteskab. Noget gammelt symboliserer fortiden, og kan ofte være et arvesmykke. Noget nyt, eksempelvis kjolen, skal bringe håb og optimisme i fremtiden. Noget lånt skal komme fra en ven eller veninde, der allerede er lykkelig gift, hvis udlånte genstand vil smitte af på den kommende bruds ægteskab. Den blå farve repræsenterer renhed og troskab og kommer ofte i form af et strømpebånd.

Se flere flotte bryllupsbilleder lige her.

Der findes med garanti flere bryllupstraditioner på nettet. Emma Gad har med garanti også sine bud på diverse bryllupstraditioner. Senere i vores artikel en verden af bryllup kommer vi også ind på flere emner herindenfor.

Bryllupstraditioner

Takkekort bryllup

Takkekort fra jeres bryllup er en vigtig gestus til jeres bryllupsgæster. Flere og flere brudepar vælger at lave et personligt takkekort fra dagen. Tit vælger parret at få deres bryllupsfotograf til at levere billeder af gæsterne parvis under bryllupsreceptionen og derefter bruge disse billeder, til takkekortet der efter den store dag sendes ud til diverse gæster som tak for deltagelse og bryllupsgaver.

takkekort

Dress code ved et bryllup

Ved bryllupper er der ofte en lidt uofficiel Dress code ved et bryllup. Der er flere traditioner forbundet med gæsternes påklædning. Fx må de kvindelige gæster ikke bære hvidt, da denne farve er forbeholdt bruden. Man siger også, at de kvindelige gæster heller ikke må bære sort, som er sorgens farve. Det er dog som regel ok med sort, hvis det kombineres med noget andet farverigt. Ellers spørg bruden om det er ok at komme i sort. Læs mere om dress code ved et bryllup på nettet.

Dress code ved et bryllup

Rollen som best man ved brylluppet

Brudgommen og forloveren – hvilken rolle har ‘best man‘? Oprindeligt fungerede forloveren ved et dansk bryllup som et officielt vidne. Forloverens vigtigste rolle er at sørge for, at gommen dukker op til vielsen i rette tid. Rollen som forlover eller ‘best man‘ stammer helt tilbage fra gammel tid. Forloveren er ved traditionelle bryllupper manden med overblikket og sørger for at få.

best man

Brudepigekjoler

Er der noget flottere end en smuk hvis brud, med en buket blomster det matcher i farven med kjolen på de smukke brudepigekjoler. rylluppet er en af de mest mindeværdige fester i hele ens liv. Den store kærlighed fejres, og man siger endelig ja til hinanden foran sine familier og venner. Og en brudepige er ofte ens egen datter eller en familiemedlems barn og de er med til at fejre jeres dag. En brudepige går ret så ofte stolt ned af kirkegulvet foran bruden. På nettet findes der et hav at brudepigekjoler.

brudepigekjoler

Underholdning til bryllup

Et bryllup kan godt for nogle gæster lidt længere ude i omgangskredsen blive lidt langtrukken. Derfor er det en god ide at overveje noget underholdning til bryllup. På Google finder i mange sjove forslag til sjov underholdning til brylluppet. Underholdning til brylluppet. En dejlig gave til brudeparret. Kig løs på nettet og find det selv da.

Underholdning til bryllup

Bryllupsmesse

I Danmark findes der desværre kun en større bryllupsmesse. Den afholdes af en lille indspist gruppe, der kun vil promovere bryllupsleverandører de mener er branchens bedste eller ihvertfald dem de vurderer kan sikre arrangøren af bryllupsmessen får det største udbytte ved at samarbejde med. Det er synd for branchen at der ikke er et bedre alternativ, der IKKE er så lukket og indspist.

Læs artiklen: Brudepar gider ikke bryllupsmesse mere

Bryllupsmesse

Den store dag – denstoredag

Mange søger idag efter “denstoredag”. Hjemmesiden er afløst af voresstoredag. Skal i bruge en dygtig fotograf til jeres bryllup. Så er Voresstoredag nogle af landets bedste bryllupsfotografer. De har ikke mindre end 5 fotografer der har vundet mange internationale priser for deres flotte billeder. Det er imponerende så dygtige de er som fotografer. Deres billedbehandling er noget helt særligt. Tjek lortet ud på deres hjemmeside.

Den store dag - denstoredag

Bryllupskager – Bryllupskage

Bryllupskager, festkager, firmakager til jeres dag og i jeres smag. Ligemeget hvad i Googler, så findes der et hav af flotte og spændende bryllupskager. Hvert år har La Glace æren af at glæde mange brudepar og deres gæster med en personlig og individuel bryllupskage. Sæt jeres personlige præg på bryllupskagen og find en sjov bryllupskage figur.

Bryllupskager

Sange til bryllup

Sange til bryllup findes efterhånden i mange forskellige afskygninger. Flere og flere vælger at lade sangere eller sangerinder komme og synge en eller flere sange enten i kirken eller ved selve bryllupsfesten. Har du en større pengepung, så har du også muligheden for at hyre kendisser til at komme og synge eller underholde ved brylluppet. Vælg dine sange til brylluppet med omhu og lad det gerne være sange der betyder noget for jer begge.

Sange til bryllup